Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Агротех переграв Титан, дербі в Тернополі та на Закарпатті

ААФУ: Агротех переграв Титан, дербі в Тернополі та на Закарпатті

Група 1 – 10-й тур

субота, 28 жовтня

Фенікс (Підмонастир) - Пробій (Городенка) - 1:2 (1:1)

Голи: Фещук, 4 - Сондей, 38 (пен.), Кукурудз, 90

Фенікс: Малоїд, Яців, Шута, Заліпа, Куртяк, Залога (Медведєв, 82), Яворський, Сидор (Сороколіт, 59), Задорожний (Андрушко, 88), Гнатів (Вільховий, 55), Фещук©. Запасні: Артим, Дяків, Павлишин, Пилип, Ус. Головний тренер: Андрій Чіх.

Пробій: Гоменюк, Білик, Радульський, Р.Борисевич©, Сікач (Мордас, 65), Дриган, Кукурудз, Павлюк (Вишиванюк, 82), Романчук, Сондей (Дитко, 72), Харук (Андрусяк, 62). Запасні: Креховецький, Семенів, Волошинович. В.о. головного тренера: Володимир Борисевич.

14:00; 28.10.2023. Підмонастир. Стадіон "Фенікс". Поле 3; +14С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Гнатів, 7, Харук, 22, Шута, 38, Куртяк, 42, Романчук, 45, Радульський, 69, Сороколіт, 78, Андрушко, 90, Яців, 90+3, Дриган, 90+3, Павлишин, 90+3 (не на полі)

Вилучення: Шута, 50 (повторне попередження)

Відразу чотири команди за рівності очок розділяли напередодні цього туру 2-5 місця в західній групі. Дві з них зустрілися на Львівщині, в Підмонастирі. Початок матчу був за господарями – вони відкрили рахунок уже на четвертій хвилині. Гнатів почав атаку з глибини, розрізним пасом запустивши через правий край Сидора, чию подачу сповна використав Фещук. Максим прийняв на груди на дальній стійці, розвернувся та невідпорно правою ногою пробив у ближній кут – 1:0. Другий гол у чемпіонаті для легенди Карпат, Таврії та віце-чемпіона Європи серед молодіжних збірних.

Але міцна прикарпатська команда, навіть не задіявши недавнього лідера Прикарпаття Волошиновича, мала гарний підбір гравців, аби не здаватися навіть після раннього голу. Витримавши тиск, Пробій пішов відігруватися, і ось уже після подачі Сондея гості претендували на пенальті – проте арбітр вирішив, що м’яч не зачепив руки захисника Куртяка. Від пенальті Фенікс нікуди не подівся. Після навісу все того ж Сондея Павлюк головою пробивав по воротах, а м’яч влучив-таки в руку Шути. 11-метровий реалізував Іван Сондей ‒ 1:1. Несильним ударом з правої ноги він переграв воротаря, розвівши м’яч і Малоїда по різних кутах.

Ще до перерви Сондей міг виводити городенчан вперед, пробиваючи з гри та стандартів – моментами відверто щастило Феніксу. Романчук здорово замикав кутовий головою – м’яч прошмигнув прямо над поперечиною. А тут ще й Шута далеко на лівому фланзі захисту збив прикарпатця Павлюка, залишивши господарів у меншості майже на весь другий тайм. До честі господарів, вони ще й намагалися забити з гри та стандартів, хоча й у гостей були моменти – в Романчука, Сондея.

Розв’язка настала в кінці поєдинку – після пересічного штрафного з правого флангу. М’яч відскочив на дальню стійку до Мордаса, який акуратно відкотив за лінію карного майданчика на Кукурудза. Андрій розважливо пробив щічкою в ліву від воротаря «шістку». 1:2 – дуже важлива перемога для прикарпатців, вона ще зіграє свою роль при розподілі місць у турнірній таблиці першого етапу.

