Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Відбулися зміни у складі групи Б

Відбулися зміни у складі групи Б

19 червня до ААФУ надійшов лист від ФК "Мир" (Горностаївка), у якому йдеться про те, що клуб відмовляється продовжувати участь у чемпіонаті України серед аматорів.

Даний лист став цілковитою несподіванкою для Асоціації. Знятися зі змагань після одного зіграного матчу другого етапу... Такого кроку від "Миру", аматорського чемпіона-2009 та й взагалі давнього учасника аматорських турнірів, ніхто не очікував. Щонайменше, це просто неспортивно, ставити у таке становище Асоціацію і суперників.. Якщо команда з весни збиралася до ПФЛ, то можна було узгодити особливості участі у змаганнях з ААФУ та Херсонською обласною федерацією футболу аби скласти турнірні календарі без теперішніх несподіванок. Адже така можливість була.

Окремої оцінки взагалі потребує позиція Професіональної футбольної ліги України, яка у будь-який спосіб намагається включати команди до своїх лав, не зважаючи на ступінь їх готовності до підвищення у класі та ігноруючи регламентні документи.

Атестація "Миру", "Інгульця" та "Колоса" з Ковалівки є зрозумілим рішенням. Однак чому професіоналами стали "Барса" (Суми) та київський "Арсенал"? Та й то ще півбіди. Останні двоє хоча б є учасниками регіональних змагань та, хоча й не цього сезону, були свого часу учасниками змагань під егідою ААФУ. Наприклад "Арсенал" зіграв торік аж два матчі попереднього етапу Кубку України серед аматорів, тобто вибув на самому початку турніру. Сподіваємося, що серед профі вони досягнуть кращих результатів і колись знову стануть грозою авторитетів, як колишні київські гармаші.

Та дуже дивно буде побачити серед колективних членів ПФЛ рівненський "Верес". Лише створена команда під маркою колишнього відомого рівненського клубу не грала фактично ніде і ні з ким.

Бажаючи всіляких гараздів футболу Рівненщини та розвитку українського професіонального футболу, ААФУ вкрай негативно оцінює практику включення до ІІ ліги колективів, які часто виявляються неспроможними належно забезпечити своє стабільне подальше функціонування і з часом назавжди зникають. Таких прикладів наш футбол мав чимало. Скільки ж їх ще буде? І коли умови набуття професіонального статусу будуть однаковими для всіх? Це має бути виваженим кроком, заслуженим правом, яке є результатом футбольних досягнень, розвитку спортивної інфраструктури тощо. Правом, яке матиме вагу для команд та їх керівників, яким вони пишатимуться і яке цінуватимуть.