Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: неймовірний матч у Кропивницькому, важлива перемога Олімпії

ААФУ: неймовірний матч у Кропивницькому, важлива перемога Олімпії

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 17-й тур

субота, 20 квітня 2024 року

Агрон (Великі Гаї) - VIVAD (Романів) - 1:0 (1:0)

Гол: Пежинський, 12

Незабитий пенальті: Павловський (VР), 89 – воротар

Агрон: Мазур©, Соколовський, Олексюк, Щербатюк (Ковалик, 67), Скакун, Стриєшин, Пришнівський (Понєдєльнік, 76), Пежинський, Луцик (Онищук, 82), Гром'як (Семенець, 90+4), Войцещук (Мельник, 67). Запасні: Рогаль, Павлович. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

VIVAD: Дворнін, Павловський, Кучерчук©, Кужіль, Базь, Тимофєєв (Тарасюк, 76), Швець (Березін, 69), Гордеєв (Яворський, 59), Петрук (Чопенко, 90+2), Вакула (Мазуренко, 63), Борисевич (Федорчук, 85). Запасний: Сингаївський. Головний тренер: Віктор Чорний.

14:15 (ПТ); 20.04.2024. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +13С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Кужіль, 10, Щербатюк, 14, Петрук, 33, Пришнівський, 52, Гром'як, 88, Ковалик, 90+1

Сім очок у трьох стартових матчах весни набрав VIVAD і до виїзду на Тернопільщину залишався непереможним. Втім, досвідчений і зіграний Агрон зумів перервати цю серію. Уже в дебюті господарі виконали кілька поспіль стандартів, і подачу Скакуна від правого кутового прапорця ударом головою замкнув Пежинський – 1:0 на 12-й хвилині. Максим до цього не забивав у чемпіонаті України, так що для 18-річного півзахисника це дебютний гол у п’яти матчах.

Далі йшла важка й хитка гра, яка приберегла кульмінацію на кінцівку протистояння. Після одного з аутів Федорчук чіплявся за м’яча, але завалився на газон після контакту із Стриєшиним. Пенальті виконував Павловський, але після його удару з лівої ноги воротар Агрону метнувся вліво від себе й парирував м’яча.

Набравши 29 очок, підопічні Богородіченка потіснили в очікуванні матчів неділі ФАТ Подоляни з другого місця.

Герой матчу від Sport Arena: Руслан Мазур (Агрон)

32-річний воротар кілька разів виручав свою команду під час гри, а відбитий пенальті наприкінці матчу фактично зберіг Агрону перемогу.

https://www.youtube.com/watch?v=AvV16dac2Zg

неділя, 21 квітня 2024 року

Марамуреш (Нижня Апша) – Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - 2:1 (1:0)

Голи: Овсянніков, 17, Цуркан, 90+3 – Школьний, 79

Марамуреш: Коломієць, Проскура (Ульянко, 46), Слищенко, Ільчук©, Завгородній (Похил, 46), Степанчук, Орнат, Кірєєв (Балог, 86), Овсянніков, Бейєр (Цуркан, 86), Комісар (Брусенцев, 59). Запасний: Третяк. Головний тренер: Сергій Зайцев.

Ревера-ФАПФ: Кравець, Школьний, Сальваровський, Коновалов, Максименко, Бойко©, Дрекало (Брацюнь, 90), Салій (Шмаль, 66), Угринюк (Шкварилюк, 66), Неледва, Пащак (Дем'янчук, 75). Запасні: Панчак, Пицик, Равлюсь. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

13:00; 21.04.2024. Нижня Апша. Стадіон "Вікторія". Поле 3; +14С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Степанчук, 53, Дрекало, 70

Вилучення: Степанчук, 90 (повторне попередження)

Ще не так давно сказали б – «аутсайдер їде до середняка з великими планами на майбутнє». Проте зараз, коли відомо, що СК Марамуреш прагне в Другу лігу точно так само, як Ревера 1908, а ФАПФ почав набирати очки навесні, протистояння здається дуже навіть інтригуючим і його результату футбольна громадськість очікувала з інтересом.

