Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Верес підписав лідера атак ОДЕКа, ЛНЗ став фіналістом Меморіалу Макарова

Верес підписав лідера атак ОДЕКа, ЛНЗ став фіналістом Меморіалу Макарова

До вашої уваги – дайджест новин і переходів під час зимової перерви.

Зимовий антракт – час перерви в чемпіонаті, проте це не означає, що команди ААФУ не мають новин. Збираємо головні відомості стосовно учасників Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд сезону 2020/21.

Микола Гайдучик, Верес, Одек

Лідер атак ОДЕКа – в Першій лізі ПФЛ

Рівненський «Верес» (друге місце в Першій лізі на час зимового антракту сезону 2020/21) оголосив про підписання контракту строком на три з половиною роки із одним із провідних бомбардирів змагань ААФУ. 21-річний Микола Гайдучик (на фото) у складі ОДЕКа забив 9 м’ячів і віддав 5 результативних передач у Чемпіонаті України серед аматорів 2020/21. Раніше нападник грав аматорські клуби «Малинськ» та ОДЕК (Оржів). Ставав найкращим бомбардиром чемпіонату Рівненської області 2019 та 2020 років. У складі «Вереса» вже грав у 2016-18 роках (у чемпіонатах Першої ліги U19 та УПЛ U21), повідомляє прес-служба НК «Вереес» (Рівне).  

Верес підписав лідера атак ОДЕКа, ЛНЗ став фіналістом Меморіалу Макарова

Трансферна активність ЛНЗ

Продовжує оновлювати свій склад лебединська команда під керівництвом авторитетного фахівця Юрія Бакалова. Відразу кілька гравців поповнили склад ЛНЗ, але й покинули команду декілька футболістів, серед яких – і старожили колективу. Відомо, що залишили ЛНЗ захисники Тимофій Листопад, Семен Даценко й Андрій Кузнєцов. Натомість посилили лебединян і вже встигли зіграти в першому змагальному циклі (Меморіал Макарова на Київщині) шестеро футболістів. Захисники Олег Тарасенко (на фото) («Тукумс 2000» Латвія Д1), Олександр Насонов («Сперанца» Молдова Д1), Михайло Калугін («Гірник-Спорт» Горішні Плавні Д2) і Денис Норенков («Кремінь» Кременчук Д2), півзахисник Антон Євдокимов («Волинь» Луцьк Д2), нападник Володимир Здирко («Динамо» Київ U-19).

Верес підписав лідера атак ОДЕКа, ЛНЗ став фіналістом Меморіалу Макарова

«Лівий Берег» задіяв іменитих виконавців

До невпізнання змінився склад столичної команди «Лівий Берег» (на фото), що, нагадаємо, бере участь у чемпіонаті України серед аматорів. Заслужений тренер України Анатолій Бузник, який очолює команду, переглянув гравців ФК ім. Л. Яшина – ДЮСШ «Переможець», давши найперспективнішим із них шанс проявити себе на Меморіалі Макарова. А от серед новачків команди можна відзначити цілу плеяду знаних в Україні гравців. Це воротар Віталій Рева («Динамо», ЦСКА, «Арсенал» і низка інших команд УПЛ), захисники Микола Іщенко («Карпати», «Шахтар», «Маріуполь», «Металіст», «Чорноморець»), Сергій Воронін («Волинь», «Чорноморець», «Кривбас»), Тарас Пінчук («Динамо-2», «Зірка», «Верес»), півзахисники Андрій Запорожан («Олександрія», «Борисфен»), Максим Сирота («Таврія», «Зірка», «Олександрія», молодіжна «Шахтаря»), Артем Старогородський («Таврія», «Арсенал», «Шахтар» Солігорськ), Іван Кривошеєнко (ЦСКА, «Маріуполь», «Ворскла») та багато інших. Серед недавніх професіоналів можна згадати також захисника Ткачука («Арсенал-Київщина», «Колос»), нападника Комісара («Енергія») та півзахисника Маринчука, який недавно був головним тренером «Черкащини».

