Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

Кубок України: вдячні за виступи Олімпії, Фазенді та Штурму, далі проходить ФК Миколаїв

Кубок України: вдячні за виступи Олімпії, Фазенді та Штурму, далі проходить ФК Миколаїв

Сьогодні, 29 липня відбулися матчі першого попереднього етапу 1/64 фіналу Кубка України 2023/2024. На Sport Arena ‒ звіти, відео та протокольні дані цих матчів.

• Миколаїв

ФК Миколаїв – не новачок кубкових змагань всеукраїнського рівня, проте саме аматорських, а Кубка України за участі професіоналів місто не бачило ще з тих часів, мабуть, коли Цементник-Хорда грав у Другій лізі. Фазенда ж – із тих команд, для яких все тільки починається. В минулому сезоні зробила сенсацію в Кубку ААФУ, діставшись до півфіналу. Зараз дебютувала на такому рівні, як Кубок УАФ.

Щодо відомих імен. ФК Миколаїв влітку втратив головного тренера – Василь Малик повернувся в чемпіонат України з футболу, знову очоливши тернопільську Ниву. На його місце призначений Віталій Шумський – колишній наставник ФК Львів, МФА Мункач і низки інших команд, ветеран Ниви (Тернопіль) і Карпат. До слова, серед його підопічних – захисник Гурський, колишній найперспективніший центрбек Карпат, у кар’єрі якого були також Оболонь, ФК Севастополь і Рух, а також опорник Річмонд – раніше грав у Першій лізі за Діназ. Гості привезли склад з кількома екс-футболістами Буковини.

Втім, перевага господарів виявилася безапеляційною. Відкрив рахунок Клим, головою замкнувши подачу Адама з лівого флангу (це 1:0). Ще до перерви кутовий від Коваля замкнув головою Іванишин (це 2:0). Відразу після перерви стандарт (цього разу штрафний з правого краю) подавав Іванишин. Гості винесли м’яча в поле, але якраз там чергував Качор. Максим прийняв, прицілився і метрів із 25-ти влучив у дальню дев’ятку – 3:0.

З замінами господарі також вгадали. Один із джокерів Шумського – Козловський – головою замкнув штрафний від Іванишина вже з лівого флангу – 4:0. А невдовзі вже Федина, розігравши трикутник із Цюпкою та Дмуховським, опинився перед воротарем, замахами та обманними рухами вилучив момент для удару та розстріляв ворота з близької відстані – 5:0. А наостанок Дмуховський із Цюпкою розігнали стрімку атаку через правий фланг, і все той же Козловський головою пробив після зручного навісу – 6:0.

До честі Фазенди, в кінцівці зустрічі вона забила «м’яч престижу». Відзначився, до речі, також гравець із лави запасних. Солом’ян добив м’яча в ворота після дальнього удару. 6:1 – ФК Миколаїв прийматиме далі іншу чернівецьку команду, першолігову Буковину.

Man of the Match: Павло Іванишин (ФК Миколаїв)

26-річний Іванишин – вихованець Карпат, але більшість кар’єри проводить в аматорських змаганнях Львівщини (соснівський Рочин, тепер – ФК Миколаїв). У цьому матчі забив сам, а ще подав кілька стандартів під голи, так що відзначився і як асистент

ФК Миколаїв (Миколаїв, Львівська обл.) ААФУ — Фазенда (Чернівці) ААФУ — 6:1 (2:0)

Голи: Клим, 22, Іванишин, 40, Качор, 49, Козловський, 58, 80, Федина, 65 — Солом’ян, 90+1

Миколаїв: Бурмас, Заваляк, Гурський, Іванишин, Р. Оприск (Давидяк, 53), Дмуховський, Качор (Федина, 62), Клим (Оленич, 68), Коваль© (Козловський, 46), Адам (Деревецький, 46), Цюпка. Запасні: Фурів, Річмонд, Вільховий. Головний тренер: Віталій Шумський.

Фазенда: Цуркан, Темерівський©, Бербека, Фучинський, Рудич (Пантєєв, 46), Янков (Солом’ян, 58), Масікевич, Тодорович (Рябий, 58), Лахман, Павлюк, Максимчук. Запасні: Пислар, Мельников, Волока. Головний тренер: Олександр Степанов.

Попередження: Р. Оприск, 28, Федина, 87 — Павлюк, 16, Пантєєв, 53

Миколаїв, Львівська обл. Стадіон Міський.