У дебюті матчу господарі зуміли втілити свої задуми в гол. Почергово пробивали Комісар, Кірєєв та Орнат – їхні удари блокувалися, м’яч пішов на кутовий. І тут подачу Кірєєва в стрибку правою ногою замкнув Овсянніков – 1:0. Для Івана це третій гол у поточній першості. Тут би закріпити перевагу, але надалі реалізація кульгала в господарів. Вони дотягли до кінцівки, коли ФАПФ здивував їх голом у відповідь.

Моменти в івано-франківців були й до того – Дрекало, Неледва, Шкварилюк старалися, нагнітали. Не встигли господарі відбитися після штрафного Сальваровського, як на підбиранні спрацював Неледва, підключив Шмаля, який на правому фланзі знайшов Дем'янчука, чий навіс головою замкнув Школьний – 1:1. Відзначимо гольову подачу в дебютанта, та й Костянтин відзначився своїм дебютним голом за Реверу.

Гості грали гарно, могли закріпити перевагу (запам’ятався удар Шкварилюка над поперечиною), а коли Степанчук біля бічної лінії врізався в Шкварилюка ціною другої жовтої та червоної, здалося навіть, що СК Марамуреш похитнувся. Натомість, господарі провели власну атаку, Овсянніков на правому фланзі підключив Похила, після чиєї передачі Цуркан прийняв і смачним ударом з лінії карного майданчика вивів вперед господарів – 2:1. Іван відзначився дебютним голом за свою нову команду, і відразу настільки важливим.

Герой матчу від Sport Arena: Іван Овсянніков (СК Марамуреш)

Забив сам і взяв участь у переможній результативній комбінації – хороший матч від вихованця запорізького Металурга, який приїхав у Солотвинську ОТГ із юнацької команди Ворскли.

http://www.youtube.com/watch?v=20oSqL7cIPE

Подоляни (Тернопіль) - СК Вільхівці - 3:0 (1:0)

Голи: Ткачик, 14, Проців, 66, Жуміга, 87

Подоляни: Чубак©, Фриз, Сагайдак, О.Тарасов (Царюк, 90+1), Ткачик (Кірієнко, 90+1), Мальський, Мацієвський (Співак, 89), Трух (Тяпкін, 81), Бутенко (Малащук, 78), Проців (Падух, 89), Дячинський (Жуміга, 52). Запасний: Новаков. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Вільхівці: Гумметов, Вапняр, Кучеренко (Радченко, 21), Гаврилюк, Базаров (Лєсунов, 46), Вагін, Клочан© (Е.Тарасов, 70), Маркевич (Головін, 70), Глагола (Фінченко, 87), Тимошенко, Куцин (Минайленко, 70). Запасний: Кіктенко. Головний тренер: Олексій Зорін.

13:00; 21.04.2024. Тернопіль. Стадіон "Футбольне поле №1". Поле 3; +13С

Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)

Попередження: Вагін, 10, Проців, 44, Мальський, 61

Ще один цікавий матч відбувався в Тернополі. Тут також обидва клуби називалися в числі потенційних претендентів на Другу лігу. Причому, незважаючи на 10 очок різниці, протистояння мало для них велике значення. ФАТ Подоляни повинні були виграти, щоб утримати друге місце, а СК Вільхівці в випадку перемоги зберігали б реалістичне відставання від першої п’ятірки – нагадаємо, прохідної в плей-офф для західної групи.

Вже в дебюті тернополяни провели перший гол. Атаку із глибини почав Мацієвський, далі Проців відпасував на лівий фланг на Ткачика, ну а Іван прошив низом суперників, замість прострілу, відправивши м’яча в сітку воріт – 1:0 на 14-й хвилині. Далі була хитавиця – і, чесно кажучи, варто було господарям закріплювати рахунок, щоб не ризикувати кінцівкою матчу. Ці задумки вдалися вже в другому таймі.

Спочатку Жуміга підібрав м’яча в центрі поля й протягнув вперед. Його пас захисники заблокували, проте зробили це настільки невдало, що на лінії карного майданчика Проців встиг прийняти, прицілитися й правою ногою на виконання забити точно в кут – 2:0. Для колишнього півзахисника тернопільської Ниви це вже четвертий гол у шести матчах в ААФУ.

