Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Куликів-Білка гарантував собі перше місце на заході, нічия в Тишківці загострила боротьбу в Групі 2

ААФУ: Куликів-Білка гарантував собі перше місце на заході, нічия в Тишківці загострила боротьбу в Групі 2

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 18-й тур

субота, 27 квітня 2024 року

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - Колос (Полонне) - 4:1 (1:0)

Голи: Угринюк, 44 (пен.), 68, Брацюнь, 78, Пащак, 90+3 (пен.) – Скоцький, 58 (пен.)

Ревера-ФАПФ: Панчак, Школьний, Брацюнь, Коновалов, Максименко (Гоголь, 90), Бойко©, Угринюк (Шкварилюк, 73), Дрекало, Кукурудз (Шмаль, 81), Неледва, Корвацький (Пащак, 55). Запасні: Кравець, Сальваровський, Пицик, Салій. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

Колос: Фіяло, Наумець, Носарєв©, Никитюк, Луцюк, Кошка (Демчик, 55), Брицький (Попадюк, 65), Бартошук (Кашперук, 46), Притуляк (Семенюк, 72), Морозов (Дерман, 86), Скоцький. Запасні: Омелянюк, Лавренюк. Головний тренер: Сергій Бадрак.

14:00; 27.04.2024. Івано-Франківськ. Стадіон Академії НФК Ураган. Поле 4; +20С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Угринюк, 73, Луцюк, 77

Колос – один із найдосвідченіших за підбором гравців колективів, до того ж, із значною турнірною мотивацією. У боротьбі за місце в плей-офф клубу з Хмельниччини треба було тільки вигравати в Івано-Франківську, тим більше, в аутсайдера з, навпаки, вкрай молодим складом. Насправді ж ФАПФ підніс одну з гучних сенсацій.

Після закидання вздовж поля від Бойка пішла атака господарів і перед самою перервою Ревера 1908 заробила пенальті. Це удар Корвацького суперник прийняв на руку. Угринюк впевнено реалізував 11-метровий – 1:0 на 44-й хвилині. Максим не забивав до цього в поточній першості.

Після відпочинку Колос побіг відігруватися. В ході атаки через лівий фланг Притуляк протискався між Брацюнем і Бойком, зачепившись за ногу останнього – це другий у матчі пенальті. Скоцький розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 1:1. Шостий гол у чемпіонаті для Богдана.

Це був переломний момент, але полончани не змогли схилити гру на свою користь. Навпаки, це Ревера 1908-ФАПФ закрила матч до кінця. Спершу простріл Школьного, вишукано пропущений Неледвою, замкнув на дальній штанзі Угринюк (це 2:1). Через 10 хвилин після загострення Дрекала пробивав Шкварилюк – і м’яч пішов на кутовий. Після подачі Максименка Брацюнь пробив головою з відскоком від газону – 3:1. Дмитро теж відзначається голом вперше в чемпіонаті.

Крапку в матчі поставив Пащак, якого цього разу випустили на заміну. Дрекало підключив його в межах карного майданчика, Олександр-Іван розвернувся й чітко пробив на виконання з правої ноги – 4:1. Для Пащака це третій гол при двох асистах. Вперше в ААФУ Ревера 1908-ФАПФ забиває більше трьох м’ячів за матч.

Герой матчу від Sport Arena: Максим Угринюк (Ревера 1908-ФАПФ)

18-річний півзахисник знайшов хороший час, щоб відкрити лік своїм голам у чемпіонаті України серед аматорів. Його дубль дозволив сенсаційно переграти Колос.

http://www.youtube.com/watch?v=OjJBDEfxDSo

VIVAD (Романів) - Марамуреш (Нижня Апша) - 1:0 (1:0)

Гол: Швець, 45

VIVAD: Дворнін, Павловський, Базь, Кужіль, Кучерчук©, Швець (Яворський, 54), Гордеєв, Петрук (Федорчук, 74), Тимофєєв (Мосійчук, 63), Вакула (Мазуренко, 68), Борисевич (Березін, 69). Запасні: Сингаївський, Макаревич, Чопенко. Головний тренер: Віктор Чорний.

Марамуреш: Коломієць, Похил, Слищенко, Ільчук©, Завгородній, Проскура (Брусенцев, 72), Орнат, Кірєєв (Цуркан, 77), Бейєр (Ульянко, 72), Комісар (Зінаков, 61), Овсянніков. Запасний: Третяк. Головний тренер: Сергій Зайцев.

