Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

У лідерах - "Зоря" та ЮСБ

У лідерах - "Зоря" та ЮСБ

Чемпіонат України серед аматорів.

Група "А". Підсумки 1 ігрового дня.

17.09.13. Оржів, Рівненська обл. стадіон ОДЕК.

13.30. "Локомотив" (Куп'янськ) – "Бастіон" (Іллічівськ) - 3:0

Голи: Холодков 5, 23,76

Арбітри: О.А. Шандор (Львів), Ю.Б. Суряк (Львів), П.В Котубей (Закарпаття)

Спостерігач арбітражу: І.В. Хіблін (Хмельницький)

Ось і розпочалася фінальна частина чемпіонату України серед аматорів. Сьогодні були проведені перші матчі групового етапу змагань. В Оржеві Рівненської області першими на поле чудового смарагдового газону стадіону "ОДЕК" вийшли футболісти куп'янського "Локомотиву" та іллічівського "Бастіону".

Слобожанці розпочали гру без розвідки і на вже на 5-й хвилині матчу відкрили рахунок. Відзначився Олександр Холодков. В загалі в першому таймі на полі була тотальна перевага "Локомотиву". Одесити скоріш за все були вражені стартом поєдинку. В середині першої половини зустрічі куп'янцям вдалася швидка атака лівим краєм і той же Холодков вдало реалізував вихід один на один. До кінця першого тайму точилася боротьба переважно в центрі поля. На жаль, у грі не обійшлося без травм. У "залізничників" ще в першому таймі поле залишив Марченко, а у "Бастіона" в другому не зміг продовжити гру футболіст, який за короткий час став улюбленцем оржівської публіки - "Рудік", він же Руді Матондо Ндомбассі.

В другій половині зустрічі гра дещо вирівнялася. "Локомотив" вже не так легко проходив оборонні редути іллічівців. Та й самі представники Одещини намагалися атакувати, переважно через центр поля. Проте особливих дивідендів з цього отримати так і не змогли. Натомість "Локо" зусиллями автора хет-трику у матчі Олександра Холодкова реалізували одну з своїх можливостей у другому таймі. Як признався в невеликому флеш-інтерв'ю кореспонденту сайту UA-Футболс герой матчу, який до речі виявився привітним і простим хлопцем: "Всі голи були трудовими і забити їх було не легко. Шкода, що травму отримав колега по команді. Будемо сподіватися, що до завтра він зможе відновитися."

Після матчу відбулася церемонія офіційного відкриття турніру. Було піднято державний прапор, прозвучав гімн. Потім красуні-волинянки вручили хліб-сіль капітанам команд, а очільники аматорського

футболу сказали декілька обов'язкових у таких випадках слів. Кому б справді хотілося подякувати за організацію турніру, то це керівництву ФК "ОДЕК": президенту клубу Мирону Львовичу Чернецькому, начальнику команди Ярославу Ігнатовичу Кулаковському, головному тренеру команди Григорію Мартиновичу Шаламаю та Рівненській обласні федерації футболу на чолі з Кривком Михайлом Петровичем.

З нагоди 15-ти річччя Асоціації Аматорського футболу України та за особистий внесок у розвиток аматорського футболу в нашій державі, почесними грамотами були нагороджені керівники багаторічних учасників чемпіонату України: ФК ОДЕК - Мирон Чернецький, ФК "Бастіон" - Сергій Червачов, "Локомотив" - Олександр Чернишов.

А о 16.45 під оплески місцевих вболівальників, кількість яких значно збільшился у порівнянні з першим матчем, на полі з'явилися господарі поля футболісти "ОДЕКу" та гості - команда "ЮСБ" з Чернігова. Дякуючи офіційному сайту господарів http://fcodek.org/ цю гру, як до речі і перший поєдинок, Ви могли переглянути в он-лайн трансляції на сайті "UA-Футбол".

"ОДЕК" (Оржів) – ЮСБ (Чернігів) - 0:1

Гол: Цупрунов,36.

Арбітри: В.В. Запрутняк (Закарпаття), Ю.Б. Суряк (Львів), П.В Котубей (Закарпаття)

Спостерігач арбітражу: І.В. Хіблін ( Хмельницький)

З перших хвилин зустрічі господарі почали монотонно шукати шпарини у оборонних редутах чернігівців. Але на щастя останніх та на біду першим таких не виявилося. Не один раз здавалося, що от-от і м'яч опинитьсяу воротах ЮСБ, але все не вистачало якоїсь дещиці. Перевага "ОДЕКу" в ці хвилини була тотальною.

Але чи то господарі вирішили і тут проявити свою гостинність чи роль зіграла певна недооцінка суперника, але спрацювало старе футбольне правило: "Не забиваєш ти - забивають тобі". Чернігівчани ледь не в першій своїй атаці зуміли забити гол, що в результаті став переможним. До кінця першої половини гри оржівці так і не змогли відійти від шоку. Натомість ЮСБ мав ще одну 100% нагоду відзначитися, але за господарів вирішила зіграти штанга воріт.