Ну, а в кінці матчу захисники гостей «наварили» біля своїх воріт: Радченко поперечним пасом фактично вивів на воротаря Жумігу, так що Іван мав час без перешкод направити м’яча в дев’ятку зблизька – 3:0. Десятий гол для нападника в поточному чемпіонаті. ФАТ Подоляни сповна реабілітувалися після поразки від лідера та продовжили безпрограшну домашню серію до чотирьох матчів (три останні з них виграні).

Герой матчу від Sport Arena: Максим Проців (ФАТ Подоляни)

Це була гарна командна перемога, і багато хто в ній сподобався. Особливо віддаємо належне Проціву, який забив сам і відзначився гольовим пасом у першій результативній комбінації цього матчу.

http://www.youtube.com/watch?v=CAW2BjeSajE

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - Куликів-Білка - 0:3 (0:2)

Голи: Войтович, 32, Шарабура, 45, Грось, 90

Галичина-Фенікс: Шарун, Янчак©, Даців (Задорожний, 23), М.Шута, Матусевич (Д.Яців, 53), А.Вільховий (В.Яців, 90+1), А.Шута, Куртяк, П.Яворський (Михайлів, 64), Сороколіт, Т.Вільховий (Андрушко, 83). Запасний: Федишин. Головний тренер: Андрій Чіх.

Куликів-Білка: Малоїд, Процишин, Грось, Калинчук, Дмитрух (Береза, 75), В.Савошко, Малецький, Панасюк©, Т.Яворський (Іваночко, 64), Войтович (Патуляк, 64), Шарабура (О.Савошко, 75). Запасні: Данкович, Жезло, Денега. Головний тренер: Богдан Костик.

14:00; 21.04.2024. Підмонастир. Стадіон "Фенікс". Поле 3; +9С

Суддя: Садковський Ігор (Тернопільська обл.)

Попередження: Даців, 21, Янчак, 29, Малецький

Галичина-Фенікс має свої завдання та амбіції, називався навіть у числі кандидатів на Другу лігу, проте навесні грає без кількох осінніх провідних футболістів. Тоді як Куликів-Білка впевнено йде до дострокового оформлення першого місця (навіть математично питання може закрити одне очко в наступному турі).

Цього ж разу в дербі Львівщини Куликів-Білка здобув переконливу перемогу. Від перших хвилин Войтович, Шарабура та Т.Яворський взялися обстрілювати ворота Шаруна, але вже після першої третини матчу вдалося відкрити рахунок. Господарі втратили м’яча при своєму ж ауті, далі Шарабура розігрався з Т.Яворським і прострілив від лицьової, так що Войтович в дотик забивав у порожні ворота з правої ноги – 0:1. Перший гол у цьому чемпіонаті для Володимира.

Ще до перерви хороші моменти мали обидві команди – і якщо В.Савошко прагнув закріпити перевагу гостей, то А.Шута цілком міг забити екс-одноклубнику Малоїду, проте Дмитро гарно парирував цей удар зі штрафного під поперечину. Наче в винагороду за це, Куликів-Білка миттєво провів другий гол. Цього разу Войтович із центру відпасував направо на Процишина, чий навіс на дальній стійці замкнув Шарабура – 0:2. Для Микити це сьомий гол при трьох асистах у сезоні ААФУ.

На другий тайм, напевно, Галичина-Фенікс сподівалася, щоб відігратися. Справді, були непогані атаки за участі Куртяка, Т.Вільхового, а особливо Р.Михайліва. Останній і був найближчим, аби відквитати хоча б один гол. Але все ж гості діяли і гостріше, і активніше. Малецький, Войтович, Патуляк, брати Савошки, Процишин – усі вони мали нагоди, щоб довести гру до розгрому. А зміг це зробити захисник Грось (із нього, до речі, починалася перша в матчі результативна атака). Остап головою замкнув кутовий колеги Берези від правого прапорця – 0:3. Другий гол для Грося, п’яти асист для Берези.

