Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: супер-матч у Куликові, Гром’як – лідер бомбардирів

ААФУ: супер-матч у Куликові, Гром’як – лідер бомбардирів

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 16-й тур

субота, 13 квітня 2024 року

VIVAD (Романів) - Пробій (Городенка) - 0:0

VIVAD: Дворнін, Павловський, Кучерчук©, Кужіль, Базь, Тимофєєв (Федорчук, 61), Гордеєв (Яворський, 46), Швець (Березін, 68), Петрук, Вакула (Ващенко, 63), В.Борисевич. Запасні: Сингаївський, Макаревич, Чопенко. Головний тренер: Віктор Чорний.

Пробій: Піцан, Р.Борисевич©, Я.Пархуць (Семенюк, 73; Комуніцький, 82), В.Пархуць, Білик, Харук, Сікач, Іваничук, Дриган (Андрусяк, 66), Писко, Дитко (Романчук, 71). Запасні: Креховецький, Ключко. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

13:00; 13.04.2024. Романів. Стадіон "Центральний". Поле 4; +17С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: Я.Пархуць, 52, Петрук, 82, Р.Борисевич, 82, Писко, 84, Ващенко, 86, Андрусяк, 90+2

Четверте місце проти шостого, а між ними – три очка різниці. Важливий матч відбувався на Житомирщині. До речі, місто Романів вперше в 2024 році приймало матч всеукраїнського рівня. В важкій боротьбі команди не визначили переможця. Обидві команди не програють в двох останніх турах. Але якщо VIVAD уже вигравав у весняній частині сезону, то Пробій – ні. На виїзді цього сезону городенківська команда провела чотири матчі – не вигравала і навіть не забивала (+0=2–2; 0:3).

http://www.youtube.com/watch?v=WotnKNwoFTw

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - Агрон (Великі Гаї) - 0:3 (0:2)

Голи: Гром'як, 30, 45+1, 85

Ревера-ФАПФ: Горбатюк, Школьний, Максименко, Коновалов, Брацюнь, Бойко© (Максимів, 86), Дрекало (Шмаль, 46), Салій (Корвацький, 46), Шкварилюк (Угринюк, 70), Неледва, Пащак. Запасні: Кравець, Гоголь, Сальваровський. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

Агрон: Рогаль, Соколовський©, Олексюк, Щербатюк, Скакун, Стриєшин, Луцик (Онищук, 72), Пежинський (Павлович, 67), Пришнівський, Гром'як (Ковалик, 88), Семенець (Понєдєльнік, 67). Запасні: Мазур, Войнарський, Скородень. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

15:00; 13.04.2024. Івано-Франківськ. Стадіон Академії НФК Ураган. Поле 4 (шт.); +20С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Дрекало, 36, Пежинський, 40, Коновалов, 41, Семенець, 55

Оновлена івано-франківська команда встигла здобути першу перемогу в сезоні та проявити себе непоступливим, важким суперником. Навіть гранд футболу Тернопільщини – Агрон – вимушений був зважати на підвищення рівня амбітності недавнього «відспіваного» аутсайдера.

Проте, витримавши дебютний відрізок і перевівши гру в вигідне для себе русло, великогаївці зуміли ще до перерви забезпечити собі комфортну перевагу. Спершу довгий пас від воротаря продовжив у стрибку Семенець, далі Гром'як розхитав суперника і з-під оборонця лівою ногою низом пробив у дальній кут – 0:1 на 30-й хвилині.

Перед самою перервою в метушні в центрі поля швидше за всіх зорієнтувався Стриєшин і запустив довгу передачу на Гром'яка, а Тарас у стилі Коноплянки змістився з лівого флангу та правою ногою запустив метрів із 20-ти в дальню дев’ятку – це 0:2. Другий тайм Агрон вдало проводив по рахунку й наприкінці матчу зумів поставити крапку в протистоянні. Спробу господарів вийти через центр поля в атаку перервав Пришнівський, перехопивши м’яча й тут же підключивши на лівому фланзі Гром'яка. Цього разу Тарас обережно ввійшов у карний майданчик, оминув суперників і знову завершив правою ногою – 0:3. Напрочуд важлива перемога для команди Богородіченка, яка закріпилася на третьому місці.

