Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Аматори визначили фіналістів

Аматори визначили фіналістів

У четвер, 27 вересня, в Іллічівську Одеської області завершився фінальний груповий раунд чемпіонату України серед аматорських команд. За його підсумками право зіграти у вирішальному поєдинку здобули господарі змагань – "Бастіон" та "Єдність-2" з міста Плиски. За третє місце посперечаються куп'янський "Локомотив" та ФК "Лужани", що посіли в своїх групах другі позиції.

Визначення господаря

Згідно з регламентом, до турніру в Іллічівську потрапили переможці та другі команди попереднього фінального етапу, в якому взяли участь дванадцять найкращих колективів чемпіонату. Учасники були поділені на три групи по чотири команди. Провести фінал виборов право Іллічівськ, який запропонував більш привабливі умови ніж його конкурент – Лужани з Чернівецької області.

Турнірний розподіл

Свою боєздатність гравці з Буковини мали змогу довести на футбольному полі в фінальному двобої з клубом з Одещини, але поступившись у першому матчі "Єдності-2", що представляє Чернігівський регіон, таку нагоду втратили. Отже, за підсумками групового раунду, "Лужанам" у суботу, 29 вересня, доведеться зіграти в поєдинку за третє місце з "Локомотивом". Господарі ж турніру, здобувши дві перемоги в своїй групі, боротимуться за золоті нагороди з "Єдністю", котра довела свою перевагу в класі й у протистоянні з "Авангардом" з Вінниччини.

Два шляхи

Нагадаємо, що з трійки призерів чемпіонату України серед аматорів, дві команди мають право на наступний рік подати заявки на участь у другій лізі. Крім того, один з колективів може скористатися нагодою зіграти в Кубку регіонів УЄФА в 2009 році, але при цьому він має залишитися в аматорах.

Чемпіонат України серед аматорів-2007. Фінальний груповий раунд

Група А

25.09. "O.L.KAR" (Шаргород, Вінницька область) – "Бастіон" (Іллічівськ, Одеська область) – 0:3.

26.09. "Локомотив" (Куп'янськ, Харківська область) – "O.L.KAR" – 1:0.

27.09. "Бастіон" – "Локомотив" – 1:0.

Становище команд:

1. "Бастіон" – 6 очок

2. "Локомотив" – 3

3. "O.L.KAR" – 0

Група Б

25.09. "Єдність-2" (Плиски, Чернігівська область) – ФК "Лужани" (Чернівецька область) – 2:1.

26.09. "Авангард" (Сутиски, Вінницька область) – "Єдність-2" – 1:2.

27.09. ФК "Лужани" – "Авангард" – 2:1.

Становище команд:

1. "Єдність-2" – 6 очок

2. ФК "Лужани" – 3

3. "Авангард" – 0

29.09. Матч за 3-є місце. Стадіон "Міжшкільний". 11:00. "Локомотив" – ФК "Лужани".

29.09. Фінал. Стадіон "Міжшкільний". 14:00. "Бастіон" – "Єдність-2".

Євген Лебедєв, ФФУ