Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Агробізнес TSK» (Ромни): обласний гранд, селекційний процес і подальші плани

«Агробізнес TSK» (Ромни): обласний гранд, селекційний процес і подальші плани

Історія футбольного клубу «Агробізнес TSK» розпочалася 16 квітня 2014 року, і від того часу Ромни зібрали дуже солідну колекцію трофеїв – чотири сезони клуб нікому не поступається званням чемпіона Сумщини, додаючи до цього регулярні перемоги в кубкових і суперкубкових розіграшах. До того ж, роменський клуб здобуває і всеукраїнський авторитет: у нього вже є звання півфіналіста Кубка України серед аматорів 2015 року, а нині «Агробізнес TSK» йде другим у Групі 2 Чемпіонату ААФУ, лише на два очка відстаючи до лідера й маючи гарні шанси на вихід у фінальний етап.

Після виступу на Кубку Пожечевського у Полтаві «Агробізнес TSK» продовжує підготовку до весняної частини сезону. Ми обговорили це із головним тренером роменчан Валерієм Кліщенком.

– Валерію Миколайовичу, то які завдання поставлені керівництвом на весну?

– Обов’язково вийти із групи (у нас прохідні 1-2 місця, отже, посісти одне із них), боротися далі в фінальному етапі. Цілі – тільки максимальні.

– І як до цього готуєтеся?

– Зібралися на 5 лютого, щоб взяти участь в Кубку Пожечевського. Завдань на турнір не ставили – нам треба було переглянути новачків, це нам вдалося. Загалом, у нас побувало 8-10 потенційних новачків. Декого приглянули, але процес триває. Від 20 лютого зібралися на другий етап підготовки. На цей збір спарингів не заплановано, але після 10-денного мікроциклу збираємося провести третій збір, де вже будуть контрольні матчі. Проблем вибору спаринг-партнерів немає, однак є один момент: на Сумщині не вистачає полів, тому зіграти є з ким, але немає де. Тому слідкуємо за погодою, обираємо де зіграти, куди під’їхати.

– Ви сказали, що перший етап підготовки був радше селекційним. І як успіхи з потенційними новачками?

– Самі розумієте: це складний, тривалий процес. Із 10 чоловік 2-3 можуть реально підсилити команду. От стільки й побачили, але на цьому не спиняємося і аж до відновлення другого кола ще маємо час на доукомплектацію.

– Склад зберегли?

– В загальних рисах – так. Єдине, наш капітан Шимко, ймовірніше за все, змінить клуб.

– Ці чотири роки, коли «Агробізнес TSK» виграв все, що можна на обласному рівні і заявив про себе на всеукраїнському, основне навантаження випадало на згуртоване невеличке коло гравців. «Кістяк» команди ще має запас міцності, чи вже десь назріває зміна поколінь?

– Так, задумуємося потихеньку щодо цього питання. Потребуємо «свіжої крові», тому шукаємо кількох виконавців, які могли б зіграти на рівні наших лідерів. У нас у команді є хлопці, яким і 30, і 33 роки. Вони не здають своїх позицій, мають бажання грати. Але підтримка їм потрібна – і над пошуком посилення працюємо.

– Свого часу, коли президент вашого клубу Геннадій Свірський підставив плече першоліговому ПФК «Суми», п’ятеро лідерів «Агробізнесу TSK» могли опинитися у команді обласного центру. Чому масовий перехід не відбувся? Це ви не захотіли їх відпускати чи сумський клуб не зміг щодо них домовитися?

– Там була своя історія. Геннадій Анатолійович допоміг ПФК «Суми», який був у дуже тяжкій ситуації, треба було з неї виходити. Вони переглянули наших п’ятьох гравців, але прийшли до висновку, що немає гарантії, що наші хлопці матимуть регулярну ігрову практику. Тому, щоб не послаблювати «Агробізнес TSK», вирішили їх залишити. Врешті-решт, обласна команда мала свою селекцію, і якщо питання стояло, що гравці мають виходити на останні хвилини, то краще вони нам допомогли б у наших турнірах. Так ми їх і залишили. Вийшло краще для всіх – і ми свої завдання виконали, і сумчани.

– У роменського клубу вже є всеукраїнський досвід, і, крім участі в Чемпіонаті та Кубку ААФУ, ви минулого сезону спробували сили і в Кубку України, вибивши друголіговий ФК «Нікополь» і поступившись «Ниві-В». Показові матчі?

– Безперечно. Всеукраїнський рівень – це те, до чого ми прагнули. Дуже цікаві змагання, видно, що від області до області команди відрізняються і за стилем, і за рівнем. А в Кубку України ми мріяли дійти до професіоналів – і змогли з ними помірятися силами. Що змогли вибити нікопольців – це дуже добре, з вінничанами також боролися, але поступилися. Ну, що ж – зате хлопці оцінили свій рівень. Ми можемо взяти бажанням, але майстерності й досвіду подібних ігор десь не вистачає.

– Зате приємно бачити досить багато вболівальників на стадіоні імені Окіпного. Чув, для них навіть готуєте змагання ще вищого рівня?

– Так, дійсно, «Агробізнес TSK» вступив у процес атестації. Тут наш президент може більше розповісти – як це все проходить, які у нас будуть завдання. А наша справа – добросовісно виконувати наші завдання скрізь, де бере участь наш клуб. Тим більше, самі бачите, у нас максимальні цілі у всіх турнірах.

«Агробізнес TSK» (Ромни): обласний гранд, селекційний процес і подальші плани

– У весняному календарі виділяється травневе «дербі Сумщини». Ваш візит у Миколаївку до «Вікторії» і буде ніби достроковим фіналом для Групи 2?

– Ні, кожен тур буде визначальним. Що у нас, що у конкурентів будуть дуже важкі виїзди, де треба брати три очки. Будуть місця, де можна перечепитися і втратити очки – від цього ніхто не застрахований. Тому жодна помарка не повинна заважати і не можна допускати недооцінки суперників.

Артур Валерко.

«Агробізнес TSK» (Ромни): обласний гранд, селекційний процес і подальші плани

Для довідки:

ФК «Агробізнес TSK» (Ромни Сумської обл.)

Рік заснування: 2014

Президент: Свірський Геннадій Анатолійович

Начальник команди: Кваша Олександр Дмитрович

Головний тренер: Кліщенко Валерій Миколайович

Тренер: Шестаков Олег Володимирович

Стадіон: «ім. В. Окіпного» (Ромни)

ФК «Агробізнес TSK» в інтернеті:

https://www.youtube.com/channel/Футбол LIVE Ромны

http:/teams/fk-agrobiznes-tsk-romny-sumska-obl