Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Найсильніші аматори зібралися в Чернівцях

Найсильніші аматори зібралися в Чернівцях

У суботу, 13 вересня, в Чернівцях розпочався груповий раунд фінального турніру першості України серед аматорських команд. Місце проведення було обране не випадково. Адже цього року місто святкуватиме 600 років з дня заснування. Турнір приурочений саме до цієї події.

Сім команд у фіналі

Згідно з регламентом, до фінального турніру напряму потрапили переможці попередніх груп та найкраща команда, що фінішувала другою. Ще два місця розіграли в стикових матчах другі у своїх групах: "Мир" (Горностаївка, Херсонська область) – "Олександрія-Аметист" (Олександрія, Кіровоградська область) та "Сокіл" (Золочів, Львівська область) – "СДЮШОР-Полісся" (Житомир). Оскільки переможець другої пари – "Сокіл" – не зміг приїхати до Чернівців через фінансові труднощі, вирішено залишити в фіналі сім команд (три в групі А і чотири в групі Б).

Шість голів, два вилучення

Найзапеклішим матчем у стартових турах можна сміливо назвати протистояння "ОДЕК" з міста Оржів, Рівненської області та миколаївського "Торпедо" (група Б). Шість голів і дві червоні картки побачили вболівальники в цьому драматичному двобої. Гравці "Одека" двічі виходили вперед але втримати свою перевагу їм не судилося. У середині другого тайму, за рахунку 2:2, рівненські футболісти залишилися вдесятьох, а на 82-й хвилині був вилучений ще один футболіст "ОДЕК". Чисельну перевагу миколаївці використали сповна, забивши два "сухі" м'ячі у ворота суперника.

Вирішальний тур

Третій тур фінального етапу відбудеться у вівторок,16 вересня. За його підсумками визначаться два колективи, що посперечаються між собою за звання найкращої аматорської команди України. Нагадаємо, що перші два клуби за підсумками чемпіонату здобудуть право наступного року подати заявки на участь у першості другої ліги вітчизняного футболу, а чемпіон може скористатися й нагодою зіграти в Кубку регіонів УЄФА (однак при цьому він має залишитися в статусі аматора).

Першість України серед аматорів-2008. Фінальний раунд

Група А

13 вересня

"Металург" (Малин, Житомирська область) – ФК "Лужани" (Чернівецька область) – 0:2

14 вересня

"Локомотив" (Куп'янськ, Харківська область) – "Металург" – 2:1

Становище команд: ФК "Лужани" – 3 очки (1 матч), "Локомотив" – 3, "Металург" – 0 (2).

Група Б

13 вересня

"Торпедо" (Миколаїв) – "Єдність-2" (Плиски, Чернігівська область) – 0:1

"ОДЕК" (Оржів, Рівненська область) – "Мир" (Горностаївка, Херсонська область) – 1:3

14 вересня

"ОДЕК" – "Торпедо" – 2:4

"Мир" – "Єдність-2" – 1:1

Становище команд: "Мир" – 4 очки (2 матчі), "Єдність-2" – 4, "Торпедо" – 3, "ОДЕК" – 0.

Ярослав Кучеренко, ФФУ