Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Галичина-Фенікс почала з перемоги, VIVAD першим у чемпіонаті відібрав очки в лідера

ААФУ: Галичина-Фенікс почала з перемоги, VIVAD першим у чемпіонаті відібрав очки в лідера

Група 1 – 12-й тур

субота, 11 листопада

ФАПФ (Івано-Франківськ) - СК Вільхівці - 0:2 (0:1)

Голи: Лєсунов, 3, Гаврилюк, 63

ФАПФ: Панчак, Пицик, Равлюсь, Вад.Салій, Лазар, Ківнюк© (Дем'яник, 85), Василів, Пащак (Шкварилюк, 70), Неледва (Зборовський, 85), Громадюк (Сморжанюк, 31), Костишин (Максимів, 36; Коржук, 70). Запасні: Кравець, Когут. Головний тренер: Володимир Салій.

Вільхівці: Кіктенко, Мілєсін (Радченко, 70), Кучеренко, Гаврилюк, Лєсунов, Цуркан (Тищук, 55), Клочан©, Кірєєв, Маркевич (Тимошенко, 46), Куцин (Минайленко, 63), Хрієнко. Запасні: Гумметов, Ульянов. Головний тренер: Сергій Дірявка.

16:00; 11.11.2023. Івано-Франківськ. Стадіон Академії НФК Ураган. Поле 4 (шт.); +7С ПТ

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Вад.Салій, 19, Равлюсь, 40, Гаврилюк, 42, Пицик, 51, Ківнюк, 53, Тищук, 69, Тимошенко, 73, Коржук, 90+3

Вилучення: Равлюсь, 56 (повторне попередження)

Хоча ФАПФ іде на останньому місці, в цієї молодої команди є кілька очевидних талантів, є й кілька більш досвідчених гравців. Отже, так чи інакше, господарі сподівалися набрати очки, а, може, й здобути першу перемогу. От тільки під час матчу з СК Вільхівці довелося витримати паузу – через затяжну повітряну тривогу затримка склала три години.

Краще освоїлися в цій ситуації гості. Далеко на своєму правому фланзі Мілєсін пішов у боротьбу й навіть заробив штрафний, а Лєсунов прямим ударом з лівої ноги запустив м’яча в ворота ‒ 0:1 на 3-й хвилині. Перший гол при двох асистах для Владислава.

Івано-франківці дуже старалися відігратися, проте після перерви їх підкосило вилучення захисника. Лєсунов здорово довгим пасом перевів м’яча на хід Куцину, той підключив Тищука, якого зачепив перед лівим кутом карного майданчика Равлюсь – друга жовта та червона. Не пройшло й п’яти хвилин, як СК Вільхівці блискуче реалізували більшість. Після штрафного м’яч пішов на кутовий, і подачу Лєсунова ударом головою замкнув Гаврилюк – 0:2. Андрій відзначився третім голом у чемпіонаті. Завдяки цій перемозі закарпатці, яких на цей матч виставив Зорін, піднялися на три рядки вгору в таблиці.

Герой матчу: Владислав Лєсунов (СК Вільхівці)

Взяв участь у всіх головних подіях матчу: забив, асистував, розпочав атаку, яка призвела до вилучення суперника.

https://www.youtube.com/watch?v=kDU6j0FN8v8

VIVAD (Романів) - Куликів-Юність - 2:2 (1:0)

Голи: Притуляк, 23 (пен.), 84 (пен.) – І.Білий, 70, Юськевич, 77

VIVAD: Дворнін, Березін, Кужіль, Кучерчук©, Федорчук (Базь, 71), Мосійчук, Д.Яворський (Мазуренко, 90+4), Притуляк (Тосіч, 88), Вакула, Швець (Тарасюк, 90+3), Борисевич (Демчик, 90+1). Запасні: Синицький, Чорний. Головний тренер: Віктор Чорний.

Куликів-Юність: Данкович, Процишин (Шарабура, 73), Грось, В.Білий (І.Білий, 69), Дмитрух (Береза, 46), В.Савошко (Пиріг, 77), Іваночко, Малецький, Панасюк© (Юськевич, 62), Патуляк (Войтович, 87), Гладкий (Дещиця, 73). Запасні: Денега, О.Савошко. Головний тренер: Богдан Костик.