Герой матчу: Тарас Гром'як (Агрон)

Оформивши найдовший хет-трик сезону – за 56 хвилин, Гром’як довів число своїх голів до 11-ти. Тепер він лідер бомбардирських перегонів не тільки західної групи, а й чемпіонату в цілому.

http://www.youtube.com/watch?v=DfgMIhZaoSs

Колос (Полонне) - Марамуреш (Нижня Апша) - 2:1 (0:0)

Голи: Никитюк, 72, Демчик, 80 – Завгородній, 59

Колос: Фіяло, Луцюк, Наумець, Никитюк, Морозов (Попадюк, 89), Кошка (Лавренюк, 90+3), Бартошук, Притуляк (Демчик, 67), Брицький (Наконечний, 70), Коляда (Кашперук, 67), Скоцький© (Семенюк, 70). Запасні: Омелянюк, Дерман, Носарєв. Головний тренер: Сергій Бадрак.

Марамуреш: Коломієць, Завгородній, Слищенко, Ільчук©, Ульянко (Гончаров, 46), Степанчук, Бейєр (Брусенцев, 77), Орнат (Похил, 82), Кірєєв, Комісар (Проскура, 57), Овсянніков (Цуркан, 82). Запасний: Третяк. Головний тренер: Сергій Зайцев.

15:00; 13.04.2024. Полонне. Стадіон "Полонь". Поле 3; +19С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Кірєєв, 7, Коляда, 25, Орнат, 33, Кашперук, 70, Цуркан, 86

У першому колі СК Марамуреш здобув мінімальну перемогу, зараз починає формувати команду для якісно нового рівня, тож для Колоса це був серйозний суперник. Ще до перерви за рахунок подач зі штрафних господарі створили цілком собі гольові моменти, проте м’яч метався, гравці метушилися в стилі регбі, і Скоцькому з Брицьким так і не вдалося завдати вирішального удару. Коляда зі штрафного запустив прямо над поперечиною.

Натомість гості проводили свої гострі атаки, і якщо прорив Бейєра через лівий фланг перервав своєчасним виходом назустріч Фіяло, то десь третій момент у другому таймі став результативним. Після кутового від Марамуреша м’яч відскочив до Орната, який тут же з правої ноги пробивав по воротах. І прямо перед оборонцями та Фіялом новачок Завгородній підправив м’яча в сітку – 0:1. Для Артема, який навесні прибув із запорізького Металурга, це дебютний гол у дебютному ж матчі.

Саме в ці хвилини, напевно, було випробування на міцність для полонського колективу. Треба визнати, що зимові новачки Колосу дали про себе знати. Спочатку кутовий від Кашперука замкнув головою високий центрбек Никитюк – 1:1 (для Романа це другий гол у турнірі), а вже наприкінці гри, після серії замін, допоміг забити досить віддалений штрафний із лівого флангу. Воротар гостей парирував м’яча, проте Семенюк не полінився побігти вліво на підбирання, а його передачу замкнув ударом лівою ногою в дотик Демчик – 2:1. Дмитро теж раніше за Колос у чемпіонаті не забивав (прийшов, нагадаємо, з VIVAD’у).

Закарпатці зробили все, щоб залишок часу не став порожньою формальністю. Були небезпечні удари Завгороднього та Брусенцева. Проте відігратися вони вже не змогли. Полончани виходять на четверте місце.

Герой матчу: Роман Никитюк (Колос)

Важко назвати якогось одного героя цього матчу. Хай буде Никитюк, який старався і в захисті, і забив переломний перший м’яч своєї команди. 

https://www.youtube.com/watch?v=coyeRQ5Ncsk&pp=ygUZ0LrQvtC70L7RgSDQv9C-0LvQvtC90L3QtQ%3D%3D

неділя, 14 квітня 2024 року

Куликів-Білка - Подоляни (Тернопіль) - 2:1 (0:1)

Голи: Шарабура, 53, Патуляк, 63 – Мацієвський, 34

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Калинчук, В.Білий©, Береза (Процишин, 75), Малецький (Грось, 90+3), Іваночко (В.Савошко, 80), Яворський (Дмитрух, 90+2), Юськевич (Войтович, 35), Патуляк (Панасюк, 75), Шарабура. Запасні: Малоїд, Денега. Головний тренер: Богдан Костик.

