Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

«Любомир» (Ставище): 10 місце Групи 2 сезону 2020/21 на проміжному етапі

«Любомир» (Ставище): 10 місце Групи 2 сезону 2020/21 на проміжному етапі

Столична область має вагомі успіхи на всеукраїнській арені, а «Любомир» – один із старожилів і завсідників обласних змагань, який велику увагу приділяє дитячо-юнацькому футболу та поступово виводить своїх вихованців на всеукраїнську арену. Якщо спочатку це були юнацькі змагання, то цього року «Любомир» дебютував у Чемпіонаті України серед аматорських команд.

Про дебют, враження та плани клубу зі столичної області нам розповів спортивний директор ФК «Любомир» Олег Спічек.

– Для «Любомира» це всеукраїнська прем’єра. Які враження на вас справив Чемпіонат ААФУ за рівнем, за конкуренцією, за учасниками?

- Команди гарного рівня, є дуже солідні клуби з грошима, інші приблизно однакові. Як у нас в групі - ЛНЗ, «Вікторія», «Олімпія». Є кілька команд, які явно виокремлюються, а інші приблизно одного рівня.

- Як оціните виступ «Любомира» в контексті його завдань?

- Негативний виступ. Ми намагалися здобути місце з 3 по 5, а вийшло 9-10. Тому ми і розлучилися з тренером.

«Любомир» (Ставище): 10 місце Групи 2 сезону 2020/21 на проміжному етапі
О.В.Спічек (ліворуч) і Л.П.Джужик

- Олександр Гончаров працював у ФК «Діназ». Також відомо, що він грав у Чемпіонаті України на професіональному рівні. Розкажіть більше про цього фахівця. Як знайшли його і який у нього буде курс?

- Поки що він виконуючий обов'язки головного тренера. В «Діназі» він працює вже більше 10 років, у нього зараз непогана команда 2005 р.н. Грав він у Першій лізі за «Нафтовик», «ІгроСервіс», у Другій – за овідіопольський «Дністер». Має досвід виступів за кордоном. Але через травми, напевно, він рано закінчив. 1,93 см краси. Як футболіста, я можу його охарактеризувати як єдиного високого зросту, хто добре грав головою. Він не підставляв голову, а шукав найвищу точку і стрибав фактично вище рук воротарів. У нас навіть у Вищій лізі я такого не бачив. Сам він із Миколаєва, взяли його у «Діназ» із «Чайки» (Вишгород).

У мене критерій до тренера, що якщо людина хоче розвитку, то це про нього. Він постійно вчиться, прагне отримати тренерський диплом вищої категорії, хоче працювати й розвиватися. Тому є потенціал, тим більше він 1982 року народження. У нього зараз є сенс щось доводити.

Коли ми з Леонідом Петровичем Джужиком, поспілкувалися, то вирішили, що «Любомиру» пора йти в аматори, проте залишити й команду U-19, яку довелося свого часу набирати з нуля. Я задіяв у цій роботі Гончарова, адже він вів 2003 р.н., знав цей "ринок" і багато вихованців «Діназу» підготував. І він зробив у Ставищі гідну команду U-19. На першу команду я взяв Віталія Петровича Білоконя. Я давно його знаю, думав, що буде в нас гарний результат, але щось у нього не вийшло. А от у Першості U-19 Гончаров зібрав команду з нуля й на другому місці завершив перше коло. Тож зараз отримав шанс проявити себе в дорослому футболі.

- Скажіть, будь ласка, з ким буде він працювати в першій команді навесні? Наскільки зміниться Любомир в чемпіонаті України?

- Є ті, хто пішов. А вхідні переходи у нас попереду – якраз намагаємося знайти не просто поповнення, а підсилення. Йде селекція, але глобально не буде багато новачків, плануємо взяти 2-3 гравців. Молодь в основному. У нас у команді U-19 2003 рік був. Ми добавляємо їх у першу команду. Хоч вони й нестабільні, але іноді грають непогано, тож спробують свої сили в контрольних матчах і, сподіваюся, в сезоні. Ми проводили товариські матчі з «Чайкою» (1:1), «Оболонню-2» (2:2). З «Чайкою» вели в рахунку, але погодні умови були не дуже.

- Хочеться уточнити хто пішов. Я чув про перехід Рябова в Лівий Берег, Шевченка в професіональний клуб Першої ліги.

- Рябов по-англійськи пішов в «Лівий Берег», нічого нам не казав. Іоан Кравченко відправився в ЛНЗ. З Бакаловим говорили – він їм сподобався, але зараз він травмований, тож на Меморіалі Макарова не грав. З Шевченком ми розмовляли, він сказав що їде кудись в Першу лігу. «Гірник-Спорт», здається. Але тут питання – чи підійде він, якщо ні – повернеться. Литвишко від нас пішов. Шкода, що залишив команду наш капітан Ставничий. Збирається сконцентруватися на позафутбольній роботі, яку буде поєднувати хіба що з виступами суто в місцевих змаганнях.