17:15; 11.11.2023. Житомир. Стадіон "Спартак-Арена". Поле 3 (шт.); +9С ПТ

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Яворський, 33; Панасюк, 38; Федорчук, 39; В.Білий, 51; Процишин, 59; Юськевич, 80; Гладкий 85

Вилучення: Данилюк (тр.КЮ), після закінчення гри

Лідер прибув на Житомирщину без очкових втрат. VIVAD, який проводив останній матч у 2023 році на всеукраїнській арені, хотів якомога краще закрити свій дебютний відрізок у змаганнях ААФУ. Вже на початку зустрічі номінальні господарі повели в рахунку на «Спартак-Арені». Після флангової подачі та скидки Яворського з меж карного майданчика відразу двоє суперників кинулися під удар Борисевича. Судячи зі всього, хтось із них прийняв м’яча на руку – рефері призначив пенальті. Олексій Притуляк ударом з лівої ноги впевнено розвів м’яч і воротаря по різних кутах ‒ 1:0.

І до цього, і після цього божевільні моменти не використали гості. В.Савошко, Патуляк, Гладкий пробивали кожен по пару разів. Але якби Притуляк трішки більше підкрутив м’яч зі штрафного в обвід стінки, то замість штанги влучив би точно в ціль. Отже, по-різному міг завершитися перший тайм – як із більш суттєвою перевагою господарів, так і ледве не з розгромом від гостей. 

У напруженій боротьбі суперники активізували гру в другому таймі. Допомогли заміни, які в обох команд прибереглися якісні. Так, через хвилину після виходу на заміну відзначився голом досвідчений оборонець І.Білий. Коли В.Савошко після кутового повторно запустив м’яча з правого флангу, Іван головою пробив повз воротаря зблизька ‒ 1:1. Другий гол у поточній першості для екс-захисника ФК Львів, ФК Севастополь, Десни, Арсеналу-Київ, Руху та низки інших вітчизняних і зарубіжних клубів.

А невдовзі другий гол провели гості, і його повністю створив Юськевич. Після ауту господарів Іван двічі зіграв на перехопленні, розігрався з Шарабурою та правою ногою з-за меж карного майданчика пробив у дальню «шістку» ‒ 1:2. Гарний удар на виконання, та ще й із відскоками від газону – другий гол при чотирьох асистах для Юськевича.

І все ж VIVAD витягнув цей матч до нічиєї. Борисевич заробив штрафний метрів за 25 від воріт ближче до лівого флангу, і після подачі Швеця рефері знову зафіксував гру рукою в когось із гостей. В умовах штучного нічного освітлення важко визначити, що там сталося. Тим не менш, досвідчений Притуляк знову переграв Дворніна, цього разу не просто пробивши в лівий від воротаря кут, а ще й добряче піднявши м’яча – 2:2. Олексій довів лік своїх голів у цьому чемпіонаті до чотирьох. Часу, щоб якась із команд вирвала перемогу, вже не залишалося.

Герой матчу: Олексій Притуляк (VIVAD)

Двома голами з пенальті Притуляк допоміг своїй команді призупинити лідера.

http://www.youtube.com/watch?v=0K7aHxWBES8

неділя, 12 листопада

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - Марамуреш (Нижня Апша) - 2:1 (0:0)

Голи: Шута, 78, Залога, 87 - Боднарук, 50

Галичина-Фенікс: Дяків, Фещук, Куртяк, Янчак© (Заліпа, 74), Яців, Задорожний (Медведєв, 90+1), Сороколіт (Андрушко, 88), Яворський (Шута, 50), Залога, Вільховий (Сидор, 59), Гнатів. Запасні: Малоїд, Шишка, Ус. Головний тренер: Андрій Чіх.

Марамуреш: Логовський, Слищенко, Ільчук©, Басовський, Похил, Степанчук (Брусенцев, 56), Козак (Панченко, 86), Боднарук, Проскура, Гончаров (Ульянко, 78), Овсянніков. Запасні: Третяк, Ваврик. Головний тренер: Сергій Зайцев.

