Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

Олімпія (Савинці) - 3 місце на проміжному етапі Групи 2

Олімпія (Савинці) - 3 місце на проміжному етапі Групи 2

Прес-служба ААФУ спільно із сайтом Sport Arena підсумовують виступи команд у літньо-осінній частині Чемпіонату України серед аматорів 2021/22.

Артур Валерко, Sport Arena.

«Олімпія» з Полтавської області – серед тих команд, які гучно заявили про себе в останні роки. Володар і фіналіст Кубка України двох останніх років і в Чемпіонаті ААФУ проявив себе з найкращої сторони – наразі досить впевнено претендує на вихід у стикові матчі гри на виліт, після літньо-осінньої частини групового турніру зимуючи на третьому місці.Олімпія (Савинці) - 3 місце на проміжному етапі Групи 2

Тренер савинецької команди Олександр Безуглий розповів про враження про півріччя «Олімпії» на всеукраїнському рівні.

Група 2 відправила в Другу лігу відразу кілька команд, які там успішно виступають. З іншого боку — зайшло кілька новачків. Оцініть, як уже старожили турніру, наскільки змінився Чемпіонат України серед аматорів у сезоні 2021/22?

‒ Рівень турніру змінився, це безперечно – адже в Другу лігу перейшли такі сильні команди, як ЛНЗ (Черкаси), «Лівий берег» (Київ) і «Вікторія» (Миколаївка). Але є цікава особливість: як у минулому році була напруга, коли чотири кращих команди на рівних боролися до останнього, так і залишилися чотири команди в відриві – просто вже дещо інші.

Важко сказати стосовно рівня турніру в цілому: середніх команд трошки менше стало, але є четвірка команд більш сильних і решта. Це мені так здалося. А порівнювати з минулим роком... важко сказати, не думаю, що рівень став набагато слабшим. Окремі матчі Чемпіонату України серед аматорів, безперечно, відповідають більш високому рівню.

Олімпія - 3 місце на проміжному етапі Групи 2
Олександр Безуглий

Про селекцію команди під час літньої перерви. Пішли Макаренко, Субочев, Бажан, Гриценко, Куць, Ковальчук і Гулович. Всі ці втрати були в рамках звичної зміни команди, чи когось хотіли залишити, але не змогли?

‒ У Субочева було бажання змінити, він попросив його відпустити в КЛФ (Полтава). Його хотіли залишити, але перед самим початком нового сезону він не зміг нам допомогти. Підкреслю, це було не рішення тренерського штабу чи керівництва, це було його власне рішення, пішли йому назустріч.

Щодо інших, то в когось завершився період у нашій команді, хтось хотів спробувати себе серед професіоналів. Бажаємо хлопцям успіху, проте наша команда змогла знайти їм заміну. Макаренко перейшов на тренерську роботу, хтось пішов у Другу лігу — як Стрельцов, Світличний. Одне питання було по Субочеву, хотіли його зберегти для команди.

‒ Звернули уваги, що в селекції «Олімпія» була досить сміливою: брали гравців з інших регіонів, брали футболістів з Другої і навіть Першої ліги. Хто з новачків виправдав сподівання, а хто прийшов і не допоміг?

‒ Можу вам сказати про Суханінського, якого вже немає в команді. Ми його взяли з ФК «Вовчанськ», він за перше коло награв менше 30 хвилин. Він нам не підійшов.

А кого б виділив? Насібулін виправдав усі сподівання, ми його хотіли ще взимку взяти. Але йому хотілося ще трохи пограти на професіональному рівні, тому лише влітку домовилися про його прихід з «Гірника-Спорт». А решта — в процесі, придивляємося, не ставимо ніяких оцінок, працюємо з людьми. Тільки Суханінського вже немає в команді з тих гравців, які прийшли влітку.

Взимку на які позиції шукаєте новачків, наскільки великими будуть зміни?

‒ Змін не планується ‒ великих так точно. Ми шукаємо альтернативу нашому основному голкіперу Казакову, щоб була конкуренція, і він залишався завжди в тонусі. Тому шукаємо воротаря. А по інших позиціях — якщо буде людина краща за тих, хто у нас є, то будемо дивитися, підходить вона чи ні. Особливо напрямку немає. Шукаємо тільки конкурента для голкіпера.

Як розпланували роботу команді під час зимової паузи? Чи є заплановані зимові турніри, куди ви підете?

‒ Нічого конкретного поки не скажу: є все на чернетці, але треба, щоб керівництво затверджено. Плани є, вони розписані, але остаточно ще не повідомляємо про них.