14:00; 27.04.2024. Романів. Стадіон "Центральний". Поле 3; +18С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Комісар, 13, Похил, 19, Гордеєв, 76, Зінаков, 89

У Романові виграли господарі. Це був важкий матч, у якому все вирішив «гол у роздягальню», який почався із втрати м’яча закарпатцями в центрі поля (постаралися в відбиранні Швець). Далі атака пішла на правий фланг із переводом в карний майданчик, і Дмитро сам встиг туди добігти, щоб щічкою в стрибку замкнути простріл Вакули-старшого – 1:0.

VIVAD не пропускає вдома другий матч підряд і навесні здобуває 10 очок – за цим показником підопічні Чорного четверті на весь чемпіонат і обидві групи.

Герой матчу від Sport Arena: Дмитро Швець (VIVAD)

Швець довів кількість своїх голів у чемпіонаті до трьох при трьох асистах, причому п’ять із шести результативних дій досвідчений півзахисник оформив уже навесні.

http://www.youtube.com/watch?v=u3H9gZFFAnM

Куликів-Білка - Пробій (Городенка) - 2:0 (1:0)

Голи: Шарабура, 1, Гладкий, 83

Незабитий пенальті: Яворський (КБ), 83 – воротар

Куликів-Білка: Малоїд, Процишин (Патуляк, 46), Грось (Калинчук, 89), В.Білий, Береза (Дмитрух, 89), В.Савошко, Іваночко (Сологуб, 87), О.Савошко, Малецький (Яворський, 59), Панасюк© (Войтович, 75), Шарабура (Гладкий, 59). Запасні: Денега, Данкович. Головний тренер: Богдан Костик.

Пробій: Піцан, Борисевич©, В.Пархуць, Я.Пархуць (Білик, 72), Писко, Іваничук (Дриган, 46), Харук (Андрусяк, 61), Сікач, Сондей (Ключко, 72), Волошинович (Комуніцький, 69), Романчук (Дитко, 42). Запасний: Креховецький. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

16:00; 27.04.2024. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". 200 глядачів. Поле 4; +17С

Суддя: Мандзюк Іван (Тернопільська обл.)

Попередження: не було

Лідер досить спокійно забезпечив собі вихід у плей-офф із першого місця, хоча суперник – НК Пробій – укомплектований гравцями з досвідом виступів у Першій лізі ПФЛ України, а дехто – й вище того.

Вже на першій хвилині господарі провели результативну комбінацію. Панасюк підключив на фланзі О.Савошка, якому тренери цього разу довірили зіграти вище на правій бровці, і його простріл спритно замкнув Шарабура – 1:0. Микита відзначився восьмим голом у поточній першості.

Неодноразово працювали воротарі, створювалися моменти, але аж до самої кінцівки зустрічі рахунок залишався хитким. Яворський заробив пенальті, але переграти Піцана не зумів. Зате після класного сейву кіпера на правому куті воротарського майданчика зіграв на підбиранні Патуляк і навісив на протилежний край воріт, де забив у дотик Гладкий – 2:0. Володимир у чемпіонаті України в 2024 році не забивав, але цього разу наздогнав Гром’яка з Агрону, який було вирвався в одноосібні найкращі бомбардири.

Герой матчу від Sport Arena: Володимир Гладкий (Куликів-Білка)

Важко у цій командній перемозі назвати одного героя, проте хай буде Гладкий. Замінивши автора першого голу Шарабуру, він активно провів більше півгодини ігрового часу. Відразу кілька разів пробивав по воротах Піцана і в підсумку перервав гольове «мовчання».

http://www.youtube.com/watch?v=IUeZ6CGQSVo

неділя, 28 квітня 2024 року

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - Агрон (Великі Гаї) - 3:1 (1:0)

Голи: Панченко, 43, Овчарук, 64, Набільський, 87 – Семенець, 57

Сокіл: Сидоренко, Берест, Панченко©, Пресняк, Сахно, Шишкін, Олексієнко (Набільський, 55), Трушенко (Байдалук, 89), Є.Мельничук (Ємельянов, 63), Боровський (Костенко, 55), Овчарук (Д.Новик, 80). Запасні: Колос, Мануков, Бруй, Хурулоходжаєв. Головний тренер: Олег Самченко.

