Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Подоляни вдруге в сезоні розгромили Колос, Вишково прийняло два матчі за день

ААФУ: Подоляни вдруге в сезоні розгромили Колос, Вишково прийняло два матчі за день

Фото - ФК Подоляни

 

Група 1 – 12-й тур

Колос (Полонне) – Подоляни (Тернопіль) – 0:5 (0:1)
Голи: Дячинський, 10, Жуміга, 49, Проців, 68, Мальський, 72, Бутенко, 74

Колос: Омелянюк, Морозов, Никитюк, Дерман, Луцюк, Кошка (Демчик, 57), Притуляк (Семенюк, 73), Брицький (Попадюк, 63), Кашперук, Коляда, Скоцький©. Запасні: Фіяло, Наконечний. Головний тренер: Бадрак Сергій

Подоляни: Чубак©, Сагайдак (Кірієнко, 54), Фриз, Васильченко (Падух, 87), Ткачик (Тарасов, 69), Мальський, Мацієвський (Малащук, 72), Бутенко (Співак, 80), Жуміга, Проців (Тяпкін, 73), Дячинський (Трух, 71). Запасні: Новаков, Царюк. Головний тренер: Хоптовий Андрій

  • 12:45; 24.03.2024. 12 тур. Рівне. Стадіон “Імпульс”. Поле 4 (шт.); +5С
  • Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)
  • Попередження: Мацієвський, 15, Кошка, 51

Якщо Подоляни тижнем раніше відкрили свій календар офіційних матчів (нічия 2:2 з СК Марамуреш на виїзді), для Колоса із Хмельниччини це був перший поєдинок у новому році. В оновленому складі «на чистовик» грала команда, яка раніше грала лише спаринги. До цього матчу полончани відставали від тернополян на два очка й сподівалися в домашньому матчі випередити суперників із молодим середнім віком гравців. Щоправда, зважаючи на весняний стан натуральних полів, Колос приймав ФАТ Подоляни не в Полонному, а в Рівному – на стадіоні із синтетичним покриттям.

Що стосується складу, то Колос у стартовому складі використав двох новачків: захисник Никитюк прибув із друголігової Ниви (Вінниця), а рік тому грав за ПФК Львів у Прем’єр-лізі, а вінгер Притуляк перейшов із романівського Vivad’у, а раніше також пограв серед професіоналів, зокрема, за Полісся та Сталь (Кам’янське). Додамо, що не всі дебютанти були в розпорядженні полончан. Може, це одна з причин їхньої невдачі. Також на учасників матчу вплинула затримка з початком на 45 хвилин через запізнення швидкої. Ну, а коли почали, Подоляни зуміли здивувати Колос і Рівне.

Уже в дебюті Сагайдак з глибини правого флангу дав довгу передачу на хід швидкісному Дячинському, Іван спритно всадив на газон одного суперника, розвернув іншого, після чого з кута воротарського майданчика пробив лівою ногою повз воротаря – 0:1 на 10 хвилині. Третій гол Дячинського при двох асистах.

Колос намагався відігратися, кидав вперед великі сили, але це саме Подоляни могли закріпити перевагу ще до перерви, коли після хитрого розіграшу двічі поспіль змусили Омелянюка рятувати полончан. Спершу він відбив дальній удар Мацієвського, потім зреагував на добивання зблизька від Проціва. Що за момент це був!..

Після перерви Мацієвський виграв м’яч у центрі поля в Коляди, підключив Кірієнка, який запустив діагональ на рубіж карного майданчика. Саме туди вривався Жуміга, в дотик пробивши лівою ногою повз воротаря – 0:2 на 49 хвилині. Іван тепер має 8 голів при 5 асистах. Незважаючи на подвоєну перевагу, Подоляни продовжували атакувати та пресингувати. Так, Дячинський побіг на воротаря, змусивши того поспішно вибивати, а Проців тут же зіграв на перехопленні й правою ногою від поперечини перекинув Омелянюка – 0:3. Для Максима це другий гол у другому матчі за нову команду. Нагадаємо, перейшов він із Першої ліги ПФЛ України – з тернопільської Ниви.

Далі гралося ще легше. Вже за чотири хвилини четвертий гол провели тернополяни. Бутенко з центру поля дав діагональ на Труха, той відпасував у центр на Мальського, а Руслан перед захисниками відразу ж з правої ноги завдав різаного удару в кут метрів із 16-ти – 0:4. Сьомий гол Мальського при шести асистах. А вже через дві хвилини гольових передач у Руслана стало сім. Дерман перечепив Жумігу далеко на правому фланзі захисту, але Мальський відважився замість подачі низом прокотити на Бутенка. Ну, а Максим в один дотик правою ногою проштовхнув м’яча повз голкіпера – 0:5. Бутенків другий гол у поточній першості.

