Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

Півфінали Кубка ААФУ: Blago-Юність виграла в Миколаєві, а Штурм з Олімпією зіграли внічию

Півфінали Кубка ААФУ: Blago-Юність виграла в Миколаєві, а Штурм з Олімпією зіграли внічию

Відбулися перші матчі 1/2 фіналу Кубка України 2023/2024 серед аматорських команд. На Sport Arena – огляди, звіти та відео з цих поєдинків.

Артур Валерко, Sport Arena.

У нашому огляді ‒ перші матчі 1/2 фіналу Кубка України 2023/2024 серед аматорів.

середа, 3 квітня 2024 року

Олімпія (Савинці) - Штурм (Іванків) - 1:1 (0:1)

Голи: Руденко, 68 - Хруль, 9 (пен.)

Олімпія: Тимофєєв, Бірюк, Малик, Богомаз©, Бичков, Почернін, Павлик (Фабунмі, 46), Субочев (Пономаренко, 75), Брага (Кунєв, 62), Ковтун (Каретник, 62), Руденко (Бурляй, 80). Запасні: Костенко, Луценко, Ситник, Алєксєєнко. Головний тренер: Безуглий Олександр Іванович

Штурм: Погорілий©, Ічанський (Балашов, 73), Скляренко, Дитятьєв, Нестеренко, Турчанов, Сокол, Димнич (Старгородський, 76), Любко (Журавель, 62), Шевчук (Бриженко, 89), Хруль (Рубльов, 85). Запасні: Міхєєв, Осадчий, Петренко, Ремезовський. Головний тренер: Бондаренко Володимир Петрович

13:30; 03.04.2024. Полтава. Стадіон "Молодіжний". Поле 4 (шт.); +16С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Брага, 14, Турчанов, 23, Почернін, 34, Руденко, 66, Бірюк, 83, Пономаренко, 89, Нестеренко, 90, Бриженко, 90+5

Штурм прибув у Полтаву без досвідчених оборонців – Хачеріді, Басова та Помазана, проте завдяки новачкам Дитятьєву та Скляренку надійність центру захисту не залишала питань. А от що стосується атаки, то іванківці цього сезону вчаться грати без колишніх основних форвардів – Лисенка, Бондаренка, Есеоли. Молодий Хруль зайняв місце на вістрі, він до цього ріс, має великі успіхи в студентському футболі.

Доказ наших слів – рання атака через правий фланг із передачею на кут воротарського майданчика. Хруль був у оточенні, проте Богомаз перервати закидання не зміг, а Малик, намагаючись заблокувати удар Дениса, прийняв м’яча на руку. Сам Хруль і розвів м’яч і воротаря по різних сторонах рамки – 0:1 на 9 хвилині. Для нього це другий гол у розіграші.

Олімпія швидко отямилася після цієї прикрості. Вже через десять хвилин капітан гостей Погорілий працював на повну. Спершу накрив несильний удар Руденка, потім потягнув класний м’яч із-під поперечини від Ковтуна, а коли й Богомаз замикав стандарт головою, вийшло трішки неточно. Штурм краще провів початок другого тайму: небезпечним був удар Димнича, а коли Нестеренко заробив штрафний прямо перед лінією, Шевчук не зміг оминути стінку.

І коли здавалося, що іванківці десь наближаються до подвоєння рахунку, савинчани рішуче перевели гру подалі від володінь і невдовзі відігралися. Бичков на правому фланзі підключив Субочева, чию майстерну подачу головою замкнув Руденко – 1:1. Андрій відзначився дебютним голом у першому ж матчі в ААФУ.

За рівного рахунку гра видалася нервовою, проте жодній із команд вирвати перемогу не вдалося – хоча були кілька стандартів, які викликали занепокоєння воротарів. Отже, все найголовніше в цьому протистоянні переноситься в столицю.

Герой матчу – Андрій Руденко (Олімпія)

27-річний форвард-самородок із ФК Миргород, який до цього багато забивав на обласному рівні. Перший же матч на всеукраїнському рівні показав його потенціал, адже суперник – топового рівня.

https://www.youtube.com/watch?v=soWk9MVMlSY

https://www.youtube.com/watch?v=-DyKcyeAj0M

ФК Миколаїв - Blago-Юність (Верхня) - 0:1 (0:0)

Гол: Лаврук, 77

Миколаїв: Бурмас, Славецький, Гурський© (Г.Коваль, 83), Заваляк, Дзюрах (Синишин, 83), Дмуховський, Качор (Козловський, 74), Клим (Піяйко, 62), Деревецький, Цюпка, Адам (Федина, 66). Запасні: Фурів, Давидяк, О.Оприск, Вільховий. Головний тренер: Шумський Віталій Іванович

Blago-Юність: Герич, Багдай, Турчанський© (Плотко, 90+3), Гусак, Лаврук, Федорів, Мізерник, Богач (Богданов, 51), Грицак (Куртяник, 75), Майовецький (Оленич, 89), Гнатів (Шишка, 83). Запасні: Марчук, Репета, Сущак, В.Коваль. Головний тренер: Малик Василь Іванович

16:00; 03.04.2024. Миколаїв. Стадіон "Міський". Поле 4; +14С

Суддя: Садковський Ігор (Теребовля)

Попередження: Мізерник, 9, Качор, 12, Лаврук, 18, Заваляк, 22, Гнатів, 26, Шумський (гол.тр.ФМ), 36, Адам, 45+1, Дмуховський, 75, Цюпка, 90

Вилучення: Мізерник, 35 (повторне попередження)

Матч у Полтаві був цікавим, але що вже говорити про другий півфінал на Львівщині! ФК Миколаїв – проти нової команди свого колишнього головного тренера, куди перейшов ще й найбільш перспективний півзахисник Оленич. Прем’єрний півфінал для клубу з Івано-Франківщини та другий – для ФК Миколаїв, клубу, який раніше здорово виступив і в Кубку України УАФ серед професіоналів.