Агрон: Мазур©, Соколовський, Щербатюк (Ковалик, 70), Олексюк, Скакун, Стриєшин, Луцик (Кохман, 70), Понєдєльнік (Мельник, 72), Пежинський, Семенець, Войцещук. Запасні: Рогаль, Онищук, Скородень, Павлович. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

12:30; 28.04.2024. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 4; +22С

Суддя: Поліщук Максим (Кривий Ріг)

Попередження: Олексієнко, 3, Войцещук, 34, Щербатюк, 51, Богородіченко (г.т.АВГ), 53, Берест, 71, Мельник, 89, Стриєшин, 90+2

Вилучення: Войцещук, 45 (повторне попередження)

Відсутність швидкої призвела до певної затримки з початком матчу. Проте надалі команди винагородили глядачів за очікування матчем із яскравою драматургією.

1:0 – перед перервою кутовий Трушенка на дальній стійці замкнув головою в стрибку Панченко. Дмитро раніше в цьому сезоні ААФУ не забивав.

1:1 – коли здалося, що Сокіл відбився після досить віддаленого штрафного, Семенець гарно спіймав винос собі на праву ногу й забив з лету. Тарас у поточному чемпіонаті теж відзначився голом вперше.

2:1 – після закидання Сахна з лівого флангу Овчарук підробив і максимально незручно для воротаря пробив лівою в дальній кут із відскоком від газону. Для Валентина це другий гол поспіль на всеукраїнському рівні.

3:1 – Мельничук після першого м’яча від свого воротаря дав прекрасну закидушку на хід Набільському, й Олександр під тиском захисника з лінії карного майданчика лівою ногою пробив у дальній кут. Для Набільського це теж другий гол у чемпіонаті.

Герой матчу від Sport Arena: Олександр Набільський (СФК Сокіл)

Забив сам і взяв участь у другій результативній комбінації. Молоді лідери Сокола заслужили на хороші оцінки за підсумками матчу проти такого сильного та досвідченого суперника, як Агрон.

https://www.youtube.com/watch?v=vFmeN7jTiFA

СК Вільхівці - Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - 5:2 (4:1)

Голи: Головін, 8, Куцин, 12, Кучеренко, 23, Глагола, 39, Тимошенко, 87 – Яворський, 31 (пен.), Сороколіт, 48

Вільхівці: Кіктенко, Вапняр, Кучеренко, Гаврилюк, Мілєсін (Лєсунов, 90), Вагін, Тарасов (Клочан, 59), Глагола© (Фінченко, 90+1), Головін (Маркевич, 59), Тимошенко (Базаров, 90), Куцин (Минайленко, 59). Запасні: Гумметов, Радченко. Головний тренер: Олексій Зорін.

Галичина-Фенікс: Федишин, Матусевич, М.Шута (Д.Яців, 27), А.Шута, Чабан (Задорожний, 65), А.Вільховий, Яворський© (В.Яців, 76), Куртяк, Сидор, Сороколіт, Т.Вільховий. Запасний: Шарун. Головний тренер: Андрій Чіх.

15:00; 28.04.2024. Вільхівці. Стадіон "Арена-Парк". Поле 5; +21С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Яворський, 26, Гаврилюк, 30, Вапняр, 53, Тарасов, 56, А.Шута, 61, Минайленко, 80, Маркевич, 83

Важливий матч, адже обидва суперники називалися в ЗМІ можливими претендентами на Другу лігу, в їх складах були гравці з досвідом виступів на вищому рівні та хорошою школою. От тільки Галичина-Фенікс, яка й так уже давно не задіює колишніх своїх головних зірок, змушена була провести заміну до фактичного початку матчу: через травму Шаруна гру розпочав в воротах Федишин, і в розпорядженні тренерського штабу гостей залишалося фактично тільки троє запасних.

1:0 – пішла атака через правий фланг, Глагола змістився в центр і вистелив на Головіна, так що той мав час прийняти, підробити та метрів із восьми обвідним ударом відкрити рахунок. Владислав раніше в цьому чемпіонаті не забивав.

2:0 – Вагін запустив довгий пас на Тимошенка, чий простріл Куцин зумів замкнути в падінні на протихід воротареві. Третій гол Івана в поточній першості.

3:0 – Глагола заробив штрафний в глибині поля, націлену подачу Вагіна Гаврилюк використав для скидки на Кучеренка. Максим прийняв і правою ногою прокотив у дальній кут. Другий гол для нападника, який у Вільхівцях системно грає центрального захисника.

3:1 – після кутового кілька разів повертали м’яча в карний майданчик гості, аж поки Гаврилюк ціною жовтої картки та пенальті перечепив Яворського. Павло з 11-метрової позначки розвів м’яч і воротаря по різних кутах.

