Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

В ААФУ стартувала весняна частина: Агрон виграв важливий матч у Пробою

В ААФУ стартувала весняна частина: Агрон виграв важливий матч у Пробою

Відбувся перенесений матч 12-го туру чемпіонату України серед аматорів. У Великогаївській ОТГ грали третя та четверта команди першості, які мали провести свою зустріч ще в першій половині листопада. Звіт про матч від Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Чемпіонат України серед аматорів стартував із дуже сильного протистояння: третя команда грала проти четвертої, що при максимальній щільності таблиці обіцяло суттєві зміни в групі лідерів. Причому, про щільність ми не для гарного слівця – зимували команди за таких обставин, що від 2-го місця до 9-го було лише два очки дистанції (!!!).

Обидві команди підійшли до протистояння в досить сильних складах, щоправда, Агрон втратив двох провідних гравців атаки (вінгер Червонецький і нападник Процик перейшли у заліщицький Дністер), а от Пробій виставив ще кількох новачків із першолігового Прикарпаття. Воротареві Піцану та лівому крайньому Писку досвіду не позичати навіть для рівня ПФЛ, а як для ААФУ, це топові придбання та потенційні лідери.

Втім, краще спрацювало на старті гри молоде поповнення господарів. Уже в дебюті гри Піцан потягнув штрафний від Скакуна, проте тут же пішов кутовий від Соколовського і Михайло Войцещук замкнув його головою у дебютному матчі — 1:0. 24-річний перейшов із Медоборів (Зелене).

Ще до перерви хороші моменти створив Агрон, щоб закріпити перевагу. На 20-й хвилині подача Соколовського з правого флангу йшла під поперечину, Піцан перевів на кутовий, трішки пізніше після пасу Пришнівського Войцещук і Білик у метушні не змогли завдати удару з вигідної позиції.

Міг зрівнювати рахунок один із екс-професіоналів у складі НК Пробій – Дитко, проте головою направив м'яча в поперечину воріт Агрону. Слідом Писко ледве не влучив у дальній кут. Цей тривожний відрізок гості не використали, щоб відігратися, а перед самою перервою отримали другий гол.

Красиву атаку починав  з лівого флангу Пришнівський, але з першого темпу пробити нікому не вдалося. Зате друга хвиля атаки дала результат. Після своєчасного пасу Кохмана Луцик смачним ударом направив м'яча в ворота - 2:0. Другий гол у чемпіонаті для Руслана при двох асистах. Це була перевага, з якою вже можна було діяти спокійніше.

Пробій намагався відігратися й після перерви, кілька замін провели гості, в тому числі збільшивши кількісно напад. Але й при цьому той же Білик міг закрепити перевагу господарів. Важливі три очки набирає Агрон, адже виходить на чисте друге місце з 19 очками.

Man of the Match: Юрій Соколовський (Агрон)

Запам’ятався активністю, став співавтором першого голу та ледве не забив сам. Граючи без Черновецького на фланзі, відпрацював за двох.

Агрон (Великі Гаї) - Пробій (Городенка) - 2:0 (2:0)

Голи: Войцещук, 6, Луцик, 45+2

Агрон: Мазур© (Рогаль, 78), Соколовський, Олексюк (Щербатюк, 78), Стриєшин, Скакун, Кохман, Білик, Пришнівський (Пежинський, 87), Луцик (Семенець, 74), Гром'як (Онищук, 87), Войцещук (Софінський, 74). Запасний: Ковалик. Головний тренер: Богородіченко Сергій

Пробій: Піцан, Андрусяк (Кукурудз, 23), Борисевич©, Білик (Захарук, 79), Писко, Я.Пархуць (Семенюк, 64), Радульський, Романчук, Сондей, Сікач, Дитко. Запасні: Креховецький, Іваничук, Комуніцький. Головний тренер: Ковалюк Володимир

13:00, 16.03.2024. 12 тур. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3, +10С

Суддя: Дубиківський Сергій (Київська обл.)

Попередження: Гром'як, 38, Білик, 59, Соколовський, 68, Сондей, 68, Щербатюк, 85, Скакун, 90

Відеозапис матчу тут.