Зміна головного тренера в «Любомирі»

Ставищенський клуб змінив наставника в кінці січня. Замість Віталія Білоконя призначено Олександра Гончарова, який раніше працював у клубній структурі вишгородського «Діназа». Білоконь, який очолював «Любомир» упродовж 2020 року, надалі прийняв макарівський «Юніор» – учасника Вищої ліги чемпіонату Київської області з футболу.

«Юність» посилила середню лінію

Склад потужної команди зі Львівщини посилили півзахисники Богдан Іванченко та Віталій Теплий. 24-річний Іванченко грав за п’ять професіональних клубів України та пробував сили за кордоном. Останнім часом, належачи волочиському «Агробізнесу», грав за друголігову «Буковину» (Чернівці). 22-річний Теплий прибув із команди «Кар’єр» (Торчиновичі-Старий Самбір). Нагадаємо, гравці «Юності» доволі швидко освоїлися на всеукраїнському рівні, де команда з Нижньої та Верхньої Білки є лідирує в Групі 1 аматорського чемпіонату. Взимку повідомлялося про інтерес деяких гравців «Юності» навіть від клубів Favbet Ліги, вищого дивізіону Чемпіонату України з футболу серед професіоналів.

«Скорук» проводить якісну селекцію

Томаківський клуб, як і ФК «Вовчанськ», «Мотор», «Металург-2» і «Легіонер», задіяний на Кубку Єдності Асоціації футболу Дніпропетровської області. Відомо, що «Скорук» задіяв відразу кількох гравців із професіональним досвідом. Мова йде про відразу кількох футболістів першолігового «ВПК-Агро» та друголігової «Перемоги» – земляків по області команди під керівництвом Олександра Степанова. Задіяні півзахисники Олексій Разуваєв і Микита Донгаузер, нападники Микола Дібрівний і Антон Шарко. Також офіційний сайт АФДО повідомляє, що в «Скоруку» на Єдність заявлені колишні захисники першолігового «Кристалу» (Херсон) Малиш і Сухина.

Список можливих переходів гравців подаємо нижче. Тут згадані трансфери між клубами ПФЛ і ААФУ, що вже відбулися, або перебування гравців на перегляді.

Друга ліга

 «Рубікон» Київ

н.Федосов (ост.кл.: «Авангард» Корюківка ААФУ)

«Кривбас» Кривий Ріг

з.Воронін («Лівий Берег» Київ ААФУ)

«Перемога» Дніпро

п.Боженар, п.Разуваєв, н.Дібрівний (всі – «Скорук» Томаківка ААФУ)

«Енергія» Нова Каховка

н.Комісар («Лівий Берег» Київ ААФУ)

«Балкани» Зоря

з.Любчак (Нива Теребовля ААФУ)

Перша ліга

«Верес» Рівне

н.Гайдучик (ОДЕК Оржів ААФУ)

з.Пінчук («Лівий Берег» Київ ААФУ)

«Гірник-Спорт» Горішні Плавні

з.Калугін (ЛНЗ Лебедин ААФУ)

«Кремінь» Кременчук

п.Норенков (ЛНЗ Лебедин ААФУ)

ВПК-Агро Вишневе

п.Донгаузер, н.Шарко (обидва – «Скорук» Томаківка ААФУ)

«Авангард» Краматорськ

з./п.Чмирьов (ФК «Тростянець» ААФУ)

«Кристал» Херсон

з.Малиш, з.Сухина (обидва – Скорук Томаківка ААФУ)

Верес підписав лідера атак ОДЕКа, ЛНЗ став фіналістом Меморіалу Макарова

ЛНЗ – фіналіст першого зимового турніру

Сьогодні в пристоличній Віті-Литовській відбувся фінал ХХVI турніру пам’яті змс, зту О.О.Макарова. У ньому взяли участь 12 колективів, серед яких – низка недавніх і нинішніх учасників змагань ААФУ. Так, рейтинговий лідер турніру – представник Другої ліги ПФЛ «Рубікон» (Київ) – ще минулого сезону змагався у Чемпіонаті ААФУ. В поточному сезоні нашого турніру задіяні чотири команди – ЛНЗ (Лебедин), АФСК Київ, «Олімпія» (Савинці) та «Лівий Берег» (Київ). У Кубку ААФУ – «Джуніорс» (Шпитьки), «Полісся» (Ставки) та «Нива» (Бузова).

