Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

Приїхали на свято ФК "Агробізнес" також шановані гості – футболісти ветеранської збірної України на чолі з легендарним Анатолієм Дем'яненком.

Присутні на вшануванні чемпіонів представники Федерації футболу України та волочиської влади.

На почесному місці сцени – головний трофей золотого сезону, красень-кубок чемпіонів України серед аматорів 2016-2017.

Урочистості розпочалися трохи не по сценарію. Першими на сцену вийшли представники харківських ультрас на чолі з їх керівником Артемом Мошенським.

- Ми признаємо свої помилки і дуже віримо, що ми всі разом, з усією Україною і зокрема з вами хочемо йди вперед, відстоювати нашу країну та піднімати її.

Президенту ФК Агробізнес Олегу Собуцькому та головному тренеру команди Андрію Донцю був подарований сувенірний футбольний м'яч з написом "Агробізнес - чемпіон України" та нові банери ТОВ "Агробізнес", взамін тих, що стали трофеями хуліганів на НСК "Олімпійський" під час фіналу.

Олег Собуцький:

- Я розумію цих хлопців. Ми пам'ятаємо, що сталося нещодавно у Києві. І думали, що ніколи не простимо, що Україна роз'єднується... В нас була з Артемом неприємна розмова, ми поговорили і порозумілися. Найголовніше те, що ми сьогодні разом хочемо об'єднати країну. І сьогодні важливо, щоб ми не були ворогами, ми хочемо дати руку примирення харків'янам, які справді є патріотами України.

Благословили свято отець Миколай та отець Тарас.

Отець Тарас:

- З маленького потічка народжується велика річка, з маленького колосочка - запашний хліб. Ми віримо, що тут є дух козацький, є сила до боротьби, є той звитяг, що покладає першу цеглину у тій великій мужній сильній команді, яка буде відома на усю Україну та весь світ - команді "Агробізнес".

Отець Миколай:

- Витривалість - це ласка Божа і кожна людина, якщо звертається до Бога, вона отримує силу духа, стає більш витривалою. Наша команда Агробізнес - молода команда. Все народжується з зерна, з маленького потічка. І все, що ми бачили сьогодні, футбольну зустріч ветеранів футболу України та нашої молодої команди - це звеличує весь наш Волочиськ, нашу Хмельниччину, нашу Україну. Торік, благословляючи нашу команду, я говорив, що вони йдуть до вершини, до перемоги. Благословляємо, щоб вони завжди мали силу духа, віри, любові. Хочу благословити наших гостей Харкова, благословити, щоб ми дійсно були справжніми друзями, щоб разом творили одну країну, одну націю.

Перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко передав вітання від Президента ФФУ Андрія Павелка.

Вадим Костюченко:

- Я впевнений, що той потенціал, що має керівництво сьогоднішніх чемпіонів, Олег Михайлович Собуцький, зробить все для того, щоб потенціал молодої амбітної команди та перемоги були не тільки у другій лізі, а й в створеній новій національній лізі України з футболу, в котрій гратимуть кращі команди нашої країни.

Вадим Костюченко нагородив медалями "За заслуги" Федерації футболу України головного тренера команди "Агробізнес" Андрія Донця, Сергія Чижа, почесними відзнаками Тараса Пліса та Сергія Шума, ряд представників футбольного клубу отримали почесні грамоти Федерації футболу України.

Міський голова Костянтин Черниченко висловив подяку тим, хто прославляє наш край, громаду, і в цьому плані завдяки перемозі "Агробізнеса" в чемпіонаті України серед аматорів тепер Волочиськ став знаним футбольним містом України.

Представники футбольної федерації України Олег Собуцький та Василь Орлецький вручили приз "Золоту бутсу" кращому бомбардиру аматорської першості Миколі Темнюку.

Керівники клубу – президент Олег Собуцький та директор Василь Заболотний відзначили подарунками українських воїнів з 8-го полку спецпризначення (м. Хмельницький)

- Я хочу, щоб весь зал побачив наших героїв, – сказав Олег Собуцький. – Це люди, які служать на передовій і приїхали на ротацію додому. Це люди, яким ми дуже вдячні. Завдяки їм ми сьогодні можемо грати у футбол, жити мирним життям. А ці хлопці знаходяться на передовій і виконують найнебезпечніші завдання. Вони справжні наші герої.

Були сьогодні й миті смутку. Хвилиною мовчання вшанували двох героїв-земляків, що кілька днів тому загинули на передовій.

