Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ЛСТМ №536 (Луцьк): 6 місце Групи 1 сезону 2019/20

ЛСТМ №536 (Луцьк): 6 місце Групи 1 сезону 2019/20

Команда «Луцьксантехмонтаж №536» – один із провідних клубів Волинської області. Зібравши низку обласних титулів і трофеїв, вона вийшла на всеукраїнський рівень і в минулому сезоні дебютувала у Чемпіонаті України серед аматорських команд. Спробувавши свої сили серед найпотужніших клубів любительського футболу країни, ЛСТМ фінішував шостим у шостій групі. Про дебютний чемпіонат і плани на наступний сезон, де луцька команда зіграє в Кубку України під егідою ААФУ, ми поговорили з новим головним тренером «Луцьксантехмонтаж №536», багаторічним його провідним бомбардиром Тарасом Кабановим.

ЛСТМ №536 (Луцьк): 6 місце Групи 1 сезону 2019/20
Тарас Кабанов

- Тарасе Володимировичу, в минулому сезоні ви були лідером ЛСТМ, у 15 матчах відзначившись 6 голами та 4 результативними передачами. Рішення розпочати тренерську роботу прийшло до вас спонтанно чи все сталося швидко, несподівано?

- Звичайно, це стало наслідком того, що змінився тренерський штаб ЛСТМ перед самим початком нашого обласного сезону. Ярослав Комзюк отримав запрошення попрацювати в тренерському штабі клубу Першої ліги ПФЛ – луцькій «Волині». Тому на нараді з керівництвом клубу прийняли рішення, що я спробую себе в ролі граючого тренера. Я залишаюся діючим футболістом, але спробую поєднувати два в одному. Побачимо, що з цього вийде.

- Які завдання стоятимуть перед командою в новому сезоні?

- На обласному рівні, звичайно, це перемога в чемпіонаті. Тим паче, що ми зараз його дограємо, починається друге коло. В зв'язку з пандемією ще не дограли його. Перше коло закінчили на другому місці з відставанням в одне очко від лідера, тому все у наших руках. Завдання лише одне - перемога в чемпіонаті.

- Є різні підходи до того, як команді зробити якісний ривок уперед. Наприклад, ваші земляки з «Вотрансу» запросили низку досвідчених футболістів, а «Луцьксантехмонтаж», в принципі, обійшовся мінімальними змінами, фактично тим же складом дограв чемпіонат України серед аматорів. Зараз плануватимуться серйозні кадрові зміни, чи ви все одно будете ставити на зіграність колективу?

- Ні, напевно більшість колективу залишиться. Якщо й будуть якісь нові імена, то один чи два гравці, не більше. Тому що «Вотранс» поставив перед собою трішки більші цілі. Він і заявляється в чемпіонат аматорів, а ми тільки будемо брати участь в Кубку аматорів. Тому таких амбітних завдань на сезон, окрім першості області, в нас немає. Кожна команда обирає свій шлях. Наш вибір - такий.

- Кубок України серед аматорів виграла команда «Олімпія», вона з фіналістом турніру – «Вікторією» – отримала такий бонус, як виступ у Кубку України серед професійних команд. Чи не хочете послідувати їхньому прикладу і дійти до вирішальних кубкових матчів?

- Звичайно, що хочеться, але якщо реально дивитися на речі, то нашій команді це буде тяжко зробити, адже є колективи з багатьма професіональними футболістами, що закінчили кар'єри. Є дуже багато таких гравців в одній команді. Багато знайомих моїх, з якими я зідзвонююсь постійно. Там на порядок вища загальна організація, а ми в порівнянні з топами аматорського футболу поки така більш звичайна, сказати б так, команда. Ми стараємося, робимо якісь перші кроки, щось виходить, щось - не дуже, тому поки що мріємо перемагати, але це буде надзвичайно тяжко зробити.

- В літньому дограванні чемпіонату України серед аматорів «Луцьксантехмонтаж» зробив серйозний ривок із десятого місця на шосте. Окрім зрозумілих обставин, зважаючи на те, багато команд не змогли продовжити виступи, з чим пов'язане покращення результатів колективу?