Герой матчу від Sport Arena: Микита Шарабура (Куликів-Білка)

Поки лідеру не вистачає Гладкого в праймовій формі, на себе гру бере універсал Шарабура. Перші два голи створив він – перший як асистент, другий – як фінішер.

https://www.youtube.com/watch?v=t03V8AqELGA

Пробій (Городенка) - Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - 2:2 (0:2)

Голи: Дитко, 59, 76 – Шишкін, 21, Овчарук, 26

Пробій: Піцан, Андрусяк (Дитко, 46), В.Пархуць (Ключко, 87), Я.Пархуць, Писко, Іваничук (Дриган, 74), Харук, Білик© (Сікач, 46), Сондей, Волошинович, Романчук. Запасні: Креховецький, Комуніцький, Семенюк, Кудла. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Сокіл: Сидоренко, Ємельянов, Пресняк, Панченко, Хурулоходжаєв (Берест, 61), Васильєв©, Шишкін, Боровський (Трушенко, 59), Є.Мельничук (Сахно, 54), Костенко (Байдалук, 74), Овчарук. Запасні: Колос, Д.Новик, Бруй, Мануков. Головний тренер: Олег Самченко.

14:00; 21.04.2024. Городенка. Стадіон "Колос". Поле 4; +13С

Суддя: Макаренко Євгеній (Суми)

Попередження: Я.Пархуць, 30, Хурулоходжаєв, 42, Харук, 43, Васильєв, 63, Сондей, 64, Сахно, 79

Команда з Київщини в першому колі відібрав у НК Пробій дорогоцінні очки. Тож, навіть без дискваліфікованого лідера захисту Борисевича, господарі мали намір взяти реванш. Хай навіть і важко було спрогнозувати, в якому складі приїде СФК Сокіл, зайнятий в обласних змаганнях (склад на вихідні тренерський штаб розділяє між кількома турнірами).

Гості, тим не менш, зуміли здивувати господарів, основу яких складають футболісти недавні професіонали з першолігового Прикарпаття – з гарною школою Динамо, Дніпра та інших потужних клубів УПЛ і ПФЛ. Із глибокого розіграшу м’яча Мельничука та Костенка розпочалася блискавична атака, яку Сокіл завершив першим голом. Хоча в Овчарука захисник городенківців Андрусяк вибив м’яча, проте саме туди, де чергував Шишкін. Сергій, знаходячись на лінії карного майданчика, прийняв, підробив і чудовим обвідним ударом з лівої ноги упакував м’яча в дальній кут – 0:1.

Звісно, Пробій кинувся відігруватися. Багато що виходило в господарів – достатньо згадати прямий удар зі штрафного від Сондея, який парирував у стрибку воротар гостей Сидоренко. Проте якраз у контратаці після цього Сокіл подвоїв свою перевагу. Пішла комбінація з лівого краю на правий, Хурулоходжаєв вкинув аут, Овчарук сміливо змістився й лівою ногою низом застав зненацька голкіпера – 0:2. Для Валентина це перший гол у чотирьох матчах чемпіонату.

На другий тайм господарі вийшли з двома замінами, та й надалі сміливо вводили в гру джокерів. Ця рішучість Ковалюка допомогла їм витягнути, здавалося, безнадійний матч. Сікач подав із правого флангу, Волошинович на дальній стійці випередив суперника, який ловив ґав, а Дитко головою в падінні забив зблизька – 1:2. На куражі Пробій атакував і продовжував атакувати. І коли після удару Романчука м’яч відрикошетив на черговий кутовий, рахунок було зрівняно.

Писко після подачі кутового повторно направив м’яча в карний майданчик, де все той же Дитко знову забив «рибкою» – 2:2. Звісно, підопічні Ковалюка пішли вперед. Після проникаючого пасу Дитка вихід сам на сам не реалізував Сікач – Сокіл врятував воротар. Писко зі штрафного пробив поруч зі стійкою, а ще один (тепер дальній) удар Сікача накрив Сидоренко. І при цьому гості з Київщини ще й могли вирвати перемогу, проте удар Ємельянова зі штрафного прийняла на себе поперечина.

Ух! Прекрасне протистояння. Тримало в напрузі від початку й до кінця.