На другий тайм ОДЕК вийшов зарядженим на боротьбу. Але якось надто академічно намагалися зіграти оржівці. Здавалося, що в деяких моментах гравці господарів хочуть, не забити, а завести м'яч у ворота. Передачі впоперек поля грамотно читалися поля півзахисники гостей, навіть більше, адже декілька разів вони, перехопивши "шкіряну кулю", вдало віддавали її у вільні зони на хід своїм нападникам. І якщо б ті були трошки точнішими, то рахунок міг би стати більшим. А з навісами та ліченими ударами у ствір воріт чернігівців вдало справлявся молодий воратар гостей Олександр Поправка. Як влучно відзначили глядачі на трибунах: м'яч сьогодні летить тільки туди, де знаходиться воротар суперника. І це певною мірою справді відповідало дійсності. Гра так і завершилася з рахунком 0-1. Як ми і прогнозували в анонсі, темна конячка турніру ЮСБ показала свої зуби, хоча якщо вірити головному тренеру чернігівців Вадиму Постовому, то ніяких стратегічних завдань на цей турнір вони перед собою не ставлять...

Чемпіонат України серед аматорів. Група "Б".

"Зоря" громить "Буревісник".

"Зоря" - "Буревісник" - 3:0 (2:0) (Індутний, 17, Гуд, 45+1, Ткаченко, 66)

"Зоря": Єрошов (Крупниченко, 89), Султанов (Поліщук, 70), Калініч, Листопад (Грищук, 87), Гуд (Ткаченко, 65), Сторчоус (Коломієць, 50), Тарасенко, Індутний (Гопка, 55), Парфьонов, Кошадзе (Мачульський, 71), Зоря.

"Буревісник": Шпак, Сафонов, Шмиговський, Сідоров (Кєвліч, 77), Александров (Согутовський, 69), Марущук, Корчинський (Сафронов, 83), Савін, Чемерис (Шушпанов, 67), Хорольський, Пономар.

Матч розпочався без розвідки: атака на атаку, але особливої небезпеки вони не несли. А перший по-справжньому небезпечний момент стався біля воріт Олександра Шпака і завершився взяттям воріт. Центральні захисники гостей залишили без опіки нападника Ігоря Індутного, який без перешкод ударом головою відкрив рахунок на табло. Через кілька хвилин господарі могли забити ще один м'яч, але Андрій Сторчоус, завершаючи швидку контратаку своєї команди, пробив вище воріт. На 29-ій хвилині матчу Олександр Савін мав "наказати" "Зорю" за провал в обороні, але з "убивчої" позиції із 10 метрів пробив вище воріт – а перед Олександром був лише голкіпер "Зорі"… У наступній атаці гості розіграли не погану комбінацію за участі Пономаря, Сафонова і на завершенні був Хорольський – після удару Дмитра м'яч полетів вище воріт Єрошова. Максим Корчинський небезпечно вривався у штрафну площадку суперника, але згаяв момент для удару і в боротьбі із захисником "Зорі" впав, втративши м'яч. На пару хвилин господарі повернули ініціативу на полі і створили кілька напівмоментів. А на 39-ій хвилині матчу Тарас Чемерис виконав небезпечну подачу на дальню штангу воріт "Зорі" - захисник господарів в останню мить випередив Дениса Пономаря. А через три хвилини після подачі Максима Корчинського з кутової позначки капітан гостей Олександр Сафонов ударом головою поцілив у перекладину воріт суперника. Не пощастило… А наприкінці тайму спрацьовало старе футбольне правило: "не забиваєш ти – забивають тобі". В центрі поля гравці "Буревісника" "догралися", перепасовуючись п'ятками – перехват і організовано вихід один на один Євгена Гуда – один з кращих гравців господарів своїм шансом скористався і 2:0.

З початку другого тайму матчу "Зоря" грала другим номером, більше думаючи по оборону власних воріт і сподіваючись на свої контратаки. Спочатку гості створили пару моментів. В одному з епізодів Дмитро Хорольський пробив біля дев'ятки воріт "Зорі"; в іншому голкіпер парирував удар Чемериса. А на 66-ій хвилині матчу В'ячеслав Ткаченко, вийшовши на заміну, першим дотиком переправив м'яч у ворота гостей, скориставшись їх неузгодженими діями в обороні.

Довівши рахунок до 3:0 "Зоря" більш вільніше стала себе відчувати як наслідок тренерський штаб дав відпочити своїм провідним гравцям, замінивши їх і поберігши на завтрашній матч із "Гвардійцем". Наставник гостей Сергій Грінкевич теж наприкінці зустрічі провів кілька замін, "освіживши" сили. Але це результатів не принесло. Команду "Буревісник" вкотре підвела реалізація і, схоже, сьогодні від них відвернулася футбольна фортуна. Так, наприкінці зустрічі господарям знову на "виручку" прийшла перекладина їх воріт після удару Андрія Марущука зі штрафного. То ж в підсумку матч завершився перемогою "Зорі" - повторився сценарій фіналу Кубка Першина квітня 2013 року. Шанувальникам "Буревісника" не варто розчаровуватися: команда є наймолодшою і вже за 2,5 роки якого прогресу досягла – вихід до фінальної частини чемпіонату України та до чвертьфіналу Кубка України. Потрібен досвід, щоб, граючи на найвищому рівні, підвищити процент реалізації створених моментів.

Завтра, 18 вересня, в другому турі "Буревісник" буде протистояти чемпіону Львівської області "Руху", а "Зоря" поміряється силами з ФК "Гвардієць".

Перший матч групи Б "Гвардієць" (АР Крим) - "Рух" (Винники), закінчився з крупним рахунком 2:3 на користь львів'ян.

Голи: 4, О. Шептицький "Рух" (Винники), 9' Прокопенко "Гвардієць" (Гвардійське), автогол, 11, Захаров "Гвардієць" (Гвардійське)), 19, К. Давидов ("Гвардієць" (Гвардійське), 40, Шептицький "Рух" (Винники).

За матеріалами сайту "UA-Футбол" та ФК "Буревісник" (Петрове).