- Звичайно, це прихід нового головного тренера – Ярослава Комзюка. Плюс хороша підготовка була, було на це більше часу в зв'язку з пандемією. Щоб подумати, підготувати команду краще. Там всього чотири матчі було, тому напевно це дало такий поштовх в першу чергу. Та й самі багато напропускали та напрогравали в першому колі, хотілося, щоб і президент, який вкладає свої кошти, трохи відчув задоволення від футболу. Тому постаралися виправити свою гру, підтягнути фізичний стан, і в деяких матчах це вдалося, а з лідерами не дуже - як з «Епіцентром» та ОДЕКом. Тяжкувато ще нам з такими командами тягатися. А такі команди як Галич, «Агрон», вони нашого рівня, тож ми постаралися зіграти на межі своїх можливостей і виграли два матчі. Тому, забігаючи наперед, скажу, що нам поки що тяжко тягатися з такими командами, які ставлять собі задачі виграти аматорський чемпіонат і кубок. Треба реально дивитися на речі і це розуміти.

ЛСТМ №536 (Луцьк): 6 місце Групи 1 сезону 2019/20

- У тактичних побудовах команди ви відіграєте ключові ролі, адже на довгі передачі ви реагуєте, скидаєте м'ячі, виграєте м'ячі. У вашому віці це не проблема? Ще не награлися в футбол? І як взагалі витримуєте оцей темп, коли 90 хвилин команда грає по суті на вас?

- Знаєте, я звик так грати в своїй професійній кар'єрі, часто була така тактика. Мені здається, я непогано вмію це робити. Поки дозволяє мені здоров'я, тренерський штаб та президента задовольняє моя гра, та я сам знаю, що ще можу приносити користь команді, то ще трішки побігаю. Як здоров'я дозволить та можливості.

- Зараз ми вперше проводимо опитування на визначення найкращих футболістів груп і чемпіонату загалом. І от, що цікаво, ваше прізвище називали представники інших колективів. А кого б ви назвали серед трьох найкращих футболістів групи 1?

- Дуже приємно. Серед тих, хто мені сподобався, Коляда з ОДЕКа – досить швидкий, імпонує його гра та агресія. У ОДЕКа взагалі хороша команда, мені імпонує. З Колядою ми ще перетиналися, він в Луцьк приїздив в футзальну команду грати, тому я його так трошки знаю.

Звичайно, Івашко і Барбоса - форварди з «Епіцентру», які також є лідерами своєї команди, і, думаю, ще себе проявлять на професійному рівні, вони ж заявилися на Другу лігу. І скажу, що команда, яка виграла чемпіонат аматорів, - миколаївська «Вікторія», – це дуже сильний колектив, який недарма вже далеко пройшов у Кубку України під егідою УАФ. У мене там багато друзів: Чередниченко, Яценко, Касьянов, з якими я підтримую зв'язки. Також можна виділити «Вікторію», де є багато професійних футболістів, які закінчили і я з якими я грав, товаришую, дуже радий за їх перемогу.

А загалом, у мене дуже хороші враження від чемпіонату України серед аматорів. Це той рівень, до якого треба прагнути. Хороший підбір учасників, пристойна географія, багато відомих імені – і поряд із ними молоді футболісти. От, приміром, із нашої команди захисника Максимчука запросили в «Волинь» - це такий позитивний приклад для всіх, грайте, проявляйте себе – і досягнете успіху!

Артур Валерко, SportArena.com

«Луцьксантехмонтаж-536» (Луцьк)

Рік заснування: 2012

Стадіон: «Княгининок-Арена» (вміщує 500 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Президент: Чорнуха Ігор Вікторович

Головний тренер: Федюков Олег Іванович → Комзюк Ярослав Васильович → Кабанов Тарас Володимирович (від початку літа 2020 р.)

Адміністратор: Склянчук Ігор Анатолійович

Досягнення:

Чемпіон Волинської області 2015, 2016, 2017 та 2018 років, срібний призер 2013, 2014 та 2019 років.

Володар Кубка Волинської області 2013, 2014, 2015 та 2019 років.

Володар Суперкубка Волинської області 2014, 2017 та 2019 років.

ФК «Луцьксантехмонтаж-536» в інтернеті:

http://facebook.com/pages/category/Amateur-Sports-Team/ФК-Луцьксантехмонтаж-536-1768876150076922/

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2019/20

6 (із 10)

18

5

4

9

22:36 (-14)

19

Всього

 

18

5

4

9

22:36 (-14)

19

Кубок ААФУ

2006*

1/8

1

0

0

1

0:2 (-2)

0

Всього

 

1

0

0

1

0:2 (-2)

0

* – як «Вотранс-ЛСТМ».