Герой матчу від Sport Arena: Роман Дитко (Пробій)

Досвідчений нападник, найбільше відомий виступами в змаганнях ПФЛ за Команду рідного краю – Прикарпаття, перевернув гру з ніг на голову, своїм дублем забезпечивши вольову нічию НК Пробій. Тепер у Романа п’ять голів і один асист у поточній першості.

http://www.youtube.com/watch?v=RczW9onRpaU

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

15

14

1

0

39:8

43

2

Подоляни (Тернопіль)

16

9

3

4

39:21

30

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

15

8

5

2

24:14

29

4

Колос (Полонне, Хмельницька область)

15

7

2

6

22:20

23

5

VIVAD (Романів, Житомирська область)

16

6

4

6

21:18

22

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

16

4

8

4

22:19

20

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

15

5

5

5

16:14

20

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

15

5

2

8

21:25

17

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

16

5

1

10

20:30

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

15

3

3

9

12:35

12

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

16

1

2

13

17:49

5

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Коляда Микола

Колос

27.04.2024

2

Степанчук Любомир

Марамуреш

27.04.2024

3

Васильєв Дмитро

Сокіл

28.04.2024

4

Гром'як Тарас

Агрон

28.04.2024

5

Пришнівський Володимир

Агрон

28.04.2024

6

Янчак Вадим

Галичина-Фенікс

28.04.2024

7

Хоптовий Андрій (тренер)

Подоляни

4.05.2024

Група 2 – 13-й тур

субота, 20 квітня 2024 року

Олімпія (Савинці) - Нафтовик (Охтирка) - 2:0 (0:0)

Голи: Бурляй, 88, Каретник, 90+1 (пен.)

Олімпія: Тимофєєв, Бичков, Малик (Каретник, 84), Богомаз©, Бірюк, Почернін (Луценко, 90+3), Фабунмі (Оніщенко, 57), Пономаренко (Кунєв, 67), Брага (Бурляй, 46), Ковтун (Кошман, 69), Руденко (Алєксєєнко, 90+2). Запасні: Костенко, Ситник. Головний тренер: Олександр Безуглий.

Нафтовик: Шварц, Мигаль, Сосєдко, Хомич, Масло (Назаренко, 87), Лапін©, Кісіль, Кузнецов, Фоменко, Гайван, Бабинін (Мартиненко, 46; Васильєв, 68). Запасні: Бірюк, Черепанський, Биченко. Головний тренер: Віталій Бала.

14:00 (ПТ); 20.04.2024. Миргород. Стадіон "Старт". Поле 3; +14С

Суддя: Богатир Микита (Запоріжжя)

Попередження: Кузнецов, 38, Фоменко, 60, Бірюк, 80, Оніщенко, 89

Надважливий матч у боротьбі за перше місце пройшов не в оптимальних складах учасників. Олімпія зіграла без вінгера Павлика, атакувального півзахисника Субочева та давно травмованого нападника Солопа. У Нафтовика не зіграли півзахисник Шаповаленко та нападник Якименко – а захисника Покосенка ми не бачимо в складі охтирчан з осені. Зрозуміло, що навіть у втратах суперники мали приблизну рівність, так що матч очікувався напруженим. Через повітряну тривогу він почався з годинним запізненням.

Хід гри виявився таким, що майже до самого кінця глядачі очікували голів. Воротарі обох команд 88 хвилин перегравали польових гравців, аж поки Олімпія рішуче не схилила матч на свою користь. Спершу Каретник завалився на лівому фланзі, обійшовши Мигаля, арбітр призначив штрафний. Після подачі Кошмана воротар екс-воротар Олімпії Шварц (Тимофєєв, який захищав ворота господарів, колись грав за Нафтовик-Укрнафту) виніс м’яча на лінію карного майданчика, де на підбиранні зіграв Бурляй і закрученим ударом з лівої ноги влучив у дальню дев’ятку – 1:0. Для Вадима це четвертий гол у поточному чемпіонаті.

На куражі з передачі Кунєва Оніщенко забив другий м’яч, але з офсайду. Зате буквально в наступній атаці Каретник подав точно в руки голкіперу, проте рефері зафіксував, що в момент польоту м’яч зрикошетив від руки когось із гравців Нафтовика (здається, що був це Лапін). Сам Сергій реалізував пенальті, з правої ноги розвівши воротаря – 2:0. Каретник тепер має п’ять голів при одному асисті та заробленому пенальті.

Ключовий матч дозволив Олімпії повернутися на перше місце. Втім, щільність там така, що кожен наступний матч матиме значення.

