Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

"Інгулець-3" (Петрове) знято з участі в чемпіонаті України

"Інгулець-3" (Петрове) знято з участі в чемпіонаті України

Керівництво ФК «Інгулець» повідомило Асоціацію про ліквідацію в структурі клубу аматорського колективу, тобто команди «Інгулець-3».

Кожен клуб, безумовно, має право на проведення будь-яких реорганізацій та структурних змін. Однак, не можна ж робити це посеред сезону. Тим паче, після чотирьох зіграних календарних матчів.

Подібний вчинок посеред змагального сезону є просто безвідповідальним з боку керівництва ФК «Інгулець» і є виявом неповаги не так до організаторів змагань, як до команд – учасників чемпіонату. І репутаційні втрати та добре ім’я – це зовсім не те, що хвилює керівництво вказаного футбольного клубу.

Очевидно й інше. Опікуючись паралельно, разом з іншими командами клубу, аматорською збірною Кіровоградської області, керівництво ФК «Інгулець» використало чемпіонат України серед аматорських команд у якості «тренувального» майданчика для регіональної збірної. А тепер, після здобуття збірною перемоги у відбірному етапі Кубка регіонів УЄФА, участь у змаганнях втратила сенс. Як і подальше існування «Інгульця-3». Цікаво лише, яким чином буде готуватися збірна області до фіналу аматорського єврофоруму, що відбудеться в червні 2017 року…

Що ж, у кожній з груп чемпіонату виявилося по слабкій ланці. У групі А такою раніше став ФК «Луцьк». Впевнені, що позбавляючись баласту, чемпіонат лише виграє.

До календаря змагань уже внесені відповідні зміни, а результати матчів за участю команди «Інгулець-3» – анульовані.