Арбітр — Шевчук А. М. (Волинська обл.)

https://www.youtube.com/watch?v=Yc4lqVvYwNI

Миргород

Обидві команди два роки тому грали в аматорському чемпіонаті України, і на Чернігівщині завдяки голам Зубашівського та Волошина ФК Кудрівка обіграла савинчан (за Олімпію забив тоді Ковтун). Цього разу гості прибули на Полтавщину в статусі новачків Другої ліги, тоді як Олімпія залишається на аматорському рівні навіть після чотирьох поспіль років виходу в вирішальні матчі Кубка ААФУ. Головна новина господарів – дозаявка із першолігового СК Полтава півзахисника Каретника, колишнього гравця донецького Металурга, Анжи, Кубані та низки інших російських клубів.

Втім, навіть досить досвідчений центральний блок не допоміг Олімпії уникнути раннього пропущеного м’яча. Не встиг захисник Малик врятувати савинчан, заблокувавши удар Строчинського з кута воротарського майданчика, як пішов кутовий від Жикола й сам Євген зрикошетив м’яча в свої ворота – 0:1.

Спроби господарів відігратися не спрацювали, та й сама Кудрівка вже не форсувала подій. Команда-дебютантка Другої ліги наступного тижня чекає в себе вдома першоліговий Кремінь.

Man of the Match: Іван Крикнін (ФК Кудрівка)

Відзначимо воротаря кудрівчан, який досить впевнено відіграв у своїх володіннях і допоміг своїй команді здобути мінімальну перемогу над досить непростим суперником.

Олімпія (Савинці) ААФУ — ФК Кудрівка (Кудрівка) Д3 — 0:1 (0:1)

Гол: Малик, 8 (а/г)

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк, Малик, Богомаз©, Брага, Почернін, Каретник (Фабунмі, 46), Пономаренко (Павлик, 77), Євтушенко (Бурляй, 61), Насібулін (Кірпіченко, 80), Кунєв (Солоп, 61). Запасні: Макаренко, Момот, Ситник, Тарганчук. Головний тренер: Олександр Безуглий.

Кудрівка: Крикнін, Сираш, Руденко, Щедраков©, Сердюк, Скепський (Іващик, 88), Чепурненко (Лещенко, 74), Жикол, Коваль (Берко, 64), Кулик (Тетерук, 64), Строчинський (Лянскоронський, 74). Запасні: Следзевський, Пластун, Кирин. Головний тренер: Сергій Даценко.

Попередження: Каретник, 16, Бірюк, 59, Солоп, 75 — Жикол, 19, Кулик, 40, Берко, 70, Крикнін, 90+2

Миргород. Стадіон Старт. Арбітр — Дубиківський С. С. (Київська обл.)

https://www.youtube.com/watch?v=vUuCfWgbzxc

Віта-Литовська

Віце чемпіон України серед аматорів Штурм – один із найсильніших клубів Київщини. У його складі – воротар Погорілий (Таврія, Оболонь, Арсенал), півзахисник Старгородський (Таврія, Арсенал, чемпіон Всесвітньої Універсіади), нападник Лисенко (Динамо, Металіст, Колос і низка інших вітчизняних клубів). І це далеко неповний перелік зіркових особистостей, які за останній рік пограли за Штурм.

Суперник – ЮКСА – значно менш успішніший на аматорському рівні, проте влітку запросив низку новачків, для яких не в новинку всеукраїнський професіональний футбол. Найбільш відомі з них – захисники Синьогуб (Інгулець, Черкаський Дніпро, ЛНЗ), Махнєв (Енергія, Верес, Карпати), Думанюк (Агробізнес), Кос (ЛНЗ, Діназ), Євдокимов (Верес, ЛНЗ). Є місце й здібній молоді – зокрема, це колишній воротар юнацького складу Федотов, який повернувся після чемпіонату Іспанії, перспективний оборонець Дніпра-1 Кононов, ціла когорта цікавих молодих гравців із Дніпропетровщини – Бейер, Ховайко, Цуркан. Всі вони пробували сили як не в Дніпрі, то в Інгульці, пограли за Скорук і ФК Нікополь.

Штурм, загалом, вів гру, проте довго не міг забити. Лише в другому таймі, після серії замін, відбулася довгоочікувана результативна комбінація. До речі, її розвивали гравці, яких Володимир Бондаренко випустив на заміну. Любко підключив Волкова, той із правого напівфлангу м’яко накинув на дальній кут воротарського майданчика, де Лисенко «рибкою» направив м’яча в ворота – 1:0. Непогано для гравця, про завершення кар’єри якого повідомлялося! Схоже, в Іванків направилися всі зірки ковалівського колоса – вслід за Олександром Бондаренком, опинився тут і Володимир Лисенко.