…У першому колі Подоляни розгромили вдома Колос – 4:1, що тоді здалося сенсацією. Зараз більше не здається.

Man of the Match: Іван Дячинський (ФАТ Подоляни)

Симпатична командна перемога тернополян – вибирай хоч пів команди. Віддамо перевагу нападнику Дячинському, який лише навесні відновився після тяжкої травми. Іван своїм раннім голом задав темп усьому матчу, а також запресингував воротаря в моменті з по-справжньому деморалізуючим третім голом.

Група 1 – 13-й тур

СК Вільхівці – VIVAD (Романів) – 2:3 (1:1)
Голи: Куцин, 36, Глагола, 60 (пен.) – Вакула, 37, Борисевич, 52, Петрук, 63

Вільхівці: Гумметов, Мілєсін, Гаврилюк, Кучеренко (Радченко, 80), Лєсунов (Вапняр, 46), Клочан © (Минайленко, 80), Тарасов, Куцин, Глагола, Тимошенко (Маркевич, 72), Хрієнко (Лісовенко, 72). Запасні: Ульянов, Головін, Кіктенко. Головний тренер: Зорін Олексій

VIVAD: Дворнін, Базь (Березін, 87), Кужіль, Кучерчук © , Павловський (Ващенко, 61), Тимофєєв, Яворський (Мазуренко, 57), Швець (Гордеєв, 90+1), Петрук, Вакула (Федорчук, 83), Борисевич. Запасні: Сингаївський, Мосійчук. Головний тренер: Чорний Віктор

  • 11:00; 24.03.2024. 13 тур. Вишково. Стадіон “Тиса”. Поле 4; +10С
  • Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)
  • Попередження: Тимошенко, 40, Мазуренко, 79, Маркевич, 88, Ващенко, 90+4

Обидві команди проводили перші офіційні матчі в новому 2024 році. Змінилися вони не дуже – лише по 2-3 новачки в стартовому складі, але є нюанс. СК Вільхівці взимку попрощалися з колишнім захисником Дніпра, Маріуполя та збірної України Дірявкою, а новим головним тренером був призначений його земляк Зорін, який раніше йому асистував. Із новачків відзначимо центрхава Тарасова з клубу Групи 2 ААФУ Атлету (Київ) і вінгера Глаголу з першолігової Буковини (Чернівці).

VIVAD втратив кількох основних гравців, а презентував у стартовому складі трьох. Найвідоміший із них – правий захисник/півзахисник Петрук, який раніше виступав у змаганнях ПФЛ України в складі низки команд (зокрема, білоцерківський Арсенал-Київщина, вінницька Нива та ФК Хуст).

Повели в рахунку господарі. Тимошенко здорово розібрався з суперниками на правому фланзі та прострелив, а Куцин замкнув лівою ногою в падінні – 1:0 на 36 хвилині. Іван відзначився першим голом у поточній першості (раніше мав один асист). Втім, СК Вільхівці не встигли, як слід, навіть відсвяткувати, як пересічна перепасовка воротаря та захисників призвела до курйозного й прикрого водночас голу. Передачу Лєсунова з лівого флангу назад у карний майданчик прочитав Вакула й забив у дотик правою ногою – 1:1. Дмитро зрівняв рахунок через 38 секунд після пропущеного м’яча!

Далі події розгорталися вже після перерви. Гості з Житомирщини провели дуже несподіваний гол за рахунок, перш за все, спортивного нахабства. Після ауту, здавалося, суперники притиснули до кутового прапорця новачка романівців Петрука, але той вийшов із оточення й подав, а Борисевич зблизька замкнув головою – 1:2. Знову ж таки, якби Віталій не протиснувся між захисником і воротарем, не бачити б йому четвертого голу в сезоні.

Тепер уже СК Вільхівці пішли вперед великими силами, і на куті воротарського зійшлися два №77. Тимошенко смачно пробивав з правої після скидки, а новачок гостей Павловський у падінні прийняв м’яча на руку – це пенальті. Дебютант господарів Глагола, учасник юнацької ЛЧ у складі Шахтаря та переможець Першої ліги ПФЛ України в складі Минаю, ударом з лівої пробив без шансів для воротаря – 2:2. Олександр, до слова, знайомий суперникам ще й за короткотривалими виступами в складі Полісся.

