Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі

«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі

Футбольний клуб «Рубікон» третій сезон бере участь у змаганнях ААФУ. І неозброєним оком видно прогрес колективу: якщо спочатку він програвав більшість матчів і йшов серед аутсайдерів, то в минулому чемпіонаті вже цілком відповідав рівню досвідчених, амбітних суперників і набрав 26 очок, аж до заключних турів претендував на те, щоб фінішувати в верхній половині таблиці Групи 2, відставши від пелотону всього лише на кілька залікових пунктів. Про минулий сезон та очікування від нового чемпіонату ми розпитали головного тренера команди Віктора Куряту.«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі

– Вікторе Валерійовичу, які враження у вас залишилися від сезону 2018/19? Чи був він цікавий для вашої команди?

– Цього сезону чемпіонат виявився значно цікавішим – і не лише для нашої команди, яка виступила значно успішніше, ніж у дебютному сезоні, а й загалом. Було багато команд, всі досить цікаві, з досвідченими гравцями. Якщо буде ставати все більше таких команд, як Вікторія, ЛНЗ-Лебедин і той же Альянс, який дебютував, але відразу став боєздатним учасником турніру, то чемпіонат України серед аматорів нічим не поступатиметься Другій лізі.

Ми об’їздили практично всю державу – всі міста, звідки є учасники в нашій групі, і враження досить гарні. Зрозуміло, трійка лідерів – ті команди, які я називав вище – вона дещо вища за класом від інших, але радує, що всі інші команди рівні між собою. Футбол був цікавий – всі набирали очки, хтось навіть у лідерів відбирав. Порівняно з минулим сезоном, всі додали.

«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі
Віктор Курята

– Десяте місце вашої команди за мінімального відставання від конкурентів не засмутило?

– Дуже засмутилися. Вважаю, втратили очки там, де не мали їх втрачати, а загалом же сезон дуже хороший був. Небо й земля – порівняно з попереднім чемпіонатом. У нас свої обставини – гравці приходили й відходили, «текучка» кадрів, і при цьому все одно давали результат. «Кістяк» колективу вдалося сформувати, і ці люди у нас залишаються. Ті, кого награли в другому колі, залишаються й на новий сезон. Вважаю, ми заслуговували на п’ятірку. Але через те, що середній вік у нас 20-21 рік, були десь травми, ми не змогли скрізь зачепитися за результат. Але нічого – це хороша школа для нас усіх. І хлопці погоджуються, що для них цей турнір дає більше, ніж участь у турнірі дублерів чи юнаків. Невипадково, напевно, хлопці, погравши у нас рік-півроку, йдуть далі, підписують професіональні контракти й потім грають вище. А це і є наше найголовніше завдання.

– Кого відзначите зі своїх підопічних? Хто досягнув прогресу в минулому сезоні?

– Тут є чим похвалитися. До нас приходять хлопці після ДЮФЛУ, юнацьких змагань, обласних турнірів. І всі вони підростають у плані майстерності. Сьогодні такі гравці, як Іващик, Бачинський, Тищенко (його ми повернули в футбол після певного простою, талановитий гравець), Мороз, Нестеренко, виділяються своїм рівнем і ними цікавляться інші клуби. Всі молоді – від 1998 р.н. і молодші, але ми бачимо, що вони прогресують і до них підтягуються ще більш юні.

Єдине – у нас була проблема з воротарями. На жаль, практично весь час хтось із них був травмований – і ці безглузді пошкодження змушували інколи грати навіть тренера воротарів Стрижа. Але я сподіваюся, що цього сезону таких форс-мажорів уже не буде, а наші молоді воротарі додадуть, у них також помітний цей стрибок у майстерності.