Герой матчу: Іван Сондей (Пробій)

Один із найактивніших гравців матчу. З пенальті зрівняв рахунок, а не раз міг забивати з гри. Зі своєю технікою та швидкістю ставив такі завдання перед обороною Фенікса, з якими вона не справлялася.

https://www.youtube.com/watch?v=nDA5zNhTH3g  

Куликів-Юність - Колос (Полонне) - 3:0 (2:0)

Голи: Іваночко, 41, Гладкий, 45+1, Юськевич, 64

Куликів-Юність: Данкович, О.Савошко (Процишин, 68), Грось, В.Білий© (І.Білий, 75), Дмитрух (Дещиця, 79), Іваночко (Шарабура, 68), Малецький (Пиріг, 68), В.Савошко, Юськевич (Войтович, 76), Патуляк (Панасюк, 58), Гладкий. Запасні: Денега, Либик. Головний тренер: Богдан Костик.

Колос: Фіяло, Наумець, Дерман (Кашперук, 46), Жданов©, Носарєв, Луцюк (Царьов, 85), Кошка (Козьбан, 85), Гордійчук (Федоров, 63), Брицький (Наконечний, 63), Коляда (Морозов, 85), Скоцький (Семенюк, 85). Запасний: Омелянюк. Головний тренер: Сергій Бадрак.

14:30; 28.10.2023. Куликів. Стадіон "Арена Куликів". Поле 3; +15С

Суддя: Соловйов Віталій (Одеса)

Попередження: Луцюк, 45, В.Білий, 67

Лідер проти третьої команди, а між ними вже 11 очок. Важливий матч, а також рідкісний випадок, коли Куликів-Юність отримала суперника з приблизно рівним підбором гравців, де перші ролі виконували футболісти, які звикли грати на один-два, а то й три щаблі вище в піраміді чемпіонату України з футболу. Звісно, було цікаво, як фаворит турніру справиться з командою, яка в минулому сезоні настільки успішно дебютувала в ААФУ.

Вже в дебюті матчу стало зрозуміло, що Куликів-Юність виграв ініціативу та територіальну перевагу. Здалеку пробивали В.Білий, Патуляк і В.Савошко, перспективний удар Гладкого заблокували захисники полончан, Юськевич ледве не забив з добивання – втім, там же був зафіксований і офсайд. На це все гості відповіли лише раз, але гідно. На 25-й хвилині Наумець і Кошка розігнали атаку через правий фланг, яку завершував Брицький – і тут голкіпер Данкович по-справжньому виручив господарів.

І якраз, коли Колос намагався вийти з оборони в атаку, він наразився на різкий контрвипад куликово-білчан із першим голом. В.Білий зіграв на перехопленні, Юськевич зберіг м’яча й підіграв на Іваночка, ну а Юрій прицільним ударом з правої ноги з рикошетом від дальньої стійки відкрив рахунок ‒ 1:0. Третій гол у 10 матчах для центрального півзахисника, загалом в Іваночка п’ять результативних дій у поточному чемпіонаті.

Цей гол багато в чому позбавив Колос первісного плану на гру. Свідчення тому – це те, що ще до перерви полончани пропустили вдруге. Атаку з глибини поля починали активні Юськевич і Малецький. Далі Іваночко прострілив уже з правого флангу, а Гладкий забив правою ногою в дотик з-під захисника ‒ 2:0. Володимир відзначився дев’ятим голом у дев’яти матчах чемпіонату України.

Після перерви Куликів-Юність напрочуд впевнено грав по рахунку. Малецький і Панасюк цілком могли доводити рахунок до розгромного, але це зробити випало Юськевичу. Іваночко запустив у прохід через лівий фланг Панасюка, чий простріл від лицьової з метрової відстані ударом лівою ногою під поперечину замкнув Іван ‒ 3:0. Перший гол Юськевича в першості при чотирьох асистах. Залишок часу господарі дограли в своє задоволення. Міг забивати Гладкий, а Войтович навіть влучив у поперечину. Переконлива перемога лідера.

Герой матчу: Юрій Іваночко (Куликів-Юність)

Іваночко – півзахисник мобільний і моторний. Встигав скрізь. Взяв участь у всіх трьох результативних атаках своєї команди.

http://www.youtube.com/watch?v=qcOYOpBolYI

неділя, 29 жовтня

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - ФАПФ (Івано-Франківськ) - 3:0 (0:0)

Голи: Ємельянов, 61, Горинь, 64 (а/г), Васильєв, 68

Сокіл: Колос, Барбон, Шевчук, Пресняк, Андрейчіков© (Пустовіт, 70), Васильєв (Доніч, 70), Валага, Мельничук (Новік, 77), Байдалук (Шишкін, 41), Ємельянов (Зозуля, 79), Набільський (Коба, 53). Запасний: Сидоренко. Головний тренер: Олег Самченко.