- Чи є в планах участь у якихось зимових турнірах?

- Скоріше за все, зіграємо на турнірі пам’яті Миколи Кирсанова. Ну а взагалі, запланували низку контрольних матчів. Є домовленості, є пропозиції зіграти спаринг.

- Стратегія вашого клубу полягає в тому, щоб дорости до Другої ліги. Правда, що подали документи на атестацію?

- Так, подали на атестацію, проходимо ліцензування. Виступи в першому колі були визнані незадовільними, тому ми розлучилися з Білоконем. Якби не йшли в Другу лігу, то можливо ще б дав йому допрацювати до кінця сезону. Але з завданням підготуватися до переходу в Другу лігу команда не набирала очок та знаходилася в психологічній ямі, тому довелося приймати таке рішення.

- Розкажіть детальніше про ФК «Любомир». Ми маємо на увазі всю піраміду, адже в клубу є академія, юнацька команда.

- Піраміда наша дійсно досить велика, хоча команда представляє не урбанізований промисловий регіон, Ставище – це селище на 8 тисяч жителів. По базі – маємо власний стадіон. Поле досить непоганої якості, воно все життя таке, тут вміють доглядати та підтримувати газон. У нас є спеціальний працівник для цього, який все життя там. Все є – трактор і інше потрібне для роботи обладнання, все у нас вчасно. Також у нас є хороше трав'яне поле в селі Розкішна, це кілометри 3 від Ставища, розмірами 90х45. Також Попружна і Гейсиха – два великих поля. Там якість трішки гірша, але тренуватися є де.

От тільки зараз дітям ніде займатися, тому що немає синтетичного поля, а 20х40 дві «коробки» – цього не вистачає. Саме тому Зараз поруч із центральним полем будемо будувати ще й синтетичне поле, і нові роздягальні між цими полями, щоб відповідати вимогам, які є в Другій лізі.

У нас 2004, 2005 р.н. – це команди U-17, які грають на Україну та на область, 2006, 2007 р.н. – це U-15, що також грають на область та Україну. Далі 2008, 2009 р.н. - на область, 2010, 2011 р.н. – на область, 2012, 2013 р.н. – на область, а 2014 р.н. є група набору, хлопців 15. Вони працюють в школі, в маленькому залі.

«Любомир» (Ставище): 10 місце Групи 2 сезону 2020/21 на проміжному етапі
Л.П.Джужик

- Хто підтримує футбольний клуб, хто є його спонсором?

- Леонід Петрович Джужик. Більше ніхто. Його фірма називається "Светкомплект". Клуб існує багато років, це ідея та мрія Л.П.Джужика. Я в нього в «Любомирі» працював років 12-14 тому, ще до «Діназу». Якраз приїхав після Азербайджану, був без роботи. Мене дуже здивувало наше знайомство з Леонідом Петровичем. Приїхали, подивилися, і я запитав: "А навіщо тобі це потрібно?". Він відповів: "Я дуже хотів грати в футбол, але мене ніхто не навчив. От у мене було 50 доларів – я купував м'яч і давав дітям грати. Зараз в мене є більше – я даю їм більше. В казино не граю, на полювання та рибалку не ходжу. В мене таке хобі". Мало таких людей, які щось роблять безкорисно.

Зараз його обрали головою Ставищанської ОТГ, і це закономірно – відзначена багаторічна плідна робота особистості на благо своєї громади, яка спортом не обмежувалася, але футбол завжди ставила на гідне, важливе місце.

Артур Валерко, SportArena.com

Для довідки:

«Любомир» (Ставище): 10 місце Групи 2 сезону 2020/21 на проміжному етапіФК «Любомир» (Ставище)

Рік заснування: 2004

Кольори клубу: біло-зелені

Стадіон: «Колос» смт. Ставище (вміщує 600 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб

Почесний президент: Джужик Леонід Петрович

Спортивний директор: Спічек Олег Володимирович

Директор: Твердохліб Андрій Олегович

В.о. головного тренера: Гончаров Олександр Віталійович (до 20.01.2021 – Білоконь Віталій Петрович)

Тренер: Берендсон Андрій Сергійович (перша команда), Іллічов Артем Вікторович (U-19)

• Досягнення:

Віце-чемпіон Київської області 2010 року, бронзовий призер Чемпіонату Київщини 2008 року.

Срібний призер першості Київської області 2006 року.

Фіналіст Меморіалу Миколи Кирсанова 2009 року.

Переможець міжобласного турніру «Кубка Афганця» 2015, 2016, 2017 та 2018 років.

«Любомир» (Ставище) в інтернеті:

Офіційний сайт: http://fclubomir.org.ua/

Facebook: https://www.facebook.com/fclubomir/

Instagram: https://www.instagram.com/fc_lubomir/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCxQdvsZ8tjs19d_tHPweBJQ

ФК «Любомир» (Ставище) дебютує на всеукраїнському рівні.