4:1 – після удару Головіна м’яч від захисника відскочив на Глаголу, який з добивання лівою ногою відразу ж пробив у кут. Олександр має тепер два голи при одному асисті в цьому турнірі.

4:2 – Сороколіт лівою ногою у ході розлогої атаки Галичини-Фенікса замкнув простріл Сидора з правого флангу. Дмитро, 48

5:2 – швидкою комбінацією закрили рахунок СК Вільхівці. Глагола запустив пасом на хід Минайленка, чий простріл з лівого флангу в дотик замкнув Тимошенко. Кирило забиває вперше при трьох асистах.

Герой матчу від Sport Arena: Олександр Глагола (СК Вільхівці)

Забив сам, віддав гольову та передгольову передачу, а також заробив штрафний під ще один гол. Глагола пройшов академію Шахтаря, пограв за ФК Минай, Полісся та інші профі-клуби, а зараз допомагає зростати клубу з рідної області.

http://www.youtube.com/watch?v=n6LhbUbZOU8

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

16

15

1

0

41:8

46

2

Подоляни (Тернопіль)

16

9

3

4

39:21

30

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

16

8

5

3

25:17

29

4

↑1

VIVAD (Романів, Житомирська область)

17

7

4

6

22:18

25

5

↓1

Колос (Полонне, Хмельницька область)

16

7

2

7

23:24

23

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

17

4

8

5

22:21

20

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

16

5

5

6

16:15

20

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

16

6

2

8

26:27

20

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

17

5

1

11

22:35

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

16

4

3

9

15:36

15

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

17

2

2

13

21:50

8

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Войцещук Михайло

Агрон

4.05.2024

2

Маркевич Олександр

СК Вільхівці

4.05.2024

3

Стриєшин Дмитро

Агрон

4.05.2024

4

Щербатюк Євген

Агрон

4.05.2024

5

Хоптовий Андрій (тренер)

Подоляни

4.05.2024

6

Похил Нікіта

Марамуреш

7.05.2024

Група 2 – 14-й тур

субота, 27 квітня 2024 року

Атлет (Київ) - Пенуел (Кривий Ріг) - 4:1 (3:0)

Голи: Патик, 16, Теймуров, 28, Бабич, 37, Семененко, 46 – Поздняков, 55

Атлет: Комаренко, Тищенко (Левченко, 54), Гаркуша (Глушко, 60), Липовий (Білозеров, 54), Тверезенко, Лямін (Семененко, 46), Мовчан©, Патик (Курагін, 54), Крицький, Теймуров (Тумасов, 70), Бабич. Запасний: Кіяшко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

Пенуел: Ситько, Пилипенко, Остапенко, Чернуха, Череватий, Петруніч © (Тарасенко, 68), Мисляй (Полтавець, 65; Носовський, 85), Матко, Поздняков, Маціюк, Лебедєв. Запасні: Переходько, Каюн, Шкель, Бойко, Паєвський, Марусяк. Головний тренер: Олександр Зеленський.

12:00; 27.04.2024. Київ. Стадіон "Атлет". Поле 3 (шт.); +17С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Липовий, 13, Патик, 42, Тищенко, 50, Глушко, 65, Тарасенко, 79, Тумасов, 86

Вилучення: Матко, 42 – удар суперника без боротьби за м’яч

Дві досить молоді команди, які орієнтуються на підготовку молодих гравців, зіграли в цьому матчі. Проте ДЮСШ Атлет мав значну перевагу в загальнокомандному досвіді, тому що не перший рік грає в чемпіонаті України серед аматорів. Дехто з його досить молодих гравців уже має стаж на рівні цілком зрілих майстрів.

1:0 – після кутового Теймурова Тищенко сіпнувся вперед і головою продовжив подачу на Патика, який замкнув дальню стійку головою. Для 19-річного Дениса це перший гол у поточному чемпіонаті.

2:0 – Бабич підключив на лівому фланзі Крицького, чий простріл ударом правою ногою в правий кут завершив Теймуров. Другий гол у чемпіонаті Фармана, перший цього року.

3:0 – Крицький із глибини лівого флангу запустив у прорив Бабича, який підробив собі під праву ногу та упакував м’яча у сітку обвідним ударом на виконання. Ростислав забив п’ятий м’яч у цьому сезоні ААФУ.