ФАПФ: Залізний (Панчак, 70), Горинь (Костишин, 70), Сморжанюк, Равлюсь, Пицик, Вад.Салій, Дем'яник© (Максимів, 62), Ківнюк, Лазар (Когут, 79), Василів (Зборовський, 62), Неледва. Запасний: Кравець. Головний тренер: Володимир Салій.

12:00; 29.10.2023. Михайлівка-Рубежівка. Стадіон "Шкільний". Поле 3; +15С

Суддя: Артеменко Артем (Миколаїв)

Попередження: Васильєв, 39, Дем'яник, 47, Андрейчіков, 54, Лазар, 55, Вад.Салій, 61, Пресняк, 90+1

Івано-франківська молодь прибула на Київщину з надією на очки, адже Сокіл – також дебютант чемпіонату ААФУ. Проте загальнокомандний досвід у господарів більший, раніше вони встигли пограти в Кубку ААФУ, є гравці з практикою виступів на всеукраїнському рівні. Хоча в першому таймі команди відіграли без голів, після перерви це все далося взнаки.

Шишкін у боротьбі з Салієм-молодшим заробив штрафний практично по центру воріт метрах у 20-ти від цілі, а Ємельянов здорово виконав, правою ногою пустивши м’яч в обхід стінки в дальній кут з відскоком від стійки ‒ 1:0 на 61-й хвилині. Віталій відзначився другим голом у поточному чемпіонаті.

Всього через три хвилини Сокіл закріпив свою перевагу. Тепер Ємельянов своїм пасом запускав у карний майданчик Кобу, проте Горинь намагався позбавити його м’яча. Вийшло так, що Володимир сильним ударом з лівої ноги поклав м’яча в дальню дев’ятку своїх воріт ‒ 2:0. На досягнутому господарі не зупинялися, що правильно. Тепер під їхнім тиском Горинь віддав передачу назад на свого голкіпера, та вийшло в недодачу. Цим скористався Васильєв, який опинився прямо перед воротарем і лівою ногою пробив повз нього в дальній кут ‒ 3:0. Дмитро своїм першим голом у чемпіонаті поставив крапку в цьому матчі. Це перша розгромна перемога Сокола за час виступів у турнірі.

Герой матчу: Віталій Ємельянов (Сокіл)

Красивим голом зі штрафного відкрив рахунок в середині другого тайму, потім взяв участь у другій результативній ситуації.  

https://youtu.be/gd91ppU2LCQ

СК Вільхівці - Марамуреш (Нижня Апша) - 0:1 (0:0)

Гол: Боднарук, 71

Незабитий пенальті: Зінаков (М), 68 ‒ воротар

Вільхівці: Гумметов, Мілєсін, Кучеренко, Ульянов© (Апіян, 77), Куцин (Лєсунов, 56), Гаврилюк, Минайленко (Клочан, 46), Цуркан (Тимошенко, 51; Радченко, 70), Кірєєв, Тищук (Маркевич, 84), Хрієнко. Запасний: Кіктенко. Головний тренер: Сергій Дірявка.

Марамуреш: Логовський, Ільчук©, Слищенко, Басовський (Ваврик, 56), Степанчук (Ульянко, 67), Гончаров (Зінаков, 46; Кирпичов, 88), Проскура, Козак (Брусенцев, 26), Панченко (Похил, 46), Овсянніков, Боднарук. Запасний: Третяк. Головний тренер: Сергій Зайцев.

14:00; 29.10.2023. Вільхівці. Стадіон "Арена-Парк". Поле 4; +15С

Суддя: Фірсов Максим (Рівне)

Попередження: Мілєсін, 19, Кучеренко, 31, Басовський, 45, Ільчук, 50, Ульянко, 73, Овсянніков, 80, Похил, 83, Лєсунов, 85, Маркевич, 90+2

Дві закарпатські команди розділяло всього два очка, тож матч у Вільхцівцях був справжнім дербі з серйозною турнірною мотивацією. Перший тайм пройшов у позиційній боротьбі з певною перевагою гостей. Особливо вдавалися їм стандарти: кутові замикали захисники Ільчук і Слищенко, а Басовський зі штрафного перевірив, чи не дрімав в воротах Гумметов.

