Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

«Агродім» за останні три роки не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини, демонструючи тенденцію до зростання – «бронза», «срібло», «золото». Тож настав час для клубу із міста Бахмач спробувати сили і на всеукраїнському рівні. Розпочавши із традиційних зимових турнірів, «Агродім» отримав серйозний міжобласний досвід. А нині стартував у чемпіонаті України серед аматорських команд – і відразу зарекомендував себе колективом непоступливим, прогресуючим, злагодженим.«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

Головний тренер бахмачан Микола Тищенко розповів про становлення та розвиток команди, а також дебют у чемпіонаті ААФУ.

- Миколо Віталійовичу, коли футбольний клуб «Агродім» почав свою роботу та якими досягненнями можете похвалитися?

- Клуб заснований у 2004 році, але спочатку ми брали участь тільки у першості району. У 2011 та 2012 роках грали у першості України фізкультурно-спортивного товариства «Колос». А з 2015 року почали грати в чемпіонаті Чернігівщини, де стали почергово бронзовими та срібними призерами (2014, 2015) та володарями Суперкубку області 2016 року. У 2017 році стали чемпіонами області.

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

- Коли зявилася ідея грати на чемпіонат України серед аматорів? Як довго до цього готувалися?

- Все відбувалося плавно та послідовно. Почали грати на область – президент поставив завдання підібрати колектив та спробувати сили в аматорському чемпіонаті. Коли стали чемпіонами – зрозуміли, що трошки переросли цей рівень, тому й вирішили заявитися на першість серед аматорів.

- Чи задоволені тим рівнем, який бачите в турнірах ААФУ?

- Звичайно, в плані гри, організації та інфраструктури дуже задоволені, що беремо участь у такому чемпіонаті.

- Що бачите на фоні всеукраїнського рівня? Чернігівська область відстає чи, навпаки, підтягується до цього рівня?

- Не хочеться кривити душею, тому скажу, що Чернігівська область відстає від, наприклад, Київської чи Сумської областей в плані як інфраструктури, так і команд. У цьому році на першість Чернігівської області грають вісім команд: в цілому область трішки здала свої позиції. Але, разом із тим, радує, що наша команда та корюківський «Авангард» виступають у чемпіонаті України серед аматорів. Добре, що «Фортуна» та ФК «Чернігів» виступають в Кубку ААФУ. Цінність всеукраїнського досвіду важко переоцінити.

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

- А як із кадрами? Який у вас відсоток місцевих футболістів і звідки черпаєте поповнення?

 - З міста Бахмача у нас 6-7 чоловік, але не всі, звичайно, грають в складі. Є двоє чоловік із Чернігова. А більшість інших – із Київської області. Ми й базуємось в Києві, й тренуємось в Києві на ЦСКА.

- Ви берете участь, у тому числі, у місцевих зимових турнірах. Що скажете про ці турніри? Чи багато там цікавого для вас?

- Це дуже хороші турніри, де починається основна підготовка до всього чемпіонату. За рахунок турнірів Макарова, Щанова, та інших, які проходять під егідою Київської обласної федерації, можна зробити підбір кадрів. Дуже добре, що в Київській області проходять такі турніри, де грають дуже сильні колективи.

- А що відносно ваших футболістів? Чи привертають вони увагу у команд Всеукраїнського рівня?

- Наш форвард Молочко не так давно переходив у друголігову «Енергію» (Нова Каховка) та зміг там довести рівень, чимало забивав. Перед самим чемпіонатом у нас двоє гравців перейшли у «Авангард» (Корюківка). Деяких гравців запрошували у «Кристал» (Чортків) – вони залишились в нашому колективі, але є в них запрошення і від інших клубів. Коли граєш на першість аматорів – завжди знаходишся у полі зору інших команд.

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

- Кого назвете найвідомішими бахмацькими футболістами, які, можливо, заявили про себе і на всеукраїнському рівні?

- Це Денис Васильєв, який грав у Вищій лізі України, у Першій лізі. Грав він і закордоном: у Вищій лізі Казахстану, на даний момент грає у Вищій лізі Болгарії. Також Бадрі Акубардія, вихованець школи Динамо, який зараз грає у Вищий лізі Білорусії. В дев’яностих роках були й інші футболісти, але цих я можу відмітити як таких, що добилися великих результатів.

- Ви тренуєтеся у Києві. А які умови інфраструктури у Бахмачі, де ви проводите домашні матчі?

- У плані інфраструктури все не так погано, але нам ще потрібно працювати і працювати, що ми і робимо. Матчі проводимо на місцевому стадіоні «Колос» у Бахмачі. Завжди раді бачити наших вболівальників, вони надихають футболістів, навіть проти лідерів грається легше за їх підтримки.

- Яка стратегічна мета футбольного клубу? Ви хочете зростати вище чи розумієте, що на сьогодні вам треба грати на цьому рівні?

- Кожен хоче рости вище і вище. Але на даний момент потрібно, як кажуть, «оббитися», «обтертися» в аматорському чемпіонаті України. А вже далі життя покаже: все залежить від фінансів та подальших рішень президента та керівництва клубу.

«Агродім» (Бахмач): команда три роки поспіль не полишає трійку найкращих чемпіонату Чернігівщини

- На старті команда піднесла кілька величезних сюрпризів, обігравши бзівський «Авангард» та липоводолинський «Альянс». І в цілому «Агродім» досяг непоганих результатів. Що скажете по сезону? Які враження від стартових поєдинків?

- Гру з «Рубіконом» ми повністю провалили: десь перегоріли. Були проблеми і в кадровому плані: деякі гравці пішли і ми не встигли заповнити ці позиції. Команда Бахмача з дев’яностих років не грала в аматорському чемпіонаті: на перший домашній матч прийшло багато глядачів, ми зміцніли свої позиції і в першому таймі повністю переграли «Авангард» (Бзів). У другому – грали по результату. Потім підтримка вболівальників допомогла дати бій «Альянсу». З Корюківкою перший тайм теж був непоганий, по другому є питання, але це – чернігівське дербі. І Корюківка, і ми налаштовувалися як на останній бій. Чемпіонат ще триває, важко робити якісь прогнози. Але нас радує, що «Агродім» гідно виглядає серед провідних аматорських колективів країни.

Для довідки:

ФК «Агродім» (Бахмач, Чернігівська обл.)

Рік заснування: 2004

Президент: Давиденко Валерій Миколайович

Віце-президент: Іванько Володимир Вікторович

Начальник команди: Бадай Ігор Валерійович

Головний тренер: Тищенко Микола Віталійович

Тренер: Гаврильченко Олександр Миколайович

Стадіон: «Колос» (Бахмач)

Досягнення:

Чемпіон Чернігівської області 2017 року, віце-чемпіон – 2016 року, бронзовий призер – 2015 року.

Фіналіст Кубка Чернігівської області 2016 року.

Команди міста Бахмач («Колгоспник», «Хіммаш», «Агросервіс», «Прогрес», «Аверс») неодноразово ставали призерами обласного чемпіонату та брали участь у всеукраїнських турнірах.

ФК «Агродім» в інтернеті:

https://www.facebook.com/groups/169303090270469/