4:0 – Семененко сам перехопив м’яча на чужій половині поля, ввірвався у карний майданчик і правою ногою пробив повз воротаря в дальній кут. Вадим у третьому матчі за Атлет відкрив лік своїм голам.

4:1 – Мисляй на чужій половині поля зіграв на перехопленні й дав розрізний пас на Позднякова, який не змогли перервати суперники, і Єгор обійшов воротаря й закотив м’яча в порожні ворота правою ногою. Для розуміння: це перший гол Пенуела в ААФУ в 2024 році та тільки другий за весь чемпіонат.

Герой матчу від Sport Arena: Ростислав Бабич (Атлет)

Гарно відіграли цей матч Крицький і Теймуров, а ми відзначимо ще й Бабича. Забив сам і взяв участь ще в одній результативній комбінації.

http://www.youtube.com/watch?v=dsxFmA4kGBA

Агротех (Тишківка) - Олімпія (Савинці) - 1:1 (1:0)

Голи: Загальський, 44 – Кошман, 88

Агротех: Рудик, Співак, Бовтуненко, Біжко, Мацюта, Пісний (Сурженко, 46), Скоров (Радченко, 54), Пастухов, Загальський©, Чичиков (Шмат, 73), Соколан (Кулібаба, 87). Запасні: Корчинський, Бедін, Пономаренко, Коломієць, Козинець. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Олімпія: Тимофєєв , Бичков (Кошман, 75), Малик (Кунєв, 75), Богомаз©, Бірюк, Почернін (Луценко, 90), Пономаренко (Фабунмі, 57), Бурляй (Каретник, 75), Оніщенко, Ковтун, Руденко (Алєксєєнко, 89). Запасний: Костенко. Головний тренер: Олександр Безуглий.

13:00; 27.04.2024. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +18С (ПТ23на20)

Суддя: Дубиківський Сергій (Київська обл.)

Попередження: Почернін, 33, Бичков, 50, Радченко, 62

По суті, матч за перше місце відбувався на Кіровоградщині. Жаль, що в першому таймі його надовго переривала повітряна тривога. Зате після неї саме господарі провели «гол в роздягальню». Пастухов починав комбінацію в глибині поля й своїм пасом знайшов на правому фланзі, чию передачу замкнув Загальський – 1:0. Ігор тепер має 18 результативних дій: 10 голів і 8 асистів у цьому чемпіонаті, ні в кого нема більше.

Здавалося, матч іде до перемоги дебютантів турніру, яка саме їх би виводила на перше місце, проте Олімпія має гарний підбір досвідчених гравців і може пересмикнути гру через заміни. І ось Каретник підключив на правому фланзі Бірюка, його подачу, здавалося, перервали захисники Агротеху, проте на дальньому куті карного майданчика чергував Кошман, який в один дотик з правої ноги зарядив по воротах. М’яч з відскоком від поперечини опустився за лінією воріт і відскочив у поле – 1:1 на 88-й хвилині. «Ефект Тофіка Бахрамова». Ігор забив другий м’яч у чемпіонаті при одному асисті.

Боротьба за перше місце, та й загалом за вихід у плей-офф, максимально загострилася.

Герой матчу від Sport Arena: Ігор Кошман (Олімпія)

Багато клубів у біографії 29-річного півзахисника: Таврія, Металург (Донецьк), Металіст, Цельє (Словенія), Геліос, Самтредіа (Грузія), Металіст 1925, Кремінь, Шевардені-1906 (Грузія), ПФК Львів, Легіон (Естонія), Кремінь, Буковина, Нива (Бузова)… На аматорському рівні Кошман старається допомогти Олімпії завдяки баченню поля, смачному удару та вмінню зіграти на різних позиціях у півзахисті. В аматорському етапі його кар’єри цей гол точно найбільш важливий.

http://www.youtube.com/watch?v=1NkuK9fHzDQ

неділя, 28 квітня 2024 року

Титан (Одеса) – Штурм (Іванків) – не проведено

28.04.2024. 12:00. Стадіон «Шкільний» (Чорноморськ)

Гру припинено після першого тайму через відсутність на стадіоні автомобіля швидкої медичної допомоги. КДК невдовзі буде розглядати питання щодо цього матчу.

http://www.youtube.com/watch?v=v0QyOqdJKtc

Нафтовик (Охтирка) - Авангард (Лозова) - 2:1 (1:0)

Голи: Шаповаленко, 29, Лапін, 90+5 (пен.) - Череватенко, 51

Нафтовик: Шварц, Хомич (Галета, 46), Сосєдко, Лапін©, Масло, Кузнецов, Кісіль, Мигаль, Шаповаленко, Гайван, Бабинін (Васильєв, 59). Запасні: Бірюк, Черепанський, Биченко, Назаренко, Мартиненко. Головний тренер: Віталій Бала.