Герой матчу від Sport Arena: Сергій Каретник (Олімпія)

Що й говорити, колишній півзахисник СК Полтава прикрасив аматорські змагання. Цей матч було виграно на його хитрості та майстерності.

https://www.youtube.com/watch?v=urPWJ3gjTf4

Зірка (Кропивницький) - Титан (Одеса) - 4:7 (4:2)

Голи: Бондар, 5, 24, Манастирний, 9, Кваша, 45 – Мішуренко, 7, 48 (пен.), 62, Урсолов, 42, 71, 90+3, Лаптєв, 64

Зірка: Травкін, Манастирний©, Владіміров, Катеринка, Кваша, Гончаров, Марценюк, Лопушенко, Бондар (Палюх, 90+1), Михайленко (Холявко, 80), Лобода. Запасні: Абрамян, Курінний, Шмагайло, Ткач, Бобошко. Головний тренер: Самір Гасанов.

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Дубіна, Ратушняк, Тимошевський, Гнатюк (Кербаль, 90+1), Швидерський©, Бринько (Гузенко, 80), Федоров, Урсолов (Романов, 90+3), Мішуренко (Іванченко, 84). Запасні: Лободров, Білошицький, Антонов. Головний тренер: Юрій Куліш.

14:20 (ПТ); 20.04.2024. Кропивницький. Стадіон "Зірка" імені С.Березкіна. Поле 5; +17С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Лаптєв, 16, Марценюк, 26, Лопушенко, 34, Катеринка, 54, Швидерський, 75, Резніченко (адм.ЗК), 76, Федоров, 85

Вилучення: Резніченко (адм.ЗК), 76 – напряму

Історичний гранд у змаганнях ААФУ приймав новий одеський клуб, який задіяв низку досить відомих гравців із значним професіональним стажем. Очікувалося, що Титану буде не так легко (власне, саме на Кіровоградщині свого часу він зазнав поразки – Агротех виграв у Тишківці з рахунком 4:2), проте важко було очікувати такого граду голів. Але чому це ми забігаємо наперед? Ось як це було.

1:0 – після кутового Катеринки пробивав Лопушенко, але в підсумку відскок направив м’яча до Бондаря. Максим просто пробив із правої ноги в дев’ятку.

1:1 – Мішуренко вже через три хвилини головою замкнув навіс Тимошевського з лівого флангу.

2:1 – Манастирний прекрасним ударом з правої ноги в дев’ятку реалізував зароблений Лободою штрафний.

3:1 – Бондар у падінні правою ногою замкнув кутовий від Катеринки з лівого прапорця на дальній стійці.

3:2 – після пасу Швидерського Урсолов з лівого кута карного майданчика лівою ногою засадив м’яча під поперечину.

4:2 – Кваша побіг на подачу Катеринки з правого флангу й у падінні лівою ногою пробив повз воротаря.

4:3 – Марценюк збив Федорова, і Мішуренко з пенальті правою ногою розвів м’яч і Травкіна по різних кутах.

4:4 – після розіграшу кутового подавав Тимошевський, воротар прикро випустив м’яча, так що Мішуренко правою ногою забивав у порожні ворота.

4:5 – після кутового було кілька ударів поспіль, аж поки Лаптєв з лінії карного майданчика лівою ногою низом пробив під стійку.

4:6 – Мішуренко з глибини відпасував на Урсолова, Станіслав змістився і з лівої пробив так, що Ярмоленко позаздрить.

4:7 – тепер Швидерський зі своєї половини дав передачу на хід Урсолову, який вибіг на воротаря й прокотив м’яча правою, поставивши крапку в цьому матчі. Від штанги м’яч закотився в сітку.

11 голів за матч – вражаючий показник. Такого не було за 112-річну історію ФК Зірка. Проте в змаганнях ААФУ це не рекорд – у сезоні 1992/93 бородянський Гарт обіграв золотоніський Спартак – 13:0, а в сезоні 2018/19 шевченківський ВПК-Агро завдав поразки харківській Кобрі – 17:0. Це і найбільші розгроми за всю історію аматорських змагань, і найбільш результативні матчі за всі часи.