Як і належить сильним командам своїх областей, суперники створили немало моментів і проводили матч у бадьорому обміні моментами. У господарів повз ворота пробив Цюпка, у гостей Багдай не влучив у ціль після штрафного Майовецького, а Турчанський направив м’яча поруч зі стійкою. А на 20 хвилині після штрафного вже в ФК Миколаїв м’яча підправляв Дзюрах, і тут Герич видав перший у матчі непоганий сейв.

Прогнозований плин матчу порушив епізод у центрі поля, коли Мізерник, маючи попередження, врізався в Дмуховського. Арбітр дав йому другу жовту картку, а слідом – червону. Деякий час гра переналаштовувалася – Blago-Юність починала грати компактніше, закривати зону вилученого гравця. І треба визнати, що команда гостей здорово справилася з цим завданням. ФК Миколаїв не зміг притиснути суперника й оперативно реалізувати більшість, а гості, навпаки, ще й претендували на пенальті (коли Гнатів відкликався на фланговий простріл).

Відчувалося, що ФК Миколаїв у першому, домашньому, матчі дуже хоче здобути певну перевагу, чим більшу – тим кращу. Проте розіграних 100% моментів бракувало, скоріше, могла стати автоголом прикра обрізка одного з оборонців гостей, який переривав флангову подачу Дзюраха, а також Дмуховський головою ледве не закинув дугу в дальню дев’ятку. Гарний момент після флангової подачі мав Цюпка, але з гоструватого кута не влучив у ворота.

А тим часом у Blago-Юності все частіше проходили швидкі флангові атаки, коли м’яч, як вітряним протягом, пролітав вздовж воріт. Одного разу Бурмас вимушений був рятувати, адже після удару-прострілу Турчанського м’яч ішов прямо в ворота. Здорово виходив на ударну позицію Грицак, чий удар заблокував досвідчений Гурський. А на 77 хвилині гол все-таки відбувся, і це був стандарт на користь гостей. Подачу Майовецького від правого прапорця головою замкнув на ближній стійці захисник Лаврук – 0:1. Святослав відзначився першим голом у розіграші, Майовецький – першим асистом.

Залишок часу миколаївці провели в атаках, навіть досвідченого Коваля випустили, щоб запускав свої фірмові подачі. Але ні Цюпка, ні інші футболісти не змогли їх замкнути. Впевнено діяв при флангових навісах і прострілах воротар візітерів Герич. Звісно, мінімальна перемога ще нічого не гарантує Blago-Юності, проте виїзний гол схиляє шальки терезів із 50/50 до 55/45 на її користь. Матчі-відповіді – вже в наступну середу.

Герой матчу – Роман Герич (Blago-Юність)

Не те, щоб у досвідченого Герича було ну надто багато роботи, але ту, яка була, він виконав на хорошому рівні. Екс-воротар Прикарпаття, Скали та низки інших професіональних клубів – гарне придбання Blago-Юності.

https://www.youtube.com/watch?v=_VcI_5PCJLk

* * *

Матчі-відповіді 1/2 фіналу відбудуться в середу, 10 квітня

ФК Миколаїв ‒ Blago-Юність

Штурм ‒ Олімпія

Показники по Кубку ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

3

 

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

3

 

Переходько Максим

ФК Тростянець

3

 

Сікорський Ігор

Полісся (Ставки)

3

(2)

 Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Голодрига Роман

Дністер (Заліщики)

3

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

3

Андрейчіков Дмитро

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

2

Заваляк Володимир

ФК Миколаїв

2

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

2

Мачуленко Роман

Денгофф (Денихівка)

2

Мельник Максим

Медобори (Зелене)

2

Нікітчук Валерій

ФК Тростянець

2

Овсянніков Іван

Марамуреш (Нижня Апша)

2

Скороходов Дєніс

Златокрай-2017 (Золотоноша)

2

 Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Мельничук Дмитрій

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка)

4

3

1

Коваль Григорій

ФК Миколаїв

4

2

2

Шевчук Сергій

Штурм (Іванків)

4

1

3

Кабанов Тарас

Луцьксантехмонтаж №536 (Луцьк)

3

3

0

Переходько Максим

ФК Тростянець

3

3

0

Сікорський Ігор

Полісся (Ставки)

3

3

0

Євтушенко Олександр

Олімпія (Савинці)

3

2

1

Багдай Роман

Blago-Юність (Верхня)

3

2

1

Майовецький Руслан

Blago-Юність (Верхня)

3

2

1

Павлучкович Віталій

ФК П’ятничани

3

2

1

Савчук Олександр В.

Полісся (Ставки)

3

2

1

Заваляк Володимир

ФК Миколаїв

3

1

2

Мачуленко Роман

Денгофф (Денихівка)

3

1

2

Нікітчук Валерій

ФК Тростянець

3

1

2

Овсянніков Іван

Марамуреш (Нижня Апша)

3

1

2

Голодрига Роман

Дністер (Заліщики)

3

0

3

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com

* * *

Всі наші статті, присвячені аматорському футболу, читайте тут.