Трофей розіграли ЛНЗ (Лебедин) і «Джуніорс» (Шпитьки). У манежі ФК «Динамо» спершу вели в рахунку представники Черкащини, але на гол Дороніна (23 хв.) наприкінці зустрічі відповів Самбурський (85 хв.). У серії післяматчевих пенальті шпитьківці (на фото) виграли – 4:2, захистивши свій титул (вони виграли Меморіал Макарова другий рік поспіль).

Відзначимо, що востаннє за часом представник ААФУ діставався до фіналу першого зимового турніру Київської обласної федерації футболу ще в 2015 році. Тоді ковалівський «Колос», чинний бронзовий призер чемпіонату України серед аматорів, обіграв у фіналі «Арсенал-Київ» по пенальті. Наводимо технічні результати матчів Меморіалу Макарова ’2021 за участі команд-представників Чемпіонату та Кубка України серед аматорів поточного сезону.

ПЕРШИЙ ТУР. 30 січня, субота

ГРУПА «А».

«Софія» (Софіївська Борщагівка) — «Джуніорс» (Шпитьки) — 0:4

Голи: Васильєв, 11, 35, Осадчий, 68, Шевчук, 69. Арбітр Євген Горбенко.

«Полісся» (Ставки) — ЛНЗ (Лебедин) — 1:1

Голи: Костенко, 38 — Норенков, 28. Арбітр Олександр Сахно.

«Нива» (Бузова) — АФ СК Київ — 4:1

Голи: Сомов, 47, 55, пн, Зозуля, 51, Самотуга, 80 — Овчинніков, 17. Арбітр Андрій Федорук.

ГРУПА «Б».

«Колос» (Ковалівка) — «Рубікон» (Київ) — 1:3

Голи: Башлаєв, 51, пн — Пресіч, 31, 53, Нене, 79. Арбітр Владислав Грицай.

«Дружба» (Мирівка) — «Ронін» (Лісне) — 2:1

Голи: Головко, 19, Сотник, 78 — Грищенко, 88. Вилучення: Верхов (Дружба, 65 — друге попередження). Арбітр Дмитро Кузовлєв.

«Олімпія» (Савинці) — «Лівий Берег» (Київ) — 0:3

Голи: Іваницький, 18, Співаков, 85, С.Мазур, 90. Арбітр Олександр Титов.

ДРУГИЙ ТУР. 31 січня, неділя

ГРУПА «А».

АФ СК Київ — «Полісся» (Ставки) — 3:1

Голи: Юрченко, 67, Рудовський, 72, Згортюк, 81 — Костенко, 36. Арбітр Євген Горбенко.

«Джуніорс» (Шпитьки) — «Нива» (Бузова) — 1:1

Голи: Бондаренко, 17 — Скепський, 48, пн. Арбітр Олександр Сахно.

ЛНЗ (Лебедин) — «Софія» (Софіївська Борщагівка) — 6:0

Голи: Кос, 7, 37, Замуренко, 21, Пиріг, 28, Сторчоус, 31, Норенков, 79. Арбітр Кирило Мартиненко.

ГРУПА «Б».

«Колос» (Ковалівка) — «Олімпія» (Савинці) — 2:8

Голи: Мілевський, 5, Люткевич, 35 — Стрельцов, 9, Співак, 16, 28, Фабунмі, 19, Ковтун, 20, Кунєв, 64, Гудименко, 81, у свої ворота, Куць, 84. Арбітр Володимир Устименко.

«Ронін» (Лісне) — «Лівий Берег» (Київ) — 0:1

Гол: Литвин, 25. Арбітр Кирило Гринь.