Що ж стосується господарів, то вони розіграли кілька гострих атак за участі Тищука та Кірєєва, але їм бракувало гостроти. Нулі на табло команди взялися ліквідовувати вже після перерви. Гострота пішла від Проскури, Степанчука та Боднарука, проте їхні дальні удари або блокувалися, або легко накривалися Гумметовим, або йшли повз ворота. Різницю в атаці Марамуреша робив Зінаков – цілеспрямований, чіпкий нападник, який весь час намагався загострити.

По цій грі СК Вільхівці ще й могли повести в рахунку, проте Клочану не вистачило сил і швидкості, щоб свій вихід один на один із Логовським завершити акцентованим ударом. А от біля протилежних воріт було небезпечно. В одній із атак правша Боднарук знову вибігав на ударну позицію з лівого флангу й його удар прийняв на себе захисник Кучеренко. От тільки м’яч влучив йому в руку, а це пенальті. Зінаков ударом з лівої ноги намагався переграти голкіпера, проте Гумметов парирував 11-метровий.

Минуло всього три хвилини, як Марамуреш із Солотвинської ОТГ все-таки досягнув успіху. Похил із центру поля в дотик дав передачу на хід Боднаруку, Іван змістився з лівого краю в центр і на виконання правою ногою запустив у дальній кут ‒ 0:1 на 71-й хвилині. Відкрив лік своїм голам у поточній першості 21-річний півзахисник. Як не старалися господарі, відігратися не змогли. Цей єдиний гол вирішив долю протистояння. На обласному рівні СК Вільхівці успішніші за свого суперника – четверте місце в чемпіонаті Закарпатської області на честь воїнів ЗСУ із 8-очковим відривом від Марамуреша. Проте на всеукраїнському рівні підопічні Зайцева обганяють їх завдяки перемозі в дербі.

Герой матчу: Іван Боднарук (Марамуреш)

Вінгер не один раз виконував свою «коронку» зі зміщенням з флангу та акцентованим ударом, тож нею встиг заробити пенальті та забити переможний м’яч.

http://www.youtube.com/watch?v=5oaModhNM8g

Подоляни (Тернопіль) - Агрон (Великі Гаї) - 2:2 (2:1)

Голи: Мацієвський, 2, Трух, 12 - Гром'як, 45+2, 46

Подоляни: Чубак, Сагайдак (Царюк, 87), Ткачик, Васильченко, Фриз, Мальський, Мацієвський©, Трух, Бутенко, Жуміга, Дячинський (Зайко, 56). Запасні: Новаков, Бугера, Падух, Божко, Співак. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Агрон: Рогаль (Мазур, 46), Соколовський, Олексюк, Ковалик©, Скакун, Стриєшин, Луцик (Пришнівський, 72), Білик, Червонецький (Семенець, 81), Гром'як, Процик. Запасні: Войнарський, Онищук, Софінський, Павлусь. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

14:00; 29.10.2023. Тернопіль. Стадіон "Міський ім. Р. О. Шухевича". Поле 4; +20С

Суддя: Файда Василь (Львів)

Попередження: Стриєшин, 45, Соколовський, 52, Ткачик, 68, Мазур, 85

Вилучення: Ковалик, 52 (позбавлення очевидної гольової можливості), Соколовський, 90+2 (повторне попередження)

Суперники добре знайомі ще з обласного рівня, проте там розклад сил зовсім інший. Агрон – на першому місці, ФАТ Подоляни – на останньому. Тут же Подоляни, приймаючи суперника на центральному міському стадіоні, дали обласному гранду справжній бій. Уже в дебюті Сагайдак дав діагональ з правого флангу на рубіж карного майданчика, там за м’яч зачепився Жуміга, тонким пасом запустивши в карний майданчик Мацієвського. Максим, вискочивши на воротаря з лівого краю, правою ногою технічно пробив повз нього в дальній кут – 1:0 вже на 2-й хвилині. Мацієвський записав на свій рахунок третій гол при двох асистах.