ЮКСА проявила вольові якості та перевела гру в екстра-тайми. Допомогла стрімка контратака через лівий фланг. Харченко протягнув м’яча до лицьової і вистелив акуратну передачу на Ювхимця, який тут же лівою ногою пробив під поперечину – 1:1. Треба сказати, що додаткові тайми виявилися гарячими, в кінцівці був шанс у Штурму не доводити до футбольної лотереї, а міг і захисник ЮКСА Махнєв закрити матч, трішки не пощастило. Проте серія пенальті відбулася, і тут кращими виявилися гості.

Man of the Match: Микита Федотов (ЮКСА)

В блискучому стилі виграв серію пенальті – парирував два удари. Також непогано грав і в ігровий час – а виручити після удару головою Лисенка з близької відстані було неможливо.

Штурм (Іванків) ААФУ — ЮКСА (Тарасівка) Д3 — 1:1 (0:0, 1:1), пен. 4:5

Голи: Лисенко, 70 — Ювхимець, 82

Серія пенальті: 1:0 Волков, 1:1 Махнєв, 1:1 Любко (воротар), 1:2 Кононов, 2:2 Старгородський, 2:2 Думанюк (вище), 3:2 Лисенко, 3:3 Харченко, 4:3 Ічанський, 4:4 Синьогуб, 4:4 Породько (воротар), 4:5 Бейер

Штурм: Погорілий©, Нестеренко, Ічанський, Счастливцев, Помазан (Мохначук, 77), Петренко, Осадчий (Любко, 60), Димнич (Волков, 60), Рубльов (Породько, 102), Хруль (Старгородський, 102), Лисенко. Запасні: Міхєєв, Ремезовський, Морозенко. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

ЮКСА: Федотов, Демиденко, Махнєв, Кононов, Синьогуб©, Євдокимов (Ювхимець, 77), Думанюк, Харченко, Ховайко (Білоконь, 77), Цуркан (Бейер, 59), Кос. Запасні: Пастернак, Шерстяних. Головний тренер: Микола Цимбал.

Попередження: В.Бондаренко, 45+1 (не на полі), Помазан, 52, Димнич, 56, Петренко, 95, Ічанський, 105, Породько, 113, Счастливцев, 120 — Євдокимов, 18, Махнєв, 55, Синьогуб, 68, Кос, 90, Бейер, 90+3, Харченко, 108, Білоконь, 111

Вилучення: В.Бондаренко 90+3 (не на полі, повторне попередження).

Тренувальна база ФК Динамо (Київ), Столичне шосе, 45. Арбітр — Соловйов В. В. (Одеса)

https://www.youtube.com/watch?v=v5gb4CaZDsg

Артур Валерко, Sport Arena.

Другий попередній етап — 2 серпня.

Прикарпаття (Івано-Франківськ) Д2 — Карпати (Львів) Д2

Металіст (Харків) Д2 — Епіцентр (Кам'янець-Подільський) Д2

Скала 1911 (Стрий) Д3 — ФК Хуст (Хуст) Д2

Поділля (Хмельницький) Д2 — Нива (Тернопіль) Д2

Нива (Вінниця) Д3 — Агробізнес (Волочиськ) Д2

ФК Миколаїв (Миколаїв, Львівська обл.) ААФУ — Буковина (Чернівці) Д2

Гірник-Спорт (Горішні Плавні) Д2 — СК Полтава (Полтава) Д2

Інгулець (Петрове) Д2 — Металург (Запоріжжя) Д2

ФК Кудрівка (Кудрівка) Д3 — Кремінь (Кременчук) Д2

Локомотив (Київ) Д3 — Діназ (Вишгород) Д2

Звягель (Звягель) Д3 — Чайка (Петропавлівська Борщагівка) Д3

ЮКСА (Київ) Д3 — Нива (Бузова) Д2

ФК Чернігів (Чернігів) Д2 — Лівий берег (Київ) Д2

ФК Тростянець (Тростянець) Д3 — Реал Фарма (Одеса) Д3

Васт (Миколаїв) Д3 — ФСК Маріуполь (Маріуполь) Д2

Дружба (Мирівка) Д3 — Вікторія (Суми) Д2

Використано фото: facebook.com/FC UCSA