Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Агрон» (Великогаївська ОТГ): 3 місце Групи 1 у сезоні 2019/20

«Агрон» (Великогаївська ОТГ): 3 місце Групи 1 у сезоні 2019/20

Ще успішнішим, аніж минулого сезону, виявився виступ «Агрону» в Чемпіонаті України сезону 2019/20. Якщо рік тому клуб із Тернопільщини був п’ятим у західній групі, то цьогоріч фінішував на третьому місці. Та ще й мав підстави бути невдоволеним кінцівкою сезону, адже більшу частину турніру «Агрон» знаходився в т.зв. «зоні плей-офф».

Про покращення історичного досягнення клубу, проблеми наприкінці регулярного чемпіонату та сподівання на сезон 2020/21 ми поговорили з головним тренером великогаївської команди. Роман Курдупель очолює «Агрон» ось уже три роки й має серед здобутків низку обласних нагород і два досить сильних сезони на всеукраїнському рівні.

– Якщо судити за номінальним результатом – «Агрон» можна справедливо привітати з досить успішним сезоном, кращим за попередній. Проте якщо пам’ятати, що більшість сезону команда пройшла другою з реальними шансами на вихід у стикові зустрічі, то чому все-таки не змогли залишитися на прохідній позиції?

«Агрон» (Великогаївська ОТГ): 3 місце Групи 1 у сезоні 2019/20
Роман Курдупель

– Тут можна назвати кілька причин. Само собою, темп чемпіонату збився через зняття кількох клубів через коронавірус. Ми грали і на область, і на всеукраїнському рівні, але залишилося лише 18 гравців – з такою обоймою було важко в умовах щільності календаря.

– Недоукомплектованість – вимушена чи свідома?

– Це десь моя вина, бо здавалося, що нам гравців вистачить. Але сталося так, що значно ущільнився календар, пішли дискваліфікації, певні травми, не завжди гравці могли зіграти через зайнятість на роботі. Тож часто ми були або не в бойовому складі, або в неналежній функціональній готовності, або не мали можливості посилити гру по ходу.

Тут треба розуміти, що Чемпіонат України – це вже зовсім інший рівень. Клуби-учасники мають гарний підбір гравців, серйозні можливості та амбіції. Отже, суперники тим часом посилювалися – от і вийшло, що дійсно вже на фініші нас обігнали в боротьбі за друге місце. Кінцівка чемпіонату, де було багато сенсацій, непередбачуваних результатів, підтвердила, що за складом учасників Чемпіонат ААФУ нині є дуже сильним турніром.

– Матчі, які залишилися, «Агрону» належало зіграти з сильними суперниками – в тому числі претендентами на медалі та вихід на професіональний рівень. Що вони показали? Наявна команда має потенціал до зростання чи десь вичерпала свій ресурс?

– Колектив у нас боєздатний, ми навіть трішки підсилилися, але втратили ключового гравця – центрального півзахисника Кривобедрого, який перейшов в «Епіцентр». Це потім давалося взнаки. Рівноцінного йому гравця ми поки знайти не можемо.

З того, що є зараз, у деяких наших футболістів наявні пропозиції, а ми готуємося посилюватися точково. Хочеться посилити атаку, опорну зону, молодого лівого захисника на підмогу одному з наших найдосвідченіших гравців – Ковалику. А загалом наша ціль – знайти хороших гравців на підсилення в кожну лінію.

У п’ятницю у нас перше тренування, збираємо всю основу, поки ніхто офіційно нас не залишив, а хочемо кількох взяти на оглядини.

«Агрон» (Великогаївська ОТГ): 3 місце Групи 1 у сезоні 2019/20

– «Агрон» підтвердив участь у наступному сезоні. За що буде боротися команда?

– Найближчим часом у нас буде зустріч із керівництвом, де ми розставимо всі акценти та визначимося з завданнями й цілями. Від цього, звичайно, буде залежати і комплектація.

– Ясна річ, сезон 2019/20 дещо зіпсований коронавірусом. Але все ж, яке враження залишив на вас Чемпіонат України серед аматорських команд?

– Суперники були досить цікаві – навіть якщо взяти команди, які внизу таблиці, вони теж могли дати бій і ми втратили з ними трішки очок. Ми добре зіграли перше коло, але вже після карантину виступили нижче можливостей. Розбираємо цю ситуацію, будемо ще раз передивлятися все й спілкуватися з гравцями. «Агрон» зі всією серйозністю ставиться до змагань, де бере участь. Тож ми прагнемо до максимального результату.

– Якою бачите команду в наступному сезоні?

– Хочеться, щоб футболісти зробили висновки з минулого чемпіонату та ввійшли в сезон 2020/21 сильнішими. Ми вже третій сезон будемо грати на всеукраїнському рівні. Вже буде певний досвід, знання турніру та суперників. Ми, тренерський штаб, завжди налаштовуємо команду грати до останнього, демонструвати волю до перемоги, завжди боротися за максимальний результат. У цьому плані «Агрон» уже має власний стиль, ігрове обличчя та манеру. Спробуємо гідно представити наш край на всеукраїнському рівні.

Артур Валерко, SportArena.com

«Агрон» (Великогаївська ОТГ, Тернопільська область)

Рік заснування: 2002

Стадіон: сільський стадіон с. Великі Гаї (вміщує 1500 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Березовський Юрій Романович

Почесний віце-президент: Кохман Олег Андрійович

Почесний віце-президент: Чайківський Іван Адамович

Голова ГО «ФК «Агрон»: Зендран Сергій Богданович

Головний тренер: Курдупель Роман Михайлович

Начальник команди: Гуля Степан Романович

Досягнення:

Чемпіон Тернопільської області 2017, 2018 та 2019 років, віце-чемпіон – 2016 року.

Володар Кубка Тернопільської області 2019 року.

ФК «Агрон» в інтернеті:

https://www.facebook.com/groups/fcagron/

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2018/19

5 (із 10)

18

9

6

3

28:16 (+12)

33

2019/20

3 (із 10)

18

8

7

3

19:22 (–3)

31

Всього

36

17

13

6

47:38 (+9)

64

Кубок ААФУ

Всього

0

0

0

0

0:0 (-0-)

0