Герой матчу від Sport Arena: Олександр Мішуренко (Титан)

Три голи та асист у доробку колишнього нападника Інгульця та Кривбасу. Із показником 9 голів Мішуренко наздогнав Лободу (Зірка) та Загальського (Агротех) на чолі таблиці бомбардирів Групи 2.

http://www.youtube.com/watch?v=oh_1DZG9VhA

Пенуел (Кривий Ріг) - Агротех (Тишківка) - 0:3 (0:1)

Голи: Загальський, 18, Соколан, 54, Радченко, 84

Пенуел: Ситько, Паєвський (Пилипенко, 73), Остапенко (Шарков, 87), Чернуха (Череватий, 63), Петруніч©, Божко, Мисляй (Полтавець, 55), Шкель (Матко, 63), Поздняков (Носовський, 89), Маціюк, Лебедєв (Тарасенко, 87). Запасні: Бичко, Бойко. Головний тренер: Олександр Зеленський.

Агротех: Рудик, Співак, Бовтуненко, Кривошей (Мацюта, 46), Скоров (Хорольський, 46), Біжко, Загальський© (Пісний, 86), Пастухов (Шмат, 75), Чичиков (Пономаренко, 75), Сурженко (Радченко, 46), Соколан (Кулібаба, 89). Запасні: Козинець, Бедін. Головний тренер: Олександр Мизенко.

15:00; 20.04.2024. Кривий Ріг. Стадіон "Металург". Поле 3; +14С ПТ56

Суддя: Гординський Артем (Вінниця)

Попередження: Полтавець, 90+1

Очікуючи результату центрального матчу туру, Агротех повинен був виконати свою місію в Кривому Розі. На жаль, цей матч серйозно постраждав від повітряних тривог, тож вийшов, до певної міри, уривчастим і не цілісним. Але одне виявилося очевидним – що тишківчани здобули потрібні три очка.

0:1 – ледве Пенуел відбився після кутового, як захисники та воротар почали небезпечну перепасовку. Як наслідок, Соколан перехопив авантюрний пас і в дотик скинув на Загальського, тоді як Ігор прийняв, прицілився і метрів із 18-ти по діагоналі з лівої ноги влучив у дальню дев’ятку.

0:2 – Мацюта видав сміливий рейд через правий фланг і навісив від лицьової лінії, а Соколан красивим ударом головою в падінні пробив у дальній кут.

0:3 – після ауту господарів Радченко проявив спортивне нахабство, розштовхав-розкидав кількох суперників, із глибини лівого флангу дотягнув м’яча до карного майданчика й правою ногою акуратно пробив повз воротаря.

Агротех підіймається на третє місце й продовжує переслідувати лідерів.

Герой матчу від Sport Arena: Євгеній Соколан (Агротех)

Це була гарна колективна перемога тишківчан, тому багатьох гравців можна було виділити. Назвемо Соколана, який зіграв свою роль в епізоді з першим голом і перед затяжною повітряною тривогою закріпив перевагу гостей, після чого Агротех міг догравати по рахунку.

https://www.youtube.com/watch?v=blmZWm1rAow

Звіт про матч Штурм – Атлет – 0:0 читайте тут.

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

↑1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

11

8

0

3

22:10

24

2

↑1

Титан (Одеса)

11

8

0

3

23:16

24

3

↑1

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

12

7

2

3

32:14

23

4

↓3

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

12

6

4

2

14:7

22

5

↑1

Штурм (Іванків, Київська область)

12

5

3

4

21:13

18

6

↓1

Зірка (Кропивницький)

12

4

1

7

17:28

13

7

Атлет (Київ)

11

3

3

5

15:15

12

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

11

2

3

6

15:23

9

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

12

1

0

11

1:34

3

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Мурашенко Іван

Атлет

27.04.2024

2

Пресіч Назар

Атлет

27.04.2024

3

Якименко Роман

Нафтовик

27.04.2024

4

Сокол Богдан

Штурм

28.04.2024

5

Швидерський Максим

Титан

28.04.2024

6

Резніченко Ігор (адміністратор)

Зірка

5.05.2024

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

10

(1)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

9

(4)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

8

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Шарабура Микита

Куликів-Білка

7

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

6

(4)

 Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Береза Олег

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

5

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

4

Павлюк Олег

*** Пробій ***

4

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

4

Юськевич Іван

Куликів-Білка

4

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

17

9

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

16

8

8

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

15

10

5

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

11

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

11

8

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

10

0

Шарабура Микита

Куликів-Білка

10

7

3

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

9

8

1

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.