Загалом, у нас досить молода команда. Якщо не враховувати граючого тренера Стрижа, наш найстарший гравець – це Чорномаз 1993 р.н. До нього і ще кількох хлопців, що вже пограли серед професіоналів, тягнуться молодші. У нас, до речі, є й гравці, які переходять у закордонні чемпіонати – країни Балтії, Німеччина, Португалія. Ментально та інтелектуально наша команда додала, і це стосується всіх наших гравців.

«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі

– «Рубікон» цього літа знову проходив атестацію під Другу лігу, але в підсумку залишився в ААФУ. Які будуть завдання у новому сезоні?

– Скажу так: у нас завдання незмінні, це – утримати «кістяк» команди, добре підготувати цих 14-15 молодих хлопців від нового сезону та інтегрувати новачків у склад. Ось ця послідовна робота буде направлена на те, щоб ще краще підготуватися й до наступного літа цим награним складом бути готовими перейти в Другу лігу. Чому ми не отримали атестат – цього я не знаю, це компетенція нашого керівництва – я тут не маю права судити. Але я впевнений, що наш клуб рухається в правильному напрямку, і ми продовжимо цю роботу, щоб розвивати наших гравців і клуб. Будемо пробувати зачепитися за трійку, але у нас молоді гравці – і ми будемо вимагати від них не стільки турнірного результату, а скільки якості гри. Це стосуватиметься не лише чемпіонату України, а й чемпіонату Києва, де ми паралельно беремо участь.

– Щодо кадрових змін: наскільки зміниться «Рубікон» порівняно з минулим чемпіонатом?

– Зміни є. У нас біля десятка новачків (дев’ять станом на сьогодні) – серед них півзахисник Іван Гусін, вихованець ДЮСШ-15 і продовжувач відомої футбольної династії. Є й втрати. Наприклад, Антон Мороз, який провів найбільше матчів за клуб, отримав запрошення спробувати сили в чемпіонаті Німеччини. Чотири клуби запросили на перегляд, фактично вирішено вже, що він залишається. Рогожкін підписав контракт із вірменським клубом. Нестеренко поїхав у Португалію. Калайтан – у Румунію. Арутюняном цікавилися в чернігівській «Десні», але ми змогли його задіяти в новому сезоні.

– Мали змогу належним чином підготуватися?

– Так. Почали працювати вдома з 2 липня. Займалися на Центральному стадіоні Вишневого, тут гарні умови, ідеальне штучне поле. Ми тут і тренуємося, й граємо домашні матчі. Думали зіграти в літньому турнірі, але він відмінився. Тому чергували тиждень тренувального процесу зі спарингами. Провели контрольні матчі з ковалівським «Колосом» U-19 – виграли 2:1 (забивали Чорномаз і Бачинський), бахмацьким «Агродомом» – програли 1:2 (забивав Котовий), шпитьківським «Джуніорсом» – програли 1:3 (забивав Остроконь), ковалівським «Колосом» U-21 – 1:1 (забивав Тищенко).

Артур Валерко.

«Рубікон-Вишневе»: міжнародні трансфери, син Гусіна та серйозні цілі

ФК «Рубікон-Вишневе» (Київ)

• Рік заснування: 2017

• Стадіон: «Міський» (Вишневе) – вміщує 300 глядачів

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Бірун Олег Григорович

Головний тренер: Курята Віктор Валерійович

Тренери: Гусін Леонід Володимирович, Стриж Євген Петрович, Маринчук Денис Богданович

Начальник команди: Душко Валерій Романович

• ФК «Рубікон-Вишневе» в інтернеті:

http://www.rubiconfc.com/

https://www.facebook.com/rubiconfc/

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2017/18

8 (із 8)

14

1

1

12

9:32 (-23)

4

2018/19

10 (із 12)

22

7

5

10

27:29 (-2)

26

Всього

 

36

8

6

22

36:61 (-25)

30

Кубок ААФУ

2017/18

1/16

2

0

0

2

0:5 (-5)

0

2018/19

1/16

2

0

1

1

0:2 (-2)

1

Всього

 

4

0

1

3

0:7 (-7)

1