Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Дружба» (Новомиколаївка): оновлення перезавантаженням, антракт для нового штабу

«Дружба» (Новомиколаївка): оновлення перезавантаженням, антракт для нового штабу

Новомиколаївська «Дружба» виявилася одним із найяскравіших дебютантів минулого сезону, відразу ж вийшовши із складної групи в плей-офф та діставшись чвертьфіналу. Однак новий чемпіонат, де з’явилися інші яскраві новачки, став справжнім випробуванням на міцність клубу із Херсонської області, який базується у Кривому Розі. «Дружба» пережила тренерську відставку, кадрове оновлення та з новими надіями очікує весняної частини сезону.

Про сезон 2018/2019 розпитуємо Дмитра Пашкова. Він є адміністратором клубу, а після відставки Руслана Переверзія виставляв команду на матчі чемпіонату, допомігши їй пережити кризовий період. На перерву «Дружба» пішла, нагадуємо, восьмою серед 12 учасників Групи 3.«Дружба» (Новомиколаївка): оновлення перезавантаженням, антракт для нового штабу

- Дмитре Миколайовичу, «Дружба» пішла на зимовий антракт, а як футболісти заповнятимуть зимову паузу?

- Будемо приймати участь в зимовій першості міста Кривого Рогу, в якій ми граємо вже десь три роки. Також плануємо участь в Кубку Єдності, що пройде в Дніпрі, і Кубку Кримської федерації футболу, який відбудеться на Херсонщині. Хочемо посилитися гравцями по всіх лініях, тому будемо давати шанс проявити себе нашим молодим хлопцям, а також подивимось, можливо, когось ще знайдемо. Ну і, авжеж, ціль – набрати оптимальну форму для участі у весняний частині сезону.

- Хто на сьогоднішній день вже покинув команду, і хто, можливо, прийшов?

- Склад команди залишився тим самим, прийшли лише двоє молодих гравців із Херсонської області – поки що не анонсуємо їх, але розраховуємо на їхній прогрес у весняній частині сезону.

- «Дружба» починала сезон під керівництвом одного головного тренера, потім вам довелося прийняти команду. Як для вас особисто пройшов цей перехід? Чи вдалося зробити команді «емоційний струс»?

- Чесно кажучи, те, що в ході чемпіонату пішов наш тренер, трошки збило колектив. Ставилось завдання – зберегти той колектив, що залишився, адже у нас пішло кілька гравців. Було незвично, оскільки я до цього займався суто адміністративною роботою. Але наприкінці року до нас прийшов новий тренер – Олександр Миколайович Мальченко. Молодий, амбітній спеціаліст, який відразу знайшов з нашими хлопцями спільну мову. Спершу він консультував нас, приглядався до команди, а вже навесні покаже своє бачення повною мірою. Думаю, що в нього все вийде – час покаже.

«Дружба» (Новомиколаївка): оновлення перезавантаженням, антракт для нового штабу

- Щодо завдань у чемпіонаті. Зрозуміло, що буде важко поборотися за більш високі місця, але на що націлює керівництво у сезоні?

- Дуже хотілось би увійти до трійки. Або, як мінімум, – закріпитися у середині таблиці.

- Є для цього ресурси чи все-таки потрібно дуже суттєве підсилення?

- У чемпіонаті всі групи хороші, але, якщо подивитися, то наша, вважаю, найсильніша. Як завжди, на гравців більш високого класу потрібне підвищене фінансування – а у нас воно залишилося таким же, як і було. Все залежить від тренера та гравців. Маємо реалізувати свій потенціал.

- Хто підтримує команду і виступає головним спонсором?

- У нас він був та є один – це Микола Миколайович Моргун, президент клубу, який займається агробізнесом та є меценатом футболу.

- Ваша команда оригінальна тим, що представляє Херсонську область, а базується у Кривому Розі. Чому так вийшло?

- Новомиколаївка знаходиться в 50-60 кілометрах від Кривого Рогу. Більша частина гравців у нас із Кривого Рогу, також із Кривого Рогу був і тренер – на цьому все і базувалося. Крім того, є в команді, звичайно, ще й хлопці з Херсону та Дніпра. Так, збирати всіх важкувато – але на сьогодні у Кривому Розі маємо можливість добре працювати й приймати суперників всеукраїнського рівня.

- Зрозуміло, що й чемпіонат сам по собі зумовлює значне посилення, тому що прийшли серйозні новачки. У кожній групі з’явилися якщо не гранди, то реальні претенденти на медалі. Як оціните чемпіонат України цього сезону?

- Дуже сильний. Так, в групах вимальовуються лідери, але все одно сім-вісім команд достойно дають боротьбу та навіть буває, що відбирають очки у грандів.

Артур Валерко.

Для довідки:

ФК «Дружба» (Новомиколаївка Високопільського району Херсонської області)

Рік заснування: 2004

Президент: Моргун Микола Миколайович

Головний тренер: Мальченко Олександр Миколайович

Адміністратор: Пашков Дмитро Миколайович

Стадіон: УТБ «Гірник» (Кривий Ріг)

ФК «Дружба» в інтернеті:

http:/teams/druzhba-novomykolayivka-khersonska-obl

Читайте також:

«Дружба (Новомиколаївка): база у Кривому Розі, інтерес до лідерів, очікування напруженої весни http:/news/chempionat-aafu/512

Досягнення:

Чвертьфіналіст чемпіонату України серед аматорських команд 2018 року.

Чемпіон Херсонської області 2017 року.

Срібний призер чемпіонату Дніпропетровської області 2016 року.

Володар Кубка Херсонської  області 2015 року.

Володар Суперкубка Херсонської  області 2018 року.