Далі стрімкі атаки господарів відразу кілька разів ставили складні завдання перед захистом гостей. Досвідчений Ковалик заблокував удар Мацієвського, небезпечний штрафний виконував Мальський. А після цього з ауту на лівому фланзі почалася друга результативна комбінація. Ткачик підключив Мальського, той якось «шведою» вирізав передачу на дальню стійку, де Трух буквально заніс м’яча в ворота ‒ 2:0 на 12-й хвилині. Андрій відзначився першим голом у першості, маючи також два асисти.

От тут би закріпити перевагу, тим більше, шанси були – Мальський, Жуміга та Мацієвський неодноразово загострювали гру. Проте Агрон, перебуваючи на краю прірви, все ж зумів врятувати цей матч. Ще на 19-й хвилині Гром’як обвідним ударом у своїй манері перевірив воротаря Чубака. Слідом гострі моменти були в Процика. А коли команди вже готувалися до відпочинку, Червонецький прорвався через правий фланг і пробивав – голкіпер перевів м’яча на кутовий. І після подачі від лівого прапорця першими на м’ячі були Подоляни, проте, замість вибити, підбили м’яча. Так що Гром'як прямо перед воротами сильно й влучно пробив головою під поперечину ‒ 2:1.

А відразу ж після перерви Агрон заробив штрафний досить далеко від воріт, і після подачі Скакуна головою пробивав Гром’як. Перший удар Тараса головою Чубак парирував, але ніхто не завадив Гром'яку зіграти на добиванні ‒ 2:2. Тарас довів лік своїх голів до семи в семи матчах. Гра далі пішла нервова, багато зіткнень і зупинок гри. Зокрема, після шикарного пасу Мацієвського Дячинський уже втікав від Ковалика, проте був збитий перед самим входом у карний майданчик. Це було вилучення для захисника Агрону та, на жаль, пошкодження лівого плеча для нападника ФАТ Подоляни, який не зміг продовжити гру. Догравали великогаївці взагалі вдев’ятьох – через вилучення Соколовського за неспортивну поведінку. Такою бойовою вийшла ця нічия.

Герой матчу: Тарас Гром'як (Агрон)

Це було дуже несподівано, проте Гром’як у підсумку вимушений був рятувати Агрон від поразки від молодих земляків. Два голи Тараса були дуже своєчасними.

http://www.youtube.com/watch?v=TNVbEkZz7nY

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Юність (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

9

9

0

0

25:2

27

2

↑3

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

10

4

4

2

19:13

16

3

↑3

Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)

9

4

3

2

10:6

15

4

↓2

Подоляни (Тернопіль)

9

4

2

3

19:15

14

5

↓2

Колос (Полонне, Хмельницька область)

9

4

1

4

15:11

13

6

↑1

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

9

3

4

2

14:13

13

7

↓3

Фенікс (Підмонастир, Львівська область)

9

4

1

4

12:13

13

8

VIVAD (Романів, Житомирська область)

9

3

2

4

9:11

11

9

СК Вільхівці (Закарпатська область)

9

3

1

5

14:16

10

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

9

2

1

6

6:20

7

11

ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

0

1

8

10:33

1

Група 2 – 10-й тур

субота, 28 жовтня

Нафтовик (Охтирка) - Зірка (Кропивницький) - 2:1 (1:0)

Голи: Шаповаленко, 11, Грек, 50 - Холявко, 77

Нафтовик: Шварц, Хомич, Покосенко, Кісіль, Масло, Лапін©, Васильєв (Грек, 46), Мряченко, Шаповаленко, Васильченко (Плечій, 87), Якименко (Бабинін, 67). Запасні: Бірюк, Грабець, Черепанський, Табачун. Тренер: Віталій Бала.

Зірка: Травкін, Мачелюк©, Бондар, Стаднік, Катеринка (Марценюк, 64), Кваша, Лопушенко (Палюх, 85), Манастирний, Зінченко (Холявко, 76), Нікулін (Бурлаченко, 64), Лобода. Запасні: Нікітчук, Скляревський, Бойко. Головний тренер: Самір Гасанов.

13:00; 28.10.2023. Охтирка. Стадіон "Нафтовик". Поле 3; +14С

Суддя: Грицай Владислав (Київська обл.)