Подоляни: Новаков, Фриз, Васильченко, Сагайдак, Тарасов, Мальський©, Мацієвський, Бутенко (Кірієнко, 80), Жуміга, Проців (Малащук, 80), Дячинський (Трух, 71). Запасні: Чубак, Падух, Царюк, Тяпкін, Співак. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

14:00; 14.04.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". Поле 4; +20С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: Дячинський, 50, В.Білий, 66, Васильченко, 74, Яворський, 87, Малащук, 89, Шарабура, 90+4

Вилучення: Копоть (тр.КБ), 54, Хоптовий (гт.ПТ), 54, Васильченко, 89 (повторне попередження)

Матч лідера західної групи та його головного переслідувача мав цікаве підґрунтя – річ у тім, що бойова основа ФАТ Подоляни на чолі з головним тренером ще в минулому сезоні працювала в ФК Куликів, і ця принциповість давніх знайомих відчувалася з перших хвилин протистояння.

При тому, що фаворитом матчу, звісно, був Куликів-Білка, саме гості повели в рахунку. Жуміга несподівано швидко вкинув аут вздовж лицьової лінії, Дячинський виманив на себе суперників і перевів м’яча на лінію карного майданчика, звідки Мацієвський максимально незручно для воротаря лівою поцілив у ближній кут – 0:1. Для Максима це п’ятий гол при трьох асистах у поточному чемпіонаті.

Втім, відразу після перерви все перевернулося. Трьохходівка Калинчук-Яворський-Малецький розігнала атаку, останній дав розрізний пас на Шарабуру, а Микита правою ногою низом пробив повз воротаря – 1:1. Шостий гол у першості для універсала. Далі пішли нерви, тренери двох команд посварилися, що призвело до їхніх вилучень. І через 10 хвилин другий м’яч забили господарі. Знову Калинчук починав атаку з глибини поля, зі своєї сторони тепер. Шарабура вдало підіграв на Патуляка, Віталій промчав через правий край і сильним ударом з правої ноги засадив під поперечину – 2:1.

Подоляни – це молода, проте зіграна команда. У них залишалося біля півгодини часу, і були наміри врятуватися від поразки. Натомість при переході від оборони в атаку захисник Васильченко, маючи жовту картку, борцівським прийомом уклав на газон Шарабуру. Було це на чужій половині поля, арбітр дав йому попередження й вилучив з поля. Але навіть у меншості тернополяни могли врятуватися, проте удар Мальського все ж зрикошетив не в потрібну сторону – поруч зі стійкою…

Лідер за шість турів до кінця регулярної першості має +13 очок переваги над найближчими переслідувачами. Математично Куликів-Юність уже може готуватися до плей-офф: маючи 18 очок фори перед п’ятою командою плюс перевагу в особистих зустрічах, він фактично достроково кваліфікувався.

Герой матчу: Микита Шарабура (Куликів-Білка)

Забив сам, асистував для Патуляка та заробив вилучення – до всіх основних подій матчу причетний нападник господарів. 

http://www.youtube.com/watch?v=_4G-tTYQtIQ

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - 1:0 (0:0)

Гол: Мельничук, 88

Сокіл: Сидоренко, Берест, Панченко, Фурсенко, Сахно, Олексієнко, Байдалук© (Новік, 72), Ємельянов, Костенко (Мельничук, 64), Боровський (Трушенко, 53), Овчарук (Набільський, 46). Запасні: Колос, Хурулоходжаєв, Бруй, Мануков. Головний тренер: Олег Самченко.

Галичина-Фенікс: Шарун, Янчак©, В.Даців, М.Шута (Чабан, 89), Матусевич, А.Шута, А.Вільховий, Сидор, Сороколіт, Яворський, Т.Вільховий (Андрушко, 87). Запасні: Федишин, Яців. Головний тренер: Андрій Чіх.

