Новини :: Кубок ААФУ

Кубок ААФУ

ФК "Буча" - володар Кубку України 2011

ФК "Буча" - володар Кубку України 2011

Справжнє свято подарували бучанські футболісти сьогодні своїм шанувальникам. З розгромним рахунком 4:1 вони перемогли чинного чемпіона Криму - ФК "Гвардієць" у матчі-відповіді фіналу Кубку України 2011 року. Таким чином за сумою двох поєдинків рахунок став 7:2 на користь представників Київщини.

Зважаючи на поразку в першому матчі, початок гри прогнозовано був за "Гвардійцем", якому нічого було втрачати. На 10-й хвилині гостям навіть вдалося вийти вперед завдяки реалізованому пенальті. Але за кілька хвилин Олександр Петрук відновив паритет і до кінця тайму рахунок на табло більше не змінювався. Основні події розгорнулися після перерви. Спочатку нападник кримчан з кількох метрів не влучив у порожні ворота "Бучі", у відповідь господарі забили гол, який арбітр з Сум Валерій Кисельов цілком слушно не зарахував.

Всі питання про долю Кубку зняв В'ячеслав Руженцев, якого сміливо можна назвати кращим гравцем матчу. На протязі кількох хвилин два його штрафні удари з 25-ти метрової відстані, причому з різних флангів, зробили рахунок таким, як і в першому матчі - 3:1. Після цього надії "Гвардійця" на успіх розтанули остаточно, а автор першого голу Олександр Петрук встановив остаточний переможний рахунок - 4:1.

По закінченню матчу під акомпанемент святкового салюту відбулася урочиста церемонія нагородження. З рук першого віце-президента Асоціації аматорського футболу України Олександра Каденка капітан "Бучі" Дмитро Беспятчук отримав красень-Кубок, довгоочікуваному здобуттю якого довго шалено раділи всі вірні вболівальники та їхні кумири на чолі з головний тренером Віктором Удаловим та президентом ФК "Буча" Василем Олексюком.

Малий Кубок отримали й гості. "Гвардієць" виявився гідним фіналу і цілком заслужено, разом із "Бучею", представлятиме Крим у розіграші національної Чаші сезону 2012/2013.