Авангард: Мурга©, Смірнов, Веприцький, Олійник, Воловик, Череватенко, Науменко (Топоров, 58), Галушка, Співак, Боровик (Недай, 90+3), Гладкий. Запасні: Орловський, Басалаєв, Боєв, Бобіта. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

14:00; 28.04.2024. Охтирка. Стадіон "Нафтовик". Поле 3; +12С

Суддя: Воєвода Андрій (Дніпро)

Попередження: Лапін, 16, Череватенко, 41, Смірнов, 81, Бала (г.т.НО), 81

Важливий матч відбувався на Сумщині, зважаючи на очне протистояння відразу чотирьох конкурентів в Одесі та Тишківці, Нафтовик у випадку перемоги рішуче б проривався в лідери. І ось після третини гри гості втратили м’яча на своїй половині поля, Масло запустив передачу на хід Гайвану, який несподівано скинув п’ятою на Шаповаленка. Артем на швидкості першим дотиком прийняв і прокинув м’яча повз воротаря, а другим з правої ноги пробив по воротах – 1:0 на 29-й хвилині.

Після перерви вже охтирчани хаотично оборонялися на своїй половині поля, так що Галушка, Співак і Череватенко розіграли комбінацію з розрізанням захисту Нафтовика та виманюванням на себе воротаря. Павло в підсумку правою ногою забивав у порожні ворота – 1:1. Для Череватенка це дебютний гол у поточному чемпіонаті.

Проте не можна було відступати господарям, вони боролися до кінця й вирвали три очка. В ході атаки через лівий фланг вони хитнули Галушку, рефері зафіксував у його діях якесь порушення, так що Лапін сильним ударом з пенальті розвів м’яч і воротаря по різних кутах – 2:1. Олександр грав за Нафтовик-Укрнафту ще в Першій лізі, а зараз забив вдруге в чемпіонаті.

Герой матчу від Sport Arena: Артур Масло (Нафтовик)

Через його лівий фланг ішла вся гострота, включаючи першу результативну комбінацію та момент із заробленим пенальті.

https://www.youtube.com/live/u8ipEMIOARU?si=1FeE6QZ9Yfj7BEou

М

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

12

8

1

3

23:11

25

2

↑2

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

13

7

4

2

16:8

25

3

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

13

7

3

3

33:15

24

4

↓2

Титан (Одеса)

11

8

0

3

23:16

24

5

Штурм (Іванків, Київська область)

12

5

3

4

21:13

18

6

↑1

Атлет (Київ)

12

4

3

5

19:16

15

7

↓1

Зірка (Кропивницький)

12

4

1

7

17:28

13

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

12

2

3

7

16:25

9

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

13

1

0

12

2:38

3

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Матко Сергій

Пенуел

4.05.2024

2

Почернін Денис

Олімпія

4.05.2024

3

Радченко Денис

Агротех

4.05.2024

4

Смірнов Данііл

Авангард

4.05.2024

5

Тищенко Даниїл

Атлет

4.05.2024

6

Резніченко Ігор (адміністратор)

Зірка

5.05.2024

7

Сокол Богдан

Штурм

5.05.2024

Швидерський Максим

Титан

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

10

(1)

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

10

(4)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

9

(1)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

8

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

Шарабура Микита

Куликів-Білка

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

6

(2)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

6

(4)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Береза Олег

Куликів-Білка

5

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Крицький Олександр

Атлет (Київ)

5

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

5

Швидерський Максим

Титан (Одеса)

5

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

4

Павлюк Олег

*** Пробій ***

4

Тимошенко Кирило

СК Вільхівці

4

Юськевич Іван

Куликів-Білка

4

 Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

18

10

8

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

16

8

8

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

15

10

5

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

12

9

3

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

11

11

0

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

11

11

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

11

8

3

Шарабура Микита

Куликів-Білка

11

8

3

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

9

8

1

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

8

6

2

Мацієвський Максим

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

8

3

5

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

7

0

Дячинський Іван

Подоляни (Тернопіль)

7

4

3

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

7

3

4

Коляда Микола

Колос (Полонне)

7

1

6

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.