17:00; 14.04.2024. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +21С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Янчак, 74, Трушенко, 90

Важкий матч очікувався на Київщині. В першому колі тоді ще просто Фенікс розгромив суперників – 4:0. Але з того часу обидві команди значно змінили свій склад, втратили декого з найдосвідченіших лідерів. При цьому Сокіл задіяв у цій грі основну пару Панченко-Фурсенко в захисті, а також кількох весняних новачків. І реванш відбувся.

У самій кінцівці матчу після ауту Трушенко здорово розібрався з кількома суперниками та навісив, а Мельничук на дальній стійці в один дотик забив лівою ногою на протихід воротареві – 1:0. Це не той Дмитро Мельничук, який грав за Сокіл восени, а його однофамілець Євгеній, для якого це перший гол у трьох матчах за нову команду в чемпіонаті України.

Герой матчу: Євгеній Мельничук (Сокіл)

У важкому матчі спрацювали заміни від Самченка. Конкретно Мельничук забив пізній переможний м’яч у принциповому протистоянні, і тепер до Галичини-Фенікс не такі-то й непідйомні п’ять очок. 

https://www.youtube.com/watch?v=atfHHoUV4Oc

М

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

14

13

1

0

36:8

40

2

Подоляни (Тернопіль)

15

8

3

4

36:21

27

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

14

7

5

2

23:14

26

4

↑1

Колос (Полонне, Хмельницька область)

15

7

2

6

22:20

23

5

↓1

VIVAD (Романів, Житомирська область)

15

6

4

5

21:17

22

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

15

4

7

4

20:17

19

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

14

4

5

5

14:13

17

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

14

5

2

7

21:22

17

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

15

5

1

9

20:27

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

14

3

2

9

10:34

11

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

15

1

2

12

16:47

5

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Білий Василь

Куликів-Білка

21.04.2024

2

Борисевич Роман

Пробій

21.04.2024

3

Васильченко Артем

Подоляни

21.04.2024

4

Хоптовий Андрій (тренер)

Подоляни

21.04.2024

5

Коляда Микола

Колос

27.04.2024

Група 2 – 12-й тур

субота, 13 квітня 2024 року

Атлет (Київ) - Зірка (Кропивницький) - 3:1 (2:0)

Голи: Липовий, 14 (пен.), 19, Кавун, 72 – Манастирний, 90+2

Атлет: Комаренко, Тищенко (Гаркуша, 65), Липовий©, Тверезенко (Левченко, 83), Крицький, Кавун (Семененко, 73), Пресич, І.Мурашенко (Білозеров, 88), Патик (Мовчан, 69), Теймуров (Курагін, 85), Бабич. Запасний: Кіяшко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Зірка: Травкін, Манастирний©, Владіміров (Курінний, 46), Стаднік, Кваша, Марценюк, Гончаров (Ткач, 58), Лопушенко (Бобошко, 88), Бондар (Палюх, 75), Михайленко (Холявко, 46), Лобода. Запасний: Абрамян. Головний тренер: Самір Гасанов.

12:00; 13.04.2024. Київ. Стадіон "Атлет". Поле 3 (шт.); +19С

Суддя: Кузовлєв Дмитро (Запоріжжя)

Попередження: І.Мурашенко, 35, Манастирний, 35, Тищенко, 43, Гончаров, 54, Кавун, 63, Комаренко, 78, Палюх, 80, Лопушенко, 83, Гаркуша, 84

Зірка прибула в столицю в чудовому настрої, здолавши напередодні в дербі чемпіона своєї області – Агротех із низкою колишніх екс-кропивничан. Натомість, Атлет чотири тури без перемог. Здавалося, підходящий час для гостей поквитатися за домашню поразку в першому колі (2:5), але щось пішло не так.

Уже в дебюті швидкісний Брицький протягнув м’яча через лівий фланг і видав поперечну передачу на Бабича, якого збив оборонець Стаднік. Липовий впевнено реалізував пенальті – 1:0. Ще через п’ять хвилин Пресич заробив і подав кутовий від лівого прапорця, а все той же Липовий замкнув головою – 2:0. Андрій, граючи системно захисника, довів кількість своїх голів у чемпіонаті до чотирьох.

