Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

Кубок ААФУ: Олімпія, СК Вільхівці та ФК Миколаїв - у чвертьфіналі

Кубок ААФУ: Олімпія, СК Вільхівці та ФК Миколаїв - у чвертьфіналі

У нашому огляді ‒ заключні матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка України 2023/2024 серед аматорів, які відбулися 4 жовтня.

4 жовтня 2023 року

  • Матчі-відповіді

СК Вільхівці – Дністер (Заліщики) – 2:1 (перший тайм ‒ 2:1; перший матч – 1:1)
Голи: Хрієнко, 7 (пен.), Минайленко, 38 – Тракало, 18

Вільхівці: Гумметов, Мілєсін, Ульянов©, Кучеренко, Гаврилюк, Клочан, Минайленко, Тимошенко (Куцин, 64), Кірєєв (Радченко, 90+3), Тищук (Бистрицький, 74), Хрієнко (Цуркан, 85). Запасні: Лісовенко, Головін, Шабадаш, Маркевич, Кіктенко. Головний тренер: Дірявка Сергій Георгійович

Дністер: Мельник, Чемерейко, Стрільчук, Тракало©, Давидюк (Беслюбняк, 83), Шишигін, Бобик, Городинський (Королянчук, 64), Жумига (Соломян, 73), Голодрига, Головачук (Левицький, 90+1). Запасні: Кузняк, Дячинський, Чеснік. Головний тренер: Шпікула Ігор Ярославович

  • 15:00; 04.10.2023. Вільхівці. Стадіон “Арена-Парк”. Поле 4; +21С
  • Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)
  • Попередження: Тимошенко, 41, Кірєєв, 45, Городинський, 52, Гумметов, 71, Шпікула (гол.тр.ДЗ), 74, Беслюбняк, 87

Нічия після першого матчу залишала хороші шанси обом командам і робила протистояння на Закарпатті особливо принциповим. Уже в дебюті СК Вільхівці повели в рахунку. Тимошенко після закидання на хід виходив на перспективну позицію, проте його зачепив Давидяк ‒ пенальті. Назар Хрієнко виконав бездоганно, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах ‒ 1:0 на 7-й хвилині.

Дністер має в складі відразу кількох гравців із досвідом виступів на всеукраїнському рівні, він вже через хвилин десять відновив паритет у протистоянні. Фланговий прохід Городинського призвів до кутового від правого прапорця, і Тракало ударом лівою ногою в падінні під поперечину замкнув корнер від Чемерейка ‒ 1:1. Олег, до речі, відзначається другим голом у розіграші – як і вільхівчанин Хрієнко.

У першому таймі багато чого вирішувалося в цьому протистоянні, і саме підопічні Дірявки зуміли забити м’яч, який виявився переможним. Атаку спроквола починав Минайленко, після його якісної діагоналі Кірєєв з правого флангу подавав на Хрієнка. В ситуацію втрутився воротар Дністра, але поруч уже був Максим. Легкий удар головою Минайленка – і 2:1. До слова, цей досвідчений уже гравець, екс-захисник ФК Минай, вдало та результативно грав і в останніх турах чемпіонату України серед аматорів.

Другий тайм виявився напруженим, але мінімальну перевагу в рахунку СК Вільхівці не похитнув. Лігова команда проходить у чвертьфінал. Але Дністер (Заліщики) вдало повернувся на всеукраїнську арену й, думається, вже в наступному сезоні захоче більшого.

Герой матчу – Назар Хрієнко (СК Вільхівці)

У восьми матчах чемпіонату та Кубка України серед аматорів цей 23-річний нападник відзначився сімома голами. В цьому матчі його забитий м’яч – перший, пізніше Хрієнко теж давав адресу передачам, зокрема, й під час другої гольової ситуації.

ФК Миколаїв – Медобори (Зелене) – 4:0 (перший тайм ‒ 3:0; перший матч – 1:1)
Голи: Коваль, 4 (пен.), 45 (пен.), Цюпка, 39, Деревецький, 51

Миколаїв: Бурмас (Фурів, 81), Дзюрах, Р.Оприск (Давидяк, 81), Заваляк, Коваль© (Гурський, 64), Вільховий, Дмуховський (Адам, 59), Качор (Чуквуемека, 81), Клим (Козловський, 64), Деревецький (Оленич, 53), Цюпка. Запасні: О.Оприск. Головний тренер: Шумський Віталій Іванович

Медобори: Шеремета, Бойчук, Клекот, Мартинюк, Лисенко (Симчук, 46), Мельник (Кондзьолка, 76), Заставецький, Муляр (Гуменюк, 65), Полянчук© (Когут, 73), Войцещук, Чорний (Лилик, 62). Запасних не залишилося. Головний тренер: Бадло Ігор Климентійович

  • 15:00; 04.10.2023. Миколаїв. Стадіон “Міський”. Поле 4; +23С
  • Суддя: Садовий Олександр (Кременчук)
  • Попередження: Клекот, 33, Лисенко, 44, Мельник, 52

Нічия в першому матчі на Тернопільщині відкривала хороші перспективи перед обома командами, і далеко не факт, що Медобори були б аутсайдерами протистояння, зважаючи на великий досвід окремих гравців. Але ФК Миколаїв – це команда, яка має славу кубкової. У цьому сезоні підопічні Шумського пошуміли й у Кубку України під егідою УАФ проти професіоналів, а зараз знову вийшли в чвертьфінал Кубка України ААФУ.

