Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

УЕФА нагородив ФК "Балкани" (Зоря)

УЕФА нагородив ФК "Балкани" (Зоря)

Чемпіон України серед аматорів 2015 та 2016 років став володарем бронзової нагороди у номінації "Кращий клуб" за активну діяльність в області масового футболу на Позачерговому Конгресі УЄФА, який цього тижня проходив в Афінах. Золота та срібна медалі у цій категорії дісталися клубам із Бельгії та Шотландії відповідно.

УЕФА нагородив ФК Балкани ЗоряКлуб було засновано в одному з найвіддаленіших куточків України усього дев’ять років тому. До 2012-го "Балкани" брали участь у чемпіонаті району та в різних обласних турнірах. У 2013-му клуб запросив до своїх лав тренера-професіонала, тоді ж запрацювала дитяча футбольна школа, в якій на сьогоднішній день виховуються 250 хлопчиків і дівчаток. А вже у 2015-му "Балкани" спочатку вийшли до фінальної частини чемпіонату України серед аматорів, а згодом і здобули перемогу у турнірі. У липні 2016 року успіх вдалося повторити.

Наразі про команду з селища Зоря знає уся вітчизняна футбольна спільнота. У минулому розіграші Кубка України "Балкани" ледве не вибили зі змагань "Дніпро", тодішнього фіналіста Ліги Європи УЄФА, поступившись дніпровському клубу після єдиного голу Руслана Ротаня на 86-й хвилині матчу.