Олімпія - 3 місце на проміжному етапі Групи 2

Ваша команда пройшла в наступний етап Кубку України і в чемпіонаті бореться за найвищі місця. Чи є конкретне завдання, чи ви йдете від матчу до матчу?

‒ Керівництво ставить завдання вигравати трофеї. Найперше — ми, як тренерський штаб, ставимо перед собою найвищі цілі. Хочемо і в Кубку поборотися за трофей, і в чемпіонаті хочеться поборотися за медалі. Керівництво особливо не наголошує, не тисне, але тренерський штаб і колектив розуміє всю відповідальність. Як максималісти, ставимо найвищі задачі.

Які прагнення «Олімпії» відносно обласного футболу? Чи планує ваша команда повертатися туди, брати участь у Чемпіонаті і Кубку Полтавщини?

‒ Це питання ще в стадії обговорення. Ми думаємо, як краще зробити. Не всі футболісти, які у нас є, отримують ігрову практику. Тому ми думаємо над цим питанням. Можливо, буде наша клубна обласна команда для хлопців, у яких є спортивні перспективи, проте вони поки з різних причин не витримують конкуренцію.

Яка ситуація навколо головного тренера команди Олександра Кулика, дискваліфікованого після кубкового матчу з ФК «Вовчанськ»? Там щось вирішилося чи поки ні?

‒ Це в стадії вирішення, йдуть апеляції, розгляди. Мені не хотілося б на цю тему розмовляти, це дуже важкий момент для нашого колективу.

Цього сезону команда проводила матчі в Миргороді, на стадіоні «Старт». Так буде і в наступному році?

‒ Плануємо там грати. Там багато попрацювали над розвитком інфраструктури – крім добротного трав’яного поля, зробили ще й майданчик зі штучним покриття, достатніх розмірів, щоб на ньому можна було проводити змагання. Плануємо свої домашні матчі там грати.

Останнє питання стосуватиметься майбутнього. У вашого клубу ‒ збалансований склад, є чітке розуміння як досягати результату. Де себе бачить «Олімпія» в найближчі п'ять років — на аматорському рівні чи думає вже про професіональний?

‒ Це питання – в полі зору нашого керівництва, і тільки вони мають право на нього відповідати. Професіональний футбол – це більші вимоги щодо інфраструктури, потреба в створенні дитячо-юнацької школи, зовсім інший рівень клубних бюджетів. Отже, «Олімпія» наразі виконує поставлені керівництвом завдання в аматорському футболі. Хочемо й надалі радувати наших вболівальників.

 «Олімпія» (Савинці, Полтавська обл.)

Рік заснування: 1976

Кольори клубу: синій, білий, чорний

Стадіон: «Старт» м. Миргород (вміщує 1500 глядачів)

• Керівництво та тренерський штаб:

Президент: Ситник Тетяна Михайлівна

Головний тренер: Кулик Олександр Іванович

Тренери: Безуглий Олександр Іванович, Макаренко Євген Володимирович

Начальник команди: Галицький Дмитро Миколайович

Адміністратори: Носенко Сергій Вікторович, Гришанович Марк Анатолійович

• Досягнення:

Володар Кубка України серед аматорських команд 2020, фіналіст – 2021 року.

Чемпіон Полтавської області 2016, 2017, 2018, 2019 та 2020 років.

Володар Кубка Полтавської області 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 та 2020 років.

Володар Суперкубка Полтавської області 2015 та 2019 років.

Чемпіон Миргородського району 2012 року.

Володар Кубка Єдності 2021 року.

Фіналіст Меморіалу Олега Макарова 2020 року.

• «Олімпія» в інтернеті:

- Аккаунт в Facebook: https://www.facebook.com/fcolympiasavyntsi/

- Аккаунт в Instagram: @fc_olympia_savyntsi

Сторінка на сайті ААФУ

• Статистика виступів клубу в ААФУ:

Рік

Місце

І

В

Н

П

М’ячі

О

Чемпіонат ААФУ

2020/21

3 (із 11)

20

14

1

5

48:15 (+33)

43

 

1/4

2

0

1

1

0:2 (–2)

1

2021/22

3 (із 10)

9

7

0

2

21:7 (+14)

21

Всього

 

31

21

2

8

69:24 (+45)

65

Кубок ААФУ

2017/18

1/16

4

1

2

1

4:4 (-0-)

5

2018/19

1/8

4

1

1

2

4:5 (–1)

4

2019/20

Володар

10

8

1

1

18:6 (+12)

25

2020/21

Фіналіст

8

3

3

2

11:13 (–2)

12

2021/22

(вихід ½)

4

3

1

0

10:1 (+9)

10

Всього

 

30

16

8

6

47:29 (+18)

56