Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Матч Кристал (Херсон) – Гірник (Кривий Ріг) 26 травня пройде без глядачів

Матч Кристал (Херсон) – Гірник (Кривий Ріг) 26 травня пройде без глядачів

Контрольно-дисциплінарна комісія ААФУ вперше в історії проведення всеукраїнських аматорських змагань під егідою ААФУ застосувала до клубу-учасника чемпіонату України дисциплінарні санкції у вигляді проведення матчів без глядачів або ж без уболівальників.

Дана норма застосована до МФК «Кристал» (Херсон) за неправомірні дії вболівальників даного клубу під час матчу чемпіонату України між командами СК «Каховка» – «Кристал» (Херсон), що відбувся 19 травня. Арбітр з Одеси Андрій Мальований був змушений припинити гру на 61-й хвилині через безлад, влаштований на стадіоні фанатами команди гостей.

Це далеко не перший інцидент за участю надто палких шанувальників «Кристалу». І восени, і у весняній частині змагань вони часто відзначалися застосуванням піротехніки. Апогеєм став вищевказаний поєдинок. МФК «Кристал» (Херсон) неодноразово попереджався про можливість застосування більш суворих дисциплінарних санкцій. Сподіваємось, що це був перший і останній випадок застосування даної норми, а фани «Кристалу» в подальшому підтримуватимуть свій клуб більш цивілізованими методами, поважаючи Футбол, а також гравців свого клубу, який несе відповідальність за їхні дії, та інших глядачів на трибунах стадіонів, які приходять туди насолодитися грою.

Таким чином, матч наступного, 17-го туру чемпіонату України в Групі 3 між командами "Кристал" (Херсон) – "Гірник" (Кривий Ріг) відбудеться без глядачів. У завершальному, 18-му турі, в матчі "Металург" (Запоріжжя) – "Кристал" (Херсон), організованим групам підтримки МФК "Кристал" (Херсон) буде заборонено прохід на "Славутич-Арену". Аналогічно буде реалізовуватись дане обмеження й на матчі плей-офф чемпіонату у випадку виходу "Кристалу" до цієї стадії змагань.