Незважаючи на спроби Зірки відігратися, це Атлет закріпив свою перевагу в другому таймі. Ледве гості відбилися після чергового кутового Пресича, як втратили м’яча біля власного карного майданчика, Мурашенко відпасував вздовж лінії, а Кавун лівою пробив на виконання точно в кут – 3:0. Максим забиває вперше в поточному чемпіонаті. Хоча за таких обставин один гол уже нічого не вирішував, кропивничани все ж подбали про свій престиж. Це капітан гостей Манастирний, повернувшись у півзахист, обігрався з одноклубником і замкнув лівою ногою його фланговий простріл – 3:1.

Герой матчу: Андрій Липовий (Атлет)

Якщо хто не знає, Липовий – колишній нападник, але навіть граючи в центрі захисту, він багато забиває та залишається штатним виконавцем стандартів своєї команди. Його дубль і вдала гра в захисті дозволили статися цій сенсації.

http://www.youtube.com/watch?v=8UcfVdV2mAE

Нафтовик (Охтирка) - Пенуел (Кривий Ріг) - 2:0 (1:0)

Голи: Лапін, 11 (пен.), Фоменко, 70

Нафтовик: Шварц, Мигаль (Биченко, 90+4), Лапін©, Сосєдко, Масло (Черепанський, 88), Кузнецов (Мартиненко, 90+3), Кісіль, Гайван, Шаповаленко (Назаренко, 83), Фоменко (Бабинін, 90+3), Якименко. Запасні: Бірюк, Хомич. Головний тренер: Віталій Бала.

Пенуел: Ситько, Чернуха (Череватий, 83), Пилипенко (Шарков, 67), Остапенко (Паєвський, 75), Петруніч©, Божко (Бойко, 75), Мисляй, Матко (Шкель, 56), Поздняков (Носовський, 80), Маціюк, Лебедєв (Полтавець, 59). Запасний: Переходько. Головний тренер: Олександр Зеленський.

13:20 ПТ; 13.04.2024. Охтирка. Стадіон "Нафтовик". Поле 3; +17С

Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)

Попередження: Пилипенко, 22, Кісіль, 50, Фоменко, 63

Вилучення: Якименко, 22 (агресивна поведінка; відмашка під час зупинки гри)

Візиту молодого Пенуелу в Охтирці чекали з інтересом, і хоча деякі провідні гравці, включаючи досвідченого Васильєва, не могли допомогти Нафтовику в цьому матчі, з перших хвилин він взявся створювати гострі моменти біля воріт криворіжців. Так, уже в дебюті Якименко заробив, а Лапін реалізував пенальті – 1:0. Як тут не відзначити, що Олександр пропускав минулий тур і дуже своєчасно повернувся в гру.

Перший тайм фаворитам протистояння зіпсував інцидент із Якименком, який вже на 22-й хвилині залишив їх у меншості за відмашку. Втім, до перерви Нафтовик провів низку гострих атак, виконав чимало подач зі стандартів, а Фоменко, Шаповаленко, Гайван мали чудові нагоди, щоб подвоїти перевагу.

Що не вийшло в першому таймі, те вдалося в другому. Шаповаленко із глибини поля дав діагональ на лівий фланг, звідки Гайван прострелив точно на Фоменка, ну а Микита встиг прийняти, розвернутися та низом пробити повз голкіпера – 2:0. Відзначимо, щоправда, що на той момент на газоні лежав гравець гостей, але гру не було зупинено, тож взяття воріт зафіксували.

Можливо, Пенуел відповів би якимось чином у більшості, проте матч тричі було перервано через повітряну тривогу (сумарно 166 хвилин), так що збитий ритм не дозволяв це зробити.

Герой матчу: Микита Фоменко (Нафтовик)

Був одним із найактивніших і закріпив перевагу, що було вкрай важливо для команди в меншості. 

https://www.youtube.com/watch?v=33cJbZgPi04

неділя, 14 квітня 2024 року

Авангард (Лозова) - Олімпія (Савинці) - 2:4 (1:1)

Голи: Гребенюк, 42 (пен.), Олійник, 56 - Руденко, 15, 70, 79, Оніщенко, 63 (пен.)