Також були відмічені найактивніші уболівальники "Агробізнеса", завдяки яким лунало на головній футбольній арені України, НСК "Олімпійський" гучне "Во-ло-чиськ!"

Свій подарунок отримав і найстарший уболівальник (84 роки), який не пропустив жодного матчу рідної команди. У колекції Леонтія Миколайовича Ткачука тепер буде м'яч з автографами гравців ветеранської збірної України.

Відзначені були й ветерани волочиського футболу.

З привітаннями виступили Голова Волочиської державної адміністрації Володимир Сергійчук та Голова Волочиської районної ради Сергій Пазюк

– Завдяки Олегу Михайловичу Собуцькому, завдяки його вірі в непереможність, яка вчора була для нас на рівні фантастики, сьогодні ми результат маємо в реальності. Завдяки команді Агробізнес наш волочиський район, який був танцювальним, співучим, тепер ще й буде футбольним, – сказав Володимир Сергійчук.

Сергій Пазюк подякував команді "Агробізнес" від депутатського корпусу районної ради за блискавичну перемогу. Керівнники районної влади нагородити грамотами та цінними призами тренерів та керівників команди.

Команду привітали з успіхом на нагородили подарунками партнери та друзі команди, які уболівали за "Агробізнес" протягом сезону.

Ігор Хіблін – голова Хмельницької обласної федерації футболу:

– Сьогодні ми разом з вами присутні на чудовому футбольному святі, на чудовій футбольній події – команда "Агробізнес" в сезоні 2017-2018 представлятиме Хмельницьку область та місто Волочиськ в другій лізі команди майстрів. У цієї команди чудові футболісти, чудовий тренерський склад, але головне людина з безмежною любов'ю до футболу, велика шана Олегу Михайловичу Собуцькому, який є серцем цієї команди. Думаю, що в цієї команди велике майбутнє і дай Бог, щоб я ще не раз приходив сюди поздоровляти вас із новими перемогами, – сказав на завершення Ігор Хіблін. Після цього голова Хмельницької федерації футболу нагородив представників команди, причетних до успіху представника Хмельниччини на всеукраїнських змаганнях.

Відзнаку Хмельницької футбольної федерації було вручено і Олегу Собуцькому, без активного сприяння якого не відбулося б поповнення професійного українського футболу ще одним представником області.

Завершальне слово сьогоднішнього вечора мав президент ФК «Агробізнес» Олег Собуцький:

– Ми всі бачили цей фінальний матч. Дух захоплювало. Це був справжній матч, справжня битва і ви, хлопці, дійсно доказали, що гідні виступати в професійній футбольній лізі. Я дуже за вас радий. Впевнений, що за вас раді наші друзі, національна ветеранська збірна України і звичайно вся наша волочиська громада. Я вам хочу поаплодувати.

Олег Михайлович ще раз подякував нашим воїнам.

– Ми сьогодні не бачимо, що в нашому регіоні йде війна. Але ми повинні розуміти, що на сході України ворог і далі веде агресивні дії. І сьогодні гинуть кращі, наші справжні герої.

Не обминув Олег Михайлович і ще однієї людини, яка зіграла вирішальну роль в здобутках команди "Агробізнес".  – Сьогодні у Волочиську появився справжній футбол. У великій мірі завдяки чудовому футболісту, а зараз молодому тренеру Андрію Донцю. Сьогодні ми дійсно побачили, що Андрій Анатолійович може бути не тільки хорошим гравцем, а й прекрасним тренером. Він виховав чудову команду, створив прекрасну футбольну сім'ю. Якщо в нас буде така футбольна родина, в нас буде футбол, в нас будуть досягнення, в нас буде велике майбутнє, – сказав Олег Михайлович.

Вечір супроводжували чудові виступи народного аматорського танцю "Перлина" Центру культури та дозвілля м. Волочиська, чудові співаки та танцювальні колективи, а також прекрасні ведучі Олена Колосівська та Софія Керепко.

На завершення наші гості та винуватці урочистостей традиційно зробили на згадку спільне дружнє фото.

На цьому завершилося свято. На футбольний клуб, уболівальників, прихильників футболу, чекає новий сезон, який обіцяє цікаві футбольні події, нових суперників, поступ уперед нової професійної команди, чекають нові звитяги на професійному рівні українського футболу. Разом до нових футбольних висот!

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів

У Волочиську вшанували чемпіонів України серед аматорів