Був момент у вільхівчан, щоб знову вийти вперед – Клочан з кута карного майданчика не влучив у ворота. І буквально слідом пішла довга передача, захисники закарпатців невдало скинули на Петрука, Іван прийняв на груди й смачно пробив з правої ноги в дальній кут – 2:3. Спустити б усіх собак на воротаря, та не вийде: м’яч перед Гумметовим відскочив від газону, такі удари майже не беруться.

Хоча часу на порятунок залишалося достатньо, СК Вільхівці не змогли зрівняти рахунок, а тим більше взяти реванш за поразку в першому колі на Житомирщині. Оцініть щільність таблиці: з 9-го місця VIVAD піднявся на четверте, а це, на секундочку, вже зона плей-офф.

Man of the Match: Іван Петрук (VIVAD)

Досвідчений дебютант асистував товаришу та забив сам. Отже, внесок Петрука в виїзну вольову перемогу математично вирішальний.

Марамуреш (Нижня Апша) – Пробій (Городенка) – 0:0

Марамуреш: Коломієць, Гончаров (Степанчук, 62), Слищенко, Басовський, Ільчук © , Проскура, Цуркан, Бейєр (Боднарук, 35), Кірєєв Богдан (Похил, 85), Комісар (Балог, 70), Орнат (Ульянко, 46; Брусенцев, 78). Запасні: Третяк, Кирпичов, Завгородній. Головний тренер: Зайцев Сергій

Пробій: Піцан, Борисевич © , В.Радульський, Сікач, Писко, Дриган, Романчук, Харук (Білик, 90+2), Сондей (Кукурудз, 90+3), Волошинович (Іваничук, 78), Дитко. Запасні: Креховецький, В.Пархуць, Я.Пархуць, Семенюк, Захарук. Головний тренер: Ковалюк Володимир

  • 15:00; 24.03.2024. 13 тур. Вишково. Стадіон “Тиса”. Поле 4; +8С
  • Суддя: Леськів Ярослав (Львівська обл.)
  • Попередження: Сікач, 32, Гончаров, 52, Ульянко, 58, Кірєєв, 67, Борисевич, 70, Сондей, 81, Слищенко, 82, Цуркан, 90, Похил, 90+2

Ці суперники проводили другі матчі в 2024 році. Але якщо Марамуреш раніше розділив очки з Подолянами (2:2 вдома), то Пробій на Тернопільщині поступився в два голи Агрону. Звісно, перебуваючи на четвертому місці, городенківський клуб повинен був не програвати найближчим переслідувачам на межі зони плей-офф.

Відзначимо, що СК Марамуреш взимку дуже серйозно посилився, і новачки продовжують приїжджати. Наприклад, цього разу дебютував атакувальний півзахисник Орнат із першоліговго Гірника-Спорт. Стосовно гостей, то вони цього разу єдиного дебютанта випустили на заміну (це був Іваничук, який раніше в ААФУ грав за коломийський Варатик).

Сама ж гра, незважаючи на напруженість, голів не принесла. Маючи по 17 очок, ці команди й далі будуть вести тепер уже заочну боротьбу за вихід у плей-офф. Перевага в особистих зустрічах буде у НК Пробій, адже в першому колі на своєму полі вони виграли з мінімальним рахунком.

МКомандаІВНПМО
1Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)12111032:634
2Подоляни (Тернопіль)1263330:1921
3Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)1154219:1419
4VIVAD (Романів, Житомирська область)1253419:1518
5Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)1145219:1317
6Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)1245313:1017
7Колос (Полонне, Хмельницька область)1251619:1916
8СК Вільхівці (Закарпатська область)1251619:1916
9Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)1251617:2116
10Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)112188:287
11Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)12011112:411
 Бомбардири:КомандаІГ (п)
1Гладкий ВолодимирКуликів-Білка1210
2Гром’як ТарасАгрон98
3Жуміга ІванПодоляни118
4Мальський РусланПодоляни117 (1)
5Хрієнко НазарСК Вільхівці127
6Неледва ІгорРевера 1908-ФАПФ116
7Сондей ІванПробій85 (1)
8Шарабура МикитаКуликів-Білка125
9Скоцький БогданКолос125 (1)
 Дискваліфіковані: КомандаДата
1Ківнюк РоманРевера 1908-ФАПФ30.03.2024
2Ульянко ДмитроМарамуреш30.03.2024
3Янчак ВадимГаличина-Фенікс30.03.2024
4Валага МихайлоСокіл31.03.2024
5Данилюк Тарас (тренер)Куликів-Білка7-14.04.2024