Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Фінал чемпіонату України 2016/2017 відбудеться 19 червня на НСК "Олімпійський"

Фінал чемпіонату України 2016/2017 відбудеться 19 червня на НСК "Олімпійський"

Поєдинок між переможцями груп чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2016/2017 відбудеться 19 червня на стадіоні НСК "Олімпійський". Початок матчу о 18.00.

Учасниками вирішального матчу стануть команди, які вже зараз, за тур до кінця групового етапу чемпіонату, посіли перші місця у своїх групах – "Агробізнес" з Волочиська Хмельницької області та "Металіст 1925" з Харкова.

Завтра, 14 червня, у Будинку футболу ФФУ відбудеться жеребкування з метою визначення команди господаря поля фінального матчу.

Нагадаємо, що обидві команди пройшли нелегкий шлях до перемоги у групах. Так "Агробізнес" осінню частину чемпіонату завершив на другому місці, а очолював тоді турнірну таблицю "Оскар" з Підгір’я, що на Івано-Франківщині. І лише навесні "Агробізнесу" вдалося залишити далеко позаду усіх конкурентів.

Що ж до "Металіста 1925", то його участь у фінальному поєдинку була під питанням до передостаннього туру. Лише за його підсумками стало очевидним, що саме харків’яни поборються за звання чемпіона. Осінню частину змагань в Групі 2 виграла інша харківська команда – "Соллі Плюс", а навесні кілька нічиїх та поразок могли вивести на перше місце у групі головного конкурента харків’ян – "Таврію-Скіф" з Роздолу Запорізької області. Однак і "Таврія-Скіф" втратила кілька дорогоцінних очок, що й дозволило у підсумку "Металісту 1925" очолити турніру таблицю. Цікаво, що навесні обидва колективи зіграли внічию з сімферопольською "Таврію", і однаково сенсаційно поступилися на виїзді аутсайдеру групи – "Авангарду" з Корюківки Чернігівської області.

 Тож тепер, незалежно від результатів матчів останнього 22-го туру, "Агробізнес" та "Металіст 1925" є переможцями своїх груп і саме вони вийдуть 19-го червня на поле головного стадіону України, аби в чесній безкомпромісній боротьбі визначити чемпіона сезону 2016/2017. Сезону, який вперше з 1999 року проводився за системою "осінь-весна", і на старт якого у серпні минулого року вийшли 24 кращі аматорські команди нашої держави.

Побажаємо удачі обом колективам, які зуміли досягти цього успіху і здобули право на участь у фіналі! Запрошуємо усіх любителів футболу відвідати 19-го червня НСК "Олімпійський" та підтримати обох претендентів на чемпіонський титул.