13:00; 12.11.2023. Львів. Стадіон СКА. Поле 3; +8С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Степанчук, 17, Ільчук, 22, Залога, 46, Чіх (г.тр.ГФ), 63, Янчак, 63, Слищенко, 80, Яців, 81, Боднарук, 85

Вилучення: Чіх (г.тр.ГФ), 64 – повторне попередження

З оновленою назвою та подвійною географічною припискою вийшов на цей матч ФК Галичина-Фенікс. Втім, гра на історичному львівському стадіоні СКА задалася напруженою та важкою. Довгий час чекали вболівальники на гол, і провести його вдалося гостям із Закарпаття. Вдало зіграв на перехопленні на чужій половині поля Похил і відпасував правіше ‒ на Боднарука. Іван, прийнявши та прицілившись, по діагоналі метрів із 25-ти поцілив практично в саму дальню дев’ятку – 0:1 на 50-й хвилині.

Звісно, перший матч у об’єднаному статусі Галичина-Фенікс не збиралася завершувати поразкою. Тренерський штаб відразу ж запустив перші заміни емоції заволоділи грою. Навіть головний тренер господарів Чіх був вилучений із технічної зони. Проте завести свою команду йому вдалося. Куртяк вкинув аут з правого флангу, Задорожний головою продовжив хід м’яча на Шуту, Артур-Богдан прийняв м’яча на груди та правою ногою пробив по воротах зблизька ‒ 1:1. Шута, перша заміна Чіха, відкрив лік голам у поточній першості.

Тиск господарів давався взнаки, й команда із Солотвинської ОТГ все ж не втримала позитивний результат. Кілька стандартів поспіль виконала Галичина-Фенікс. Якщо перший кутовий, від Сидора, не пройшов, то повторний від Фещука змусив воротаря грати на виході. Логовський підбив м’яча кулаком, але тут як тут опинився Залога й заштовхав його в ворота ‒ 2:1. Мар'ян забив вчетверте в цьому чемпіонаті.

Важливо: зважаючи на щільність у таблиці. Галичина-Фенікс здійснила відразу п’ять (!) кроків вгору. Зокрема, обійшла СК Марамуреш.

Герой матчу: Мар'ян Залога (Галичина-Фенікс)

Переможний гол і самовіддана гра в центрі поля – Залога зробив свій внесок в великий успіх оновленої команди.

https://www.youtube.com/watch?v=QIWiw5KVbWg

М

 

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Юність (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

11

10

1

0

29:4

31

2

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

10

4

4

2

19:13

16

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

10

4

4

2

17:14

16

4

↑5

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

11

5

1

5

15:17

16

5

↑3

СК Вільхівці (Закарпатська область)

11

5

1

5

17:16

16

6

↓2

Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)

10

4

3

3

11:8

15

7

↓1

VIVAD (Романів, Житомирська область)

11

4

3

4

16:13

15

8

↓3

Подоляни (Тернопіль)

9

4

2

3

19:15

14

9

↓2

Колос (Полонне, Хмельницька область)

10

4

1

5

15:12

13

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

10

2

1

7

6:25

7

11

ФАПФ (Івано-Франківськ)

11

0

1

10

10:37

1

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

10

 

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

 

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

 

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

(4)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

6

 

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

6

 

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

6

 

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

6

(1)

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

 

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

5

 

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

5

(1)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

5

(3)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

Коляда Микола

Колос (Полонне)

5

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

4

Павлюк Олег

Пробій (Городенка)

4

Патуляк Віталій

Куликів-Юність

4

Юськевич Іван

Куликів-Юність

4

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

14

7

7

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

10

10

0

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

6

4

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

8

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

6

2

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

7

0

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

7

6

1

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

7

6

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

7

5

2

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

Чіх Андрій

Галичина-Фенікс

18.11.2023

Данилюк Тарас (тренер)

Куликів-Юність

19.11.2023

Дриган Богдан

Пробій 

19.11.2023

Равлюсь Андрій

ФАПФ

19.11.2023

Салій Вадим

ФАПФ

19.11.2023

Харук Руслан

Пробій 

19.11.2023