Попередження: Лапін, 10, Лобода, 31, Сікун (гол.кл.НО), 43, Катеринка, 45, Шаповаленко, 48, Лопушенко, 48, Грек, 79, Масло, 83, Покосенко, 90+2

Вилучення: Лапін, 43 (повторне попередження), Сікун (гол.кл.НО), 43

Всього три очка розділяли суперників напередодні цього матчу. Нафтовик у випадку перемоги вирішував два завдання: по-перше, утримував місце в групі лідерів (спойлер: у підсумку піднявся аж на друге), по-друге, відкидав назад одного з головних переслідувачів. Господарям з різних причин не могли допомогти такі досвідчені гравці, як Сосєдко та Мигаль, у гостей були відсутні Ніколенко, Ткач і Філюшин.

Уже в дебюті господарі зуміли відкрити рахунок. Після пасу з глибини Якименко протягнув м’яча через лівий край, віддавши пас правіше на Шаповаленка, й Артем лівою ногою в дотик влучив у ближній кут ‒ 1:0 на 11-й хвилині. Правда, дограти перший тайм без пригод командам не вдалося. Нікулін готувався перейти в контратаку через правий фланг, коли його практично біля лицьової перечепив Лапін. Жовта картка в охтирчанина була, тож він отримав червону й покинув поле достроково. Також було вилучено голову футбольного клубу Нафтовик.

Втім, у меншості господарі ще й закріпили свою перевагу. Після удару Мряченка м’яч зрикошетив на кутовий, Масло подав від правого прапорця, а Грек на дальній стійці якось коліном підправив у ворота ‒ 2:0. 19-річний Володимир, до речі, відзначився дебютним голом у поточному чемпіонаті.

Все, на що спромоглася Зірка в більшості, один гол у відповідь. Взагалі-то передача з правого флангу адресувалася на Холявка, проте він пропустив м’яча на Лободу, і проти сильного удару Вадима з лінії воротарського майданчика Шварц нічого не зміг вдіяти. Воротар по-гандбольному викидав ногу, але лише підбив м’яча, який пішов у ворота – 2:1. Сьома результативна дія в восьми матчах для Лободи (6+1).

Можливо, за інших обставин Зірка й спромоглася б на більше, проте часу, сил і резервів уже залишалося малувато. Нафтовик – другий у таблиці.

Герой матчу: Артем Шаповаленко (Нафтовик)

Якби Лобода забив ще й перспективний штрафний, був би героєм матчу. А так відзначаємо автора першого голу, активного Шаповаленка.

https://www.youtube.com/watch?v=nSknO4Q6KhU

Олімпія (Савинці) - Пенуел (Кривий Ріг) - 2:0 (2:0)

Голи: Кошман, 23, Каретник, 32 (пен.)

Олімпія: Костенко, Бірюк, Малик, Богомаз©, Ковтун (Ситник, 90+1), Почернін (Момот, 90), Павлик (Алєксєєнко, 78), Каретник (Субочев, 74), Насібулін (Бурляй, 46), Кошман (Кунєв, 85), Брага (Євтушенко, 78). Запасні: Тимофєєв, Пономаренко. Тренер: Олександр Безуглий.

Пенуел: Гудаченко, Чернуха (Молчанов, 78), Каюн, Остапенко (Стром, 74), Паєвський (Головко, 85), Матко©, Петруніч (Шкель, 46), Солонько (Носовський, 67), Лебедєв, Мисляй, Маціюк (Бойко, 87). Запасний: Переходько. Головний тренер: Олександр Зеленський.

13:30 (ПТ); 28.10.2023. Миргород. Стадіон "Старт". Поле 3; +12С

Суддя: Дубиківський Сергій (Київська обл.)

Попередження: Насібулін, 27, Малик, 33, Петруніч, 33, Паєвський, 50, Маціюк, 58

Дуже непогану форму набрала Олімпія – друга перемога поспіль, а в рамках чемпіонату взагалі всі домашні зустрічі виграні. Хоча суперник цього разу – дебютант турніру, досить молода за віком гравців і загальним досвідом команда, ці три очка ще потрібно було взяти. А підопічні Безуглого справилися з цим завданням фактично ще до перерви.