Авангард: Мурга©, Смірнов (Боєв, 61; Бобіта, 83), Череватенко, Олійник, Воловик, Веприцький, Гребенюк (Топоров, 77), Науменко (Боровик, 57), Співак, Галушка, Гладкий. Запасні: Литвин, Федулов, Недай, Басалаєв, Півтораус. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк, Малик (Алєксєєнко, 88), Богомаз©, Бичков, Почернін (Луценко, 87), Фабунмі (Оніщенко, 61), Пономаренко (Бурляй, 61), Брага (Кунєв, 61), Ковтун (Кошман, 78), Руденко (Каретник, 83). Запасні: Костенко, Павлик. Головний тренер: Олександр Безуглий.

15:00 ПТ; 13.04.2024. Юр'ївка. Стадіон ДЮСШ. Поле 3 (шт.); +22С

Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)

Попередження: Богомаз, 41, Бірюк, 55, Руденко, 58, Гребенюк, 72

Дві доби тривав цей матч – розпочався о 15:00 в суботу, завершувався вже з 11:00 в неділю. І відразу кілька разів переривався через затяжну повітряну тривогу.  

0:1 – кілька поспіль ударів завдав Пономаренко, після одного з них м’яч відскочив до Руденка. Андрій з правої ноги забив з-за меж карного майданчика з рикошетом від суперника.

1:1 – Співак пішов на кількох суперників, наразився на Богомаза, завалившись із ним на поле, а Гребенюк з пенальті правою ногою розвів м’яч і воротаря.

2:1 – господарі притиснули Олімпію, було кілька ударів. Одним із них Олійник зарядив з правої ноги в стійку й сам побіг на добивання. Гладкий скинув йому кадиком і Ростислав підхопив м’яча й забив другим дотиком правою ногою.

2:2 – пішла атака гостей через лівий фланг. Бурляй підключив Ковтуна, якого підчепив Боєв. Оніщенко з пенальті воротаря не переграв, проте Мурга лише зачепив м’яча перчаткою. Бив Артем правою ногою в лівий для себе кут.

2:3 – після прострілу Бурляя м’яч зрикошетив на дальню стійку, де Руденко зіграв на підбиранні й із гострого кута «прошив» воротаря сильним ударом з правої ноги.

2:4 – і знову атака Олімпії через лівий фланг. Кошман підключив Кунєва, чий простріл правою ногою в дотик замкнув Руденко. Хет-трик за 65 хвилин – «найдовший» у цьому сезоні.

Герой матчу: Андрій Руденко (Олімпія)

Вихованець миргородського футболу більшість кар'єри провів на Слобожанщині - в аматорських турнірах Полтавщини та Харківщини. Пробував зачепитися за Першу лігу, проте Кобра (Харків) була в турнірі епізодичним персонажем. Зате зараз, повернувшись в Олімпію після 8-річної перерви, 27-річний нападник відразу показав свій талант. Як добре, що такі футболісти все-таки пробиваються на всеукраїнський рівень, справжні самородки. 

https://www.youtube.com/watch?v=y-UWCnLqJks

https://www.youtube.com/watch?v=koS4En0473g

неділя, 14 квітня 2024 року

Агротех (Тишківка) - Штурм (Іванків) - 2:1 (0:1)

Голи: Загальський, 51, Соколан, 76 - Осадчий, 40

Незабитий пенальті: Рубльов (ШІ), 24 – воротар

Агротех: Рудик, Співак, Кривошей, Бовтуненко, Скоров (Радченко, 46), Коломієць (Сурженко, 46), Загальський©, Чичиков (Шмат, 85), Пономаренко (Мацюта, 46), Пастухов, Соколан (Бедін, 88). Запасні: Козинець, Корчинський, Пісний, Кулібаба. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Штурм: Погорілий©, Лящук, Ічанський, Дитятьєв (Скляренко, 45), Ремезовський, Осадчий (Петренко, 59), Бриженко (Хруль, 46), Сокол (Волков, 66), Старгородський (Любко, 17; Басов, 87), Балашов (Журавель, 76), Рубльов. Запасні: Міхєєв, Шевчук. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

13:00; 14.04.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +18С

Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)

Попередження: Скляренко, 50, Сокол, 52, Загальський, 80, Рубльов, 87, Лящук, 90, Рудик, 90+2, Бовтуненко, 90+4, Погорілий, 90+4, Ічанський, 90+4

На Кіровоградщину Штурм приїхав не лише без зіркового захисника Хачеріді та граючого співзасновника Димнича, а й без нового опорника Турчанова. Доводилося зважати на різні обставини – і травми, і складний графік із матчем проти Полісся (Ставки) на обласному рівні.