«Рубікон» (Київ) — «Дружба» (Мирівка) — 2:1

Голи: Шишкін, 75, Бі Нене, 83, пн — Кульгук, 49. Арбітр Владислав Грицай.

ТРЕТІЙ ТУР. 2 лютого, вівторок

ГРУПА «А».

«Джуніорс» (Шпитьки) — АФ СК Київ — 1:1

Голи: Рожок, 88 — Нагорний, 78. Арбітр Володимир Устименко.

«Софія» (Софіївська Борщагівка) — «Полісся» (Ставки) — 3:2

Голи: Ткаленко, 10, Данько, 18, 67 — Костенко, 7, пн, Д.Крайовий, 26. Арбітр Кирило Гринь.

«Нива» (Бузова) — ЛНЗ (Лебедин) — 0:1

Гол: Сафонов, 90+3. Арбітр Євген Горбенко.

ГРУПА «Б».

«Лівий Берег» (Київ) — «Колос» (Ковалівка) — 1:0

Гол: Комісар, 83. Арбітр Олександр Сахно.

«Рубікон» (Київ) — «Ронін» (Лісне) — 4:1

Голи: Шут, 31, Бі Нене, 40, пн, 83, Іродовський, 70 — Ставничий, 76. Вилучення: Крючков, 80, Корсун, після фінального свистка (обидва — Ронін). Арбітр Кирило Мартиненко.

«Дружба» (Мирівка) — «Олімпія» (Савинці) — 1:2

Голи: Шарило, 39 — Співак, 69, 90+1. Вилучення: Бурляй (Олімпія, 55). Арбітр Дмитро Кутаков.

ЧЕТВЕРТИЙ ТУР. 3 лютого, середа

ГРУПА «А».

АФ СК Київ — «Софія» (Софіївська Борщагівка) — 1:0

Гол: Шталтовний, 71. Нереалізований пенальті: Валієв (Київ, 64). Арбітр Євген Горбенко.

ЛНЗ (Лебедин) — «Джуніорс» (Шпитьки) — 0:1

Гол: Купрій, 59. Арбітр Сергій Задиран.

«Полісся» (Ставки) — «Нива» (Бузова) — 1:3

Голи: Панфілов, 16 — Пілявський, 29, Сомов, 40, Захаревич, 81. Арбітр Владислав Грицай.

ГРУПА «Б».

«Олімпія» (Савинці) — «Ронін» (Лісне) — 2:1

Голи: Малик, 80, Співак, 88 — Дероган, 81, пн. Арбітр Олександр Сахно.

«Колос» (Ковалівка) — «Дружба» (Мирівка) — 0:1

Гол: Юзефович, 65. Арбітр Олександр Титов.

«Лівий Берег» (Київ) — «Рубікон» (Київ) — 3:1

Голи: Запорожан, 35, пн, Співаков, 65, Малишкін, 77 — Шут, 78. Нереалізований пенальті: Бі Нене (Рубікон, 57). Арбітр Дмитро Кутаков.

П’ЯТИЙ ТУР. 5 лютого, п’ятниця

ГРУПА «А».

АФ СК Київ — ЛНЗ (Лебедин) — 1:2

Голи: Роєнко, 69, пн — Пучковський, 32, Ткаченко, 67. Вилучення: Бурлін (ЛНЗ, 84). Арбітр Дмитро Кутаков.

«Джуніорс» (Шпитьки) — «Полісся» (Ставки) — 2:1

Голи: Рубльов, 20, пн, Бондаренко, 80 — Чоботар, 90. Арбітр Кирило Гринь.

«Нива» (Бузова) — «Софія» (Софіївська Борщагівка) — 3:0

Голи: Самотуга, 21, 84, Скляренко, 75. Арбітр Сергій Задиран.

ГРУПА «Б».