Савинчани виконали безліч подач зі стандартів, провели кілька атак, навіть флангова подача капітана Богомаза ледве не юркнула в ближній кут воріт Пенуела. А відкрити рахунок господарям вдалося після хорошої атаки через центральний плацдарм. Почернін запустив довгий пас на Каретника, той на напівколі карного майданчика прийняв і класним прихованим пасом запросив із лівого флангу Кошмана. Ігор з правої ноги пробив у дальній кут ‒ 1:0. Просто та красиво.

Ще до перерви другий гол провела Олімпія. Після одного з численних стандартів (цього разу кутового від правого прапорця) пробивав по воротах Ковтун, але під м’яч метнувся Каюн, якому той влучив у руку. Пенальті бездоганно виконав Сергій Каретник, розвівши м’яч і воротаря по різних кутах, та ще й піднявши для вірності під поперечину ‒ 2:0. Чотири результативних дії в активі Каретника – три голи й один асист.

Залишок часу Олімпія провела впевнено по рахунку, могла й закріпити перевагу. Гостям, незважаючи на старання Лебедєва та Мисляя, теж не вдалося забити. Набравши 15 очок, савинчани наздоганяють Титан і випереджають колишнього лідера за особистими зустрічами.

Герой матчу: Сергій Каретник (Олімпія)

Гол і асист в виконанні недавнього професіонала – новачка Олімпії, запрошеного з першолігового спортклубу Полтава.

https://www.youtube.com/watch?v=k8DenwsQA88

Агротех (Тишківка) - Титан (Одеса) - 4:2 (4:0)

Голи: Соколан, 3, 42, Чичиков, 38, Пастухов, 45+1 - Іванченко, 57, Політило, 81

Агротех: Рудик, Кривошей, Бовтуненко, Біжко, Співак, Хорольський, Загальський© (Пісний, 85), Пастухов, Радченко (Пономаренко, 54), Чичиков (Корчинський, 90+2), Соколан. Запасні: Козинець, Добролєжа, Сенчук, Коломієць, Ковтун, Сивак. Головний тренер: Олександр Мизенко.

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Васько, Дубіна (Ратушняк, 46), Оніщенко (Хоренженко, 46), Політило, Опря (Слободяк, 88), Швидерський©, Кондратюк, Балашов, Іванченко. Запасні: Лободров, Гончар, Гузенко, Завозненко, Гнатюк. Головний тренер: Юрій Куліш.

14:00; 28.10.2023. Тишківка. Стадіон "Ліцей". Поле 4; +15С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Біжко, 22, Кривошей, 60, Бовтуненко, 64, Кондратюк, 68, Пастухов, 80

Титан тривалий час утримував лідерство та не втрачав очок, але на Кіровоградщину прибув без іменитого нападника Мішуренка. Втім, навіть такої ваги втратою не поясниш такий провальний перший тайм переможця, здається, всіх можливих змагань Одеси та області. Агротех настільки сильно виступив до перерви, що за першу половину гри забезпечив собі незаперечну перевагу й підсумкову перемогу.

1:0 – гості самі «наварили» після свого ж «першого м’яча». Воротар вибив у поле, в центрі капітан головою скинув точно на Хорольського, який запустив довгу передачу на Соколана. Євгеній першим дотиком прийняв, другим пробив повз воротаря в дальній кут. Це всього-лише третя хвилина була.

2:0 – після кількох спроб одеситів забити Агротех зразково використав кінець першого тайму. Спочатку спрацювала трьохходівка Радченко-Пастухов-Чичиков, Олексій промчав через лівий фланг і лівою ногою забив з відскоком від поперечини. Перший гол у сезоні колишнього нападника Ворскли, Дніпра-1 та Зірки.

3:0 – далі Соколан розігрався з Радченком і сам встиг замкнути його зворотну передачу з правого флангу на дальній стійці. Євгеній, до слова, довів особистий рахунок у цьому чемпіонаті до шести голів.

4:0 – крапку в першому таймі поставив Пастухов. Павло спершу намагався розігратися з Чичиковим на рубежі карного майданчика, проте тому нав’язав боротьбу захисник Титану Лаптєв. Але Пастухов зреагував на відскок, прийняв і лівою ногою пробив у ближню «шістку» метрів із 16-ти.

4:1 – стрімку атаку через лівий фланг розігнав Балашов, Іванченко вискочив на воротаря та пробив повз нього. Руслан раніше в цьому чемпіонаті не забивав.