Перший тайм, більшою мірою, стурбував гостей. Вже в дебюті досвідчений Старгородський (екс-півзахисник Таврії, Арсеналу, солігорського Шахцьора) зазнав травми, здається, смикнувши м’яза під час швидкої атаки на чужій половині поля. Хвилин через п’ять після ауту суперники завалили Бриженка, проте досвідчений Рубльов з 11-метрової позначки не зміг переграти екс-воротаря Олександрії Рудика. Той кинувся вліво від себе й парирував удар Богдана з лівої ноги.

Перед перервою Рубльов реабілітувався коли після ауту на правому фланзі п’ятою відпасував на Осадчого, а Дмитро акцентованим ударом з-за меж карного майданчика відкрив рахунок – 0:1. Третій гол у чемпіонаті для центрального півзахисника Штурму при одному асисті. Проте ще до перерви у гостей травмувався вже другий гравець – це досвідчений Дитятьєв на своїй половині поля, імовірно, навіть у грі без м’яча потягнув задню поверхню стегна.

Скляренко, який замінив Дитятьєва, на початку другого тайму намагався зупинити прохід Чичикова впоперек поля, але в підсумку той заробив штрафний для Агротеху. Хоча іванківці відчували небезпеку й виставили досить масовану стінку, Загальський лівою ногою пробив в обхід по середній (!) дистанції – 1:1. Ігор провів восьмий гол у першості. А наприкінці матчу він створив і другий гол. Спершу Загальський запустив у швидку атаку Сурженка, той грамотно зіграв на лівому фланзі, виманивши суперників і відпасувавши назад на Ігоря. Той зробив закидання по дузі на дальню стінку, де в падінні головою замкнув Соколан – 2:1. Євгеній доводить кількість своїх голів до семи, для Ігоря це восьмий асист у поточному чемпіонаті.

Останні хвилини виявилися дуже гарячими. Петренко та Журавель пробивали з різних позицій – гаряче, проте неточно. Кілька штрафних заробив Штурм. На заключних секундах матчу перспективний штрафний Хруль виконав точно під поперечину, проте Рудик не дав слабини й забрав м’яча намертво. Агротех – четвертий, і відставання від прохідної трійки зменшилося.

Герой матчу: Ігор Загальський (Агротех)

Гол і асист від колишнього півзахисника Зірки, Дніпра-1, Інгульця та класичного Дніпра. 

http://www.youtube.com/watch?v=UZps_hJEWz0

М

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

↑1

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

11

6

4

1

14:5

22

2

↑1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

10

7

0

3

20:10

21

3

↓2

Титан (Одеса)

10

7

0

3

16:12

21

4

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

11

6

2

3

29:14

20

5

Штурм (Іванків, Київська область)

11

5

2

4

21:13

17

6

Зірка (Кропивницький)

11

4

1

6

13:21

13

7

↑1

Атлет (Київ)

10

3

2

5

15:15

11

8

↓1

Авангард (Лозова, Харківська область)

10

2

3

5

13:19

9

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

11

1

0

10

1:31

3

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Сікун Олександр (голова клубу)

Нафтовик

20.04.2024

2

Якименко Роман

Нафтовик

20.04.2024

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

 

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

 

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

9

(1)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

8

 

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

 

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

8

(4)

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

7

 

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

 

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

6

 

Шарабура Микита

Куликів-Білка

6

 

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

6

(4)

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

5

 

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

5

 

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

5

(1)

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

5

(1)

 Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

4

Береза Олег

Куликів-Білка

4

Павлюк Олег

*** Пробій ***

4

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

4

Юськевич Іван

Куликів-Білка

4

 Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

16

8

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

16

8

8

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

14

9

5

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

11

0

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

10

0

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

9

8

1

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

9

7

2

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

8

6

2

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

6

2

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.