«Ронін» (Лісне) — «Колос» (Ковалівка) — 4:4

Голи: Коваленко, 4, пн, Дероган, 23, пн, 60, Крючков, 32 — Крючков, 2, у свої ворота, Циганков, 18, Жозе Мартін, 19, Тутеров, 54. Арбітр Євген Горбенко.

«Рубікон» (Київ) — «Олімпія» (Савинці) — 2:4

Голи: Близно, 60, Галич, 76 — Момот, 10, Стрельцов, 31, пн, Бурляй, 79, 90+1. Вилучення: Боровик (Рубікон, 85). Арбітр Володимир Устименко.

«Дружба» (Мирівка) — «Лівий Берег» (Київ) — 1:5

Голи: Кучинський, 85 — Сирота, 18, 40, Велієв, 63, Мазур, 67, Кривошеєнко, 90, пн. Арбітр Максим Скрипник.

Група «А»

Команда

I

В

Н

П

ЗМ

ПМ

РМ

О

1

«Джуніорс» (Шпитьки)

5

3

2

0

9

3

+6

11

2

«Нива» (Бузова)

5

3

1

1

11

4

+7

10

3

ЛНЗ (Лебедин)

5

3

1

1

10

3

+7

10

4

АФ СК Київ

5

2

1

2

7

8

-1

7

5

«Софія» (С.Борщагівка)

5

1

0

4

3

16

-13

3

6

«Полісся» (Ставки)

5

0

1

4

6

12

-6

1

Група «Б»

Команда

I

В

Н

П

ЗМ

ПМ

РМ

О

1

«Лівий Берег» (Київ)

5

5

0

0

13

2

+11

15

2

«Олімпія» (Савинці)

5

4

0

1

16

9

+7

12

3

«Рубікон» (Київ)

5

3

0

2

12

10

+2

9

4

«Дружба» (Мирівка)

5

2

0

3

6

10

-4

6

5

«Ронін» (Лісне)

5

0

1

4

7

13

-6

1

6

«Колос» (Ковалівка)

5

0

1

4

7

17

-10

1

ЧВЕРТЬФІНАЛ. 6 лютого, субота

«Джуніорс» (Шпитьки) — «Дружба» (Мирівка) — 3:2

Голи: Бондаренко, 14, Купрій, 71, Рубльов, 88 — Шарило, 2, Кучинський, 61. Арбітр Сергій Задиран.

«Олімпія» (Савинці) — «Нива» (Бузова) — 0:0, серія пенальті — 5:4. Арбітр Дмитро Кузовлєв.

ЛНЗ (Лебедин) — «Рубікон» (Київ) — 1:0

Гол: Котляр, 38. Арбітр Олександр Титов.

«Лівий Берег» (Київ) — АФ СК Київ — 1:1, серія пенальті — 4:5

Голи: Рябов, 62, — Роєнко, 64. Арбітр Андрій Федорук.

ПІВФІНАЛ. 8 лютого, понеділок

ЛНЗ (Лебедин) — АФ СК Київ — 3:0

Голи: Пучковський, 45+1, Котляр, 57, Сафонов, 76. Нереалізований пенальті: Юрченко (Київ, 19). Арбітр Сергій Бойко.

«Джуніорс» (Шпитьки) — «Олімпія» (Савинці) — 1:0

Гол: Осадчий, 82. Арбітр Микола Шевель. Вилучення: Бондаренко (Джуніорс, 90+2).

ФІНАЛ. 9 лютого, вівторок

ЛНЗ (Лебедин, Черкаська обл.) – «Джуніорс» (Шпитьки, Київська обл.) – 1:1, серія пенальті — 2:4

Голи: Доронін, 23 – Самбурський, 85

Найкращий гравець турніру — Сергій Рожок («Джуніорс»).

Найкращий воротар турніру (приз імені Макарова) — Євген Панченко (ЛНЗ).

Інформацію підготовано комітетом зв’язків із громадськістю ААФУ.

Фото та матеріали – koaf.com.ua, afdo.com.ua, t.me/fc_unist_bilka, fc-lnz.com, fclb.kiev.ua