Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ОДЕК (Оржів): лідер-старожил із міцним фундаментом

ОДЕК (Оржів): лідер-старожил із міцним фундаментом

ОДЕК – один із найкращих клубів аматорського футболу нашої держави. Він настільки потужно стартував у новому сезоні, що після трьох стартових турів має в активі дев’ять очок, здобувши три поспіль перемоги із загальним рахунком 11:1. Це досягнення тим цікавіше, якщо врахувати, що в оржівському клубі відбулися зміни. Молодий і перспективний тренер Олег Шандрук відгукнувся на пропозицію друголігового «Вереса», який у підсумку очолив. А на його місце прибув відомий у минулому захисник Ярослав Комзюк, який минулого сезону очолював першолігову «Волинь» (Луцьк).

- Ярославе Васильовичу, ви дебютували у клубі 1 липня, а зараз вже серпень. Скажіть, які у вас враження від ОДЕКа – від клубу, від команди, від підопічних?

- Хороша організована команда. Переді мною з нею працював хороший спеціаліст: всі хлопці навчені, вміють грати – це моє перше враження. Відповідно, працювати в такому колективі приємно.

ОДЕК (Оржів): лідер-старожил із міцним фундаментом
Ярослав Комзюк

- Після Першої ліги ви опинилися в аматорському клубі, хай і найвищого рівня. Яка специфіка для вас у тренерський роботі, у режимі роботи? Адже багато хто з футболістів працює на, так би мовити, «звичайних» роботах…

- Так, до цього треба підлаштовуватися. Непросто, але зараз вже трошки розумію, тому що треба і навантаження менше робити, і назустріч хлопцям іти в організації тренувального процесу. Буває, не вистачає часу організувати все тренування, тому робимо якийсь «мікс», щоб все встигнути. І тактичні вправи, і фізичні. Це трошки проблематично, але потихеньку звикаємо.

- Команда має дуже напружений графік, адже виступає у всіх обласних змаганнях, плюс до того стартували у всеукраїнських. Чи був у футболістів відпочинок та як провели це умовне невеличке міжсезоння?

- Так, перерва була, але більше умовна, бо мали лише десять днів відпочинку. Ми зробили міні-збори, а потім проводили тренування та грали контрольні матчі. Так втягувались у сезон.

- З ким грали останній матч?

- ЛСТМ з Луцької області, ми виграли 4:1.

- Знаємо, що ОДЕК володіє зіграним складом. Але все ж, які зміни були під час міжсезоння? Як багато гравців прийшло та пішло?

- Два футболісти точно залишили нашу команду. В ФК «Малинськ» перейшов центральний захисник Воробей, а півзахисник Семенчук – у «Верес». Забирають у нас гравців потрошки, а взяти інших не так просто, тому що футболістів, по суті, в регіоні немає. А брати когось «аби взяти» – не хочеться. Будемо вже дивитися по сезону, оцінювати команду та рівень футболістів. Тобто, з підсиленням ще визначаємось.

- ОДЕК завжди бореться за обласне чемпіонство, а які завдання на всеукраїнському рівні? Адже раніше команда брала участь у плей-офф та неодноразово здобувала медалі…

- Знаю команду Оржева вже давно, раніше грав за неї. Років десять тому закінчив тут свою футбольну кар’єру. У клубу завжди були максимальні цілі. Ми міняти нічого не буде – ставимо лише максимальні завдання, а далі будемо дивитись по сезону.

- Чув, що чимало в клубі зроблено і для інфраструктури. Порівняно із колишніми роками, наче, з’явилось і тренувальне поле?

- Підготовка тренувального поля в процесі, і думаю, що на осінь воно буде повністю готове. Це дуже гарна новина для нас.

- Багато років ви працювали у луцькій «Волині», де останнім часом був більш молодий колектив. А тут, як мені зі сторони здається, навпаки – більше хлопці, які вже пограли. Яка в них мотивація? Напевно ж, вони розуміють, що на найвищий рівень не підуть, тож уся концентрація на поточні турніри?

- Я би так прямо не казав. У нас лише двоє гравців, якім за тридцять, іншім – до тридцяти. У хлопців є бажання потрапити хай, може, не в Прем’єр-лігу, але в Першу чи Другу лігу. Будь-який футболіст хоче потрапити у команду з кращими умовами та вищими завданнями. Тому мотивація досить пристойна.

А ще є відчуття, що грають хлопці за клуб-гранд своєї області. Для Рівненщини грати за ОДЕК – це така собі вершина. Так що до нас прагнуть. Радує, що хлопці, хоч і працюють, не пропускають тренувань. Я переживав, як людина буде тренуватися після роботи, але вони дуже стараються.

- Аматорський футбол змушує дивитися на себе по-інакшому, і всього за кілька років клуби прекрасно виступають у професіоналах. «Колос» (Ковалівка), «Інгулець» (Петрове), «Балкани» (Зоря) та багато інших прикладів це підтверджують. А які ваші враження від аматорського чемпіонату та тих суперників, яких довелося побачити?

- Ми грали лише на область, з учасниками чемпіонату України я знайомився вже по ходу турніру, та й раніше їх не роздивлявся, тому що мав інші завдання. Але я знаю, що завжди тяжко грати з аматорськими командами – потрапляли на них на Кубок. Там завжди були бійці, які хочуть проявити себе. Тому, чемпіонат аматорській непростий – щонайменше, боротьба буде постійно.

ОДЕК (Оржів): лідер-старожил із міцним фундаментом

Для довідки:

ФК «ОДЕК» (Оржів, Рівненська обл.)

Рік заснування: 2001

Президент: Чернецький Мирон Львович

Начальник команди:  Кулаковський Ярослав Ігнатович

Головний тренер:  Комзюк Ярослав Васильович

Стадіон: «ОДЕК» (Оржів)

Досягнення:

Чемпіон України серед аматорських команд 2013 року, бронзовий призер – 2005, 2010, 2014, 2016 та 2018 років.

Фіналіст Кубка України серед аматорських команд 2003 та 2012 років.

Чемпіон Рівненської області 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2011, 2013, 2014, 2016 та 2017 років, неодноразовий срібний та бронзовий призер.

Володар Кубка Рівненської області 2001, 2003, 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2014, 2015 років та неодноразовий фіналіст.

Володар Суперкубка Рівненської області 2011, 2013, 2015, 2016 та 2017 років.

ФК «ОДЕК» в інтернеті:

http://www.fcodek.org/

https://www.facebook.com/FCODEK.ORG