1:0 – після пасу Цюпки проривався Дмуховський, і його прийняв на ногу Заставецький. Було це в карному майданчику, тому арбітр призначив пенальті. Григорій Коваль пробив низом, і хоча екс-воротар молодіжної збірної України Шеремета правильно кинувся в лівий від себе кут, пропустив м’яча під собою.

2:0 – Мельник штовхнув Качора на лівому фланзі захисту гостей, і силову подачу Коваля замкнув головою Назар Цюпка.

3:0 – тепер уже через правий фланг проривався Клим, і його зачепив Лисенко в карному майданчику. Другий у першому таймі пенальті знову реалізував Григорій Коваль, цього разу пробивши в інший кут.

4:0 – Клим виборов м’яча для Качора біля лицьової лінії ще на своїй половині поля, той видав затяжний рейд і підключив Деревецького, який паралельно набігав із лівого краю. Дмитро, прийнявши й оцінивши ситуацію, смачним ударом лівою ногою розстріляв ворота. Так, уже на початку другого тайму, ФК Миколаїв поставив крапку в цьому протистоянні та здобув аванс до 1/4 фіналу.

Герой матчу – Григорій Коваль (ФК Миколаїв)

Лівий оборонець миколаївців сам двічі забив з пенальті та зі штрафного асистував Цюпці.

Колос (Сахновщина) – Олімпія (Савинці) – 0:4 (перший тайм ‒ 0:3; перший матч – 0:1)
Голи: Бурляй, 4, 45, Євтушенко, 43, 48

Колос: О.Какадій© (Швайченко, 67), Процюк, Білик, Кривошеєв (Волков, 58), Алексанов, Лавренов, Гаркуша, Порохнявий (Даленчук, 56), Єфіц (Суєцький, 63), Басов (Карпенко, 50), Бакулін (Терещенко, 63). Запасний: Р.Какадій. Головний тренер: Какадій Роман Сергійович

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк (Павлик, 46), Малик, Богомаз©, Брага (Солоп, 56; Ситник, 62), Почернін (Момот, 62), Пономаренко (Каретник, 46), Бурляй (Фабунмі, 56), Алєксєєнко, Ковтун (Кошман, 46), Євтушенко. Запасні: Костенко, Тарганчук. Головний тренер: Безуглий Олександр Іванович

  • 16:05 (ПТ 35хв); 04.10.2023. Сахновщина. Стадіон “Колос”. Поле 3; +21С
  • Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)
  • Попередження: Пономаренко, 10, Єфіц, 47

На матч-відповідь потужний клуб із Харківщини, який цього року заявив про себе і в змаганнях Дніпропетровщини, виставив більш потужний склад. Досвідчені захисники Білик і Алексанов, кілька хлопців, знайомих із цим турніром за виступами в Універ-Динамо чи інших аматорських клубах. Але при цьому Олімпія досягнула безапеляційної перемоги, в чому їй не завадило ні внутрішнє підсилення суперника, ні затримка матчу більш як на півгодини через сирену повітряної тривоги.

0:1 – Вадим Бурляй уже на 4-й хвилині відкрив рахунок, підхопивши м’яча в глибині поля та видавши сольний прохід із завершальним смачним ударом із лівої ноги. Колос намагався відігратися, здійснив кілька проходів з подачами, проте Тимофєєв не мав значної роботи.

0:2 – Олександр Євтушенко подвоїв рахунок з передачі Браги, і хоча до перерви залишалося лише кілька хвилин, це започаткувало розгромну перемогу.

0:3 – тепер уже Євтушенко знайшов своєю передачею Бурляя, і Вадим замкнув на дальню стійку.

0:4 – відразу після перерви дубль оформив ще й Євтушенко. Олександр, паралельним курсом підтримуючи прорив «свіжого» Кошмана, встиг на його зручну передачу. Залишок матчу Олімпія провела впевнено, не похитнула свою перевагу, проте щільний графік і втома далися взнаки. На жаль, мав місце факт травматизму.

Герой матчу – Олександр Євтушенко (Олімпія)

Забив двічі та асистував Бурляю – хороший матч від 20-річного атакувального гравця.

1/4 фіналу

Базовими ігровими днями для проведення матчів 1/4 фіналу є 11 та 18 жовтня, 1/2 фіналу та фінал відбудуться у 2024 році.

Показники по Кубку ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець Команда Голи Пен.
Кабанов Тарас Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 3  
Мельничук Дмитро Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) 3  
Переходько Максим ФК Тростянець 3  
Сікорський Ігор Полісся (Ставки) 3 (2)

Найкращі асистенти:

Гравець Команда Паси
Голодрига Роман Дністер (Заліщики) 3
Андрейчіков Дмитро Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) 2
Мельник Максим Медобори (Зелене) 2
Нікітчук Валерій ФК Тростянець 2
Овсянніков Іван Марамуреш (Нижня Апша) 2
Скороходов Дєніс Златокрай-2017 (Золотоноша) 2

Найефективніші гол+пас:

Гравець Команда Гол+Пас Голи Паси
Мельничук Дмитро Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) 4 3 1
Кабанов Тарас Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк) 3 3 0
Переходько Максим ФК Тростянець 3 3 0
Сікорський Ігор Полісся (Ставки) 3 3 0
Євтушенко Олександр Олімпія (Савинці) 3 2 1
Багдай Роман Blago-Юність (Верхня) 3 2 1
Коваль Григорій ФК Миколаїв 3 2 1
Павлучкович Віталій ФК П’ятничани 3 2 1
Савчук Олександр В. Полісся (Ставки) 3 2 1
Нікітчук Валерій ФК Тростянець 3 1 2
Овсянніков Іван Марамуреш (Нижня Апша) 3 1 2
Голодрига Роман Дністер (Заліщики) 3 0 3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com