Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

МФК «Первомайськ» готовий до продовження сезону в чемпіонаті України

МФК «Первомайськ» готовий до продовження сезону в чемпіонаті України

У березні команда стала до тренувань на відкритому повітрі. І вже в середині місяця відбулися перші контрольні матчі за участю первомайського колективу. Тренерський штаб зробив висновки після першого кола, зокрема, були намічені плани щодо посилення складу. Так, тренери визначилися з найбільш проблемними позиціями, які вимагають появи на них якісних виконавців.

В рамках передсезонної підготовки МФК «Первомайськ» взяв участь в турнірі «Київська весна», в рамках якого зіграв зі столичним «Арсеналом». Цей колектив укомплектований виконавцями, в основному орендованими з Донецького «Шахтаря» і виступає в Прем'єр-лізі серед юнаків U-19.

У стартовому складі МФК «Первомайськ» вийшли: Тимур Чоларія, Сергій Івженко, Олексій Багнюк (к), Андрій Курятник, Дмитро Климко, Костянтин Чаус, Сергій Федорченко, Дмитро Соломонів, Олексій Титомир, Сергій Щербина і Володимир Славінський.

Відразу варто відзначити кілька важливих моментів, перш за все, радує повернення до складу МФК Сергія Федорченко. Крім того, команда поповнилася досвідченим Костянтином Чаусом з «Суднобудівника», також з Миколаєва прийшов Дмитро Соломонов. Появу цих гравців тренерський штаб називає дуже вдалою подією в команді. Також з Врадіївки разом з Федорченко прийшов досвідчений універсал Євген Рябченко, але він до Києва поїхати з командою не зміг.

Молодь з Києва відразу пішла вперед і вже після першого ж кутового скористалися помилкою первомайського воротаря та захисника і відкрили рахунок. Буквально через 2 хвилини його зрівняв Дмитро Соломонов, а ще через кілька хвилин оформив дубль і вивів первомайців вперед. До 15-й хвилині МФК «Первомайськ» вів у рахунку вже 3:1. Після подачі зі штрафного головою забив Костянтин Чаус.

В цілому, гра була практично рівною, молоді господарі поля атакували, гості грали на досвіді, але не дивлячись на це, пропустили на рівному місці. Після помилки досвідченого капітана кияни скоротили відставання до мінімуму. На 30-й хвилині Дмитро Климко забив в ворота господарів поля четвертий м'яч, але первомайці отримали гол у роздягальню і на перерву пішли з мінімальною перевагою над суперником.

У другому таймі на поле замість Чоларія, Тітоміра, Соломонова, Щербини і Славинського вийшли Сергій Панібратець і Олександр Савін (обидва - Кропивницький, на перегляді), Олександр Гунніков (Київ, на перегляді), Сергій Коломієць (Кропивницький, на перегляді), Дмитро Флакей.

Гра після перерви показала, що стартовий склад був куди більш боєздатним і ефективним. Як наслідок, на 75 хвилині кияни зрівняли рахунок. Проте, тренерський штаб МФК «Первомайськ» оцінив гру підопічних задовільно, адже це тільки перший матч після зимової перерви. За підсумками товариських зустрічей тренери визначаться з остаточним складом команди.

Вже за тиждень в Білій Церкві первомайці зіграли ще один контрольний матч, на цей раз суперником був юнацький склад Донецького «Олімпіка». Тренерський штаб МФК провів істотну ротацію складу з метою переглянути відразу декількох гравців. Матч, аналогічно першої товариській грі, завершився в нічию, проте цього разу з рахунком 2:2. У складі первомайців двічі відзначився Н. Дацюк, ще одного разу з положення поза грою забив Д. Флакей.

В цілому, ходом передсезонної підготовки тренери МФК «Первомайськ» задоволені і сподіваються, що до першого офіційного поєдинку колектив підійде в повній боєготовності. Нагадаємо, згідно з календаря, свій перший матч у весняній частині першості України МФК «Первомайськ» проведе 8 квітня на виїзді, зіграти належить з Сімферопольською «Таврією», яка нині базується в Херсонській області.

МФК «Первомайськ» готовий до продовження сезону в чемпіонаті України

МФК «Первомайськ» готовий до продовження сезону в чемпіонаті України

МФК «Первомайськ» готовий до продовження сезону в чемпіонаті України

Володимир Галузинский