Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

"Чайка" - володар Кубку України 2013 року

"Чайка" - володар Кубку України 2013 року

За підсумками двох матчів фіналу розіграшу СК, "Чайка" з Києво-Святошинського району Київщини завоювала Кубок України серед аматорських команд 2013 року.

Маючи солідний гандикап у три м'ячі після першого фінального поєдинку у Петропавлівській Борщагівці, "Чайка" лише у додатковий час зуміла вибороти Кубок у "Єдності". Перебіг поєдинку змусив неабияк понервувати тренерський та керівний склад обох колективів, а також численних уболівальників обох команд. До речі, гості були забезпечені вагомою підтримкою більш, ніж сотні своїх прихильників, які прибули у Плиски на трьох автобусах зі звуковим акомпанементом та впевненістю у перемозі "Чайки".

І на протязі першого тайму для цього були всі передумови. Хоча "Єдність" й намагалася скоротити відставання, рахунок на табло не змінювався, аж поки на другій доданій остання атака господарів не закінчилася автоголом Трасковського.

Окрилена успіхом, "Єдність" з початком другого тайму значно додала і на 56 хвилині заробила право на 11-метровий. Його реалізував Дудник, який нещодавно вийшов на заміну. Після цього емоції з обох сторін почали зашкалювати. "Єдність" знову й знову безрезультатно атакувала, аж поки на другій хвилині компенсованого часу суддя з Харкова Сергій Скирда не зафіксував знову гру рукою гостей в їхньому карному майданчику. Холоднокровний удар Постолатьєва викликав бурю емоцій з обох сторін та продовжив фінал ще на 30 хвилин.

Однак перспектива втратити майже здобутий трофей згуртувала володарів Кубка Київської області й вони за рахунок злагоджених командних дій та особистої майстерності футболістів голами Медвідя і Богданова зняли всі питання про переможця двобою.

"Єдність" (с. Плиски Чернігівської обл.) - "Чайка" (Києво-Святошинський р-н Київської обл.) - 3:2 (1:0) (д.ч. - 0:2).

14.00. с. Плиски. Стадіон "Єдність". 1000 глядачів.

Голи: Дудник (56, з пенальті), Постолатьєв (90+2, з пенальті) - Трасковський (45+2, а/г), Медвідь (92), Богданов (115).

Арбітр матчу - Сергій Скирда (Харків).

Асистенти арбітра: Іван Саливончик, Михайло Білорус (обидва - Черкаси).

Спостерігач арбітражу - Віктор Дердо (Одеська область).

"ЄДНІСТЬ": Скибенко, Ковальчук, Шейко (Сайко, 98), Кордюк, Журба, Бабаєв (Дудник, 44) Інджибашвілі (Кучинський, 117), Постолатьєв, Кварая, Омельянов (Чайковський, 76), Ковалевський.

Тренер - Віктор Грищенко.

Почесний президент - Михайло Голиця.

"ЧАЙКА": Мусієнко, Ремезовський, Трасковський, Паламарчук, Конюшенко, Петренко (Науменко, 55), Рисенко (Пристая, 120), Байдачний (Бляхарський, 89), Барчишин (Медвідь, 77), Мануйленко (Богданов, 55).

Тренер - Олександр Ігнатьєв.

Президент - Олександр Нігруца.

Асоціація аматорського футболу України щиро вітає СК "Чайка" зі здобуттям Кубку та принагідно нагадує, що обидва колективи представлятимуть аматорів у Кубку України сезону 2014/2015.

Перший матч фіналу:

"Чайка" — "Єдність" - 3:0 (1:0).

Голи: Мануйленко (34), Байдачний (55), Будзько (78).

Інформація про фіналістів та володарів Кубка України:

ФК "Єдність"

(с. Плиски Борзнянського району Чернігівської області)

П'ятиразовий чемпіон Чернігівської області

Чотириразовий володар Кубка Чернігівської області

Чемпіон України серед аматорських команд 2009 р.

Срібний призер чемпіонату України серед аматорських команд 2007 р.

Бронзовий призер чемпіонату України серед аматорських команд 2003, 2008, 2010 років

Володар Кубка України серед аматорських команд 2003, 2007 років

Учасник фінальної частини VII розіграшу Кубка регіонів УЄФА 2010/2011 рр.

Знайомтесь: Києво-Святошинська "Чайка" – Володар Кубку України серед аматорів 2013 р.

Шлях до успіху у кожного свій. А у Києво-Святошинської футбольної команди "Чайка", що базується на території Петропавлівсько-Борщагівської сільради, особливо в останні роки, шлях до успіху став стрімким злетом.

Створена у 1972 році на базі виробничого об'єднання "Контур" за ініціативи тоді ще голови профкому підприємства, а нині – сільського голови Олексія Кодебського, СК "Чайка" відразу заявила про себе на рівні району вдалою, прицільною грою, з регулярною завзятістю брала участь у першості та кубку району з футболу.

Новий імпульс "Чайка" отримала з побудовою футбольного поля та міні-футбольного поля зі штучним покриттям – з'явилася можливість регулярно тренуватися, нарощуючи власну міць, а також виховувати підростаючу зміну, приймати у себе команди-суперники. Саме тут проводиться й фінальна гра на Кубок ім. Чанова. За всіма параметрами, це ідеальне футбольне поле – з роздягальнями, душовими – загалом, стадіон "Козак-Арена" вміщує 605 глядачів.

2010 року стався відчутний прорив: "Чайка" вперше стає чемпіоном Києво-Святошинського району з футболу й володарем Кубку. Стрімкий злет розпочався…

Наступного, 2011 року перемога йде за перемогою: "Чайка" виборює Кубок Кірсанова, потім – ім. Чанова, стає фіналістом Кубку Голубєва, чемпіоном Києво-Святошинського району та віце-чемпіоном Київщини.

Це був рік, коли вперше за останні десятиліття розвиток футболу в цілому отримав і відчутну підтримку і від районної влади.

Удача "Чайку" не полишає й наступного, 2012 року: команда стає фіналістом Кубка Київської області та віце-чемпіоном Київщини. А вже з 2013 року – офіційно виступає під егідою Києво-Святошинського району, за короткий час завоювавши Кубок Київщини та Кубок України серед аматорів, продовжує завзято боротися за призові місця в чемпіонаті Київської області.

Головне, що є по справжньому згуртований колектив однодумців, і тренерами та гравцями він не обмежується. Нинішнього року "Чайці" по-справжньому допомогли владні структури. Приміром, Микола Шкаврон, залишившись на відпускний період виконувачем обов`язків голови райдержадміністрації, зробив усе можливе і навіть неможливе, аби команда не мала жодних проблем і гідно презентувала Київщину на всеукраїнській арені. "Чайка" дуже вдячна за підтримку голові Києво-Святошинської райдержадміністрації Володимирові Паку, сільському голові Петропавлівської Борщагівки Олексієві Кодебському, спонсорам і меценатам.

Причому, підтримка улюбленої команди СК "Чайка" є не лише фінансовою, а й моральною – не дивлячись на зайнятість, перший заступник голови РДА Микола Шкаврон практично не пропускає жодної гри – "щоб додати фарту".

Вагомою складовою секрету успіху команди є наполегливість у тренуваннях за будь-якої погоди, високий професіоналізм президента клубу Олександра Нігруци, головного тренера команди Олександра Ігнатьєва й кожного окремого гравця – професіоналів своєї справи.