4:2 – Пастухов перечепив Балашова, і хоча Рудик стрибав якраз туди, куди лівою ногою крутив зі штрафного Політило, дістав м’яча вже з сітки воріт. Сергій відзначився першим голом в поточній першості.

Ця перемога – одна з ключових подій першого кола. Агротех потіснив Титан із першого місця, конкуренти теж скористалися з осічки одеситів. Отже, колись у перенесених матчах підопічним Куліша доведеться повертати лідерство.

Герой матчу: Євгеній Соколан (Агротех)

Два голи екс-нападника заклали цю сенсаційну перемогу. Особливо перший – найбільш ранній для Агротеха за часів виступів в ААФУ.

http://www.youtube.com/watch?v=iCZtWqbNPfo

неділя, 29 жовтня

Авангард (Лозова) - Штурм (Іванків) - 1:4 (1:1)

Голи: Співак, 22 - Бриженко, 45+1, Осадчий, 61 (пен.), Шевчук, 79, 90+2

Авангард: Мурга©, Шабалтас (Зеленський, 61), Олійник, Череватенко, Воловик, Махайов, Боровик (Бобіта, 84), Гребенюк, Галушка, Співак, Смірнов (Федулов, 84). Запасні: Боєв, Півтораус, Філіпов-Пушкін, Присталенко, Орловський, Недай. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

Штурм: Міхєєв, Нестеренко (Дитятьєв, 66), Ічанський (Саєнко, 63), Любко, Лящук, Осадчий, Шевчук©, Старгородський (Морозенко, 59), Бриженко (Журавель, 57), Волков (Породько, 70), Есеола (Рубльов, 89). Запасні: Погорілий, Наконечний. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

12:00; 29.10.2023. Юр'ївка. Стадіон ДЮСШ. Поле 4; +15С

Суддя: Плєшко Павло (Кременчук)

Попередження: Старгородський, 20, Галушка, 46, Співак, 62, Смірнов, 62, Журавель, 65

Володар Дніпропетровської Кубка області приймав віце-чемпіона України серед аматорів і одну з найкращих команд Київщини. Причому, Авангард із Харківщини зумів створити реальні ігрові проблеми Штурму з його потужним підбором гравців (хай навіть і без Хачеріді). Починали матч гості впевнено, Осадчий ледве не забив зі штрафного (Авангард виручив Мурга), Шевчук – із гри.

Проте чи не в першій швидкій атаці господарі повели в рахунку. Галушка підхопив м’яча на правому фланзі, протягнув до лицьової й відпасував на Співака, Євген правою ногою забив з відскоком від стійки ‒ 1:0 на 22-й хвилині. Другий гол для Співака при одному асисті, другий асист для Галушки при двох голах. От тільки невдовзі (на 34-й хвилині) гру перервала затяжна повітряна тривога, відновили команди матч аж через 42 хвилини.

До слова, Авангард виглядав гідно: по воротах Міхєєва з різних позицій пробивали вже згадані Співак і Галушка, а також Боровик. По цій грі для Штурму було дуже важливо зрівняти рахунок до перерви, і це вдалося зробити в компенсований час. Взагалі після флангової подачі Нестеренка мав забивати Есеола, проте захисник кинувся під м’яч. Старгородський доправити м’яча в сітку не зміг, але на дальній стійці його підправив Бриженко ‒ 1:1. Олексій відзначився дебютним голом в чемпіонаті ААФУ за іванківців.

У другому таймі після серії замін Штурм довів свою вищість. Журавель, щойно вийшовши на заміну, ввірвався в карний майданчик і впав у боротьбі з Воловиком. Пенальті бездоганно виконав Осадчий, розвівши м’яч і воротаря ударом з правої ноги ‒ 1:2. Дмитро забив другий м’яч у першості при одному асисті. А наприкінці гри видав сильний виступ колишній півзахисник Шахтаря-2, Зорі та Маріуполя Шевчук.

Спершу Сергій зіграв на добиванні, коли воротар парирував удар Журавеля після кутового Осадчого (це 1:3), а в компенсований час другого тайму Рубльов промчав через лівий фланг і віддав пас на Шевчука, який мчав паралельним курсом. Сергій прийняв, обійшов лежачого воротаря й лівою ногою забив у ворота повз двох суперників (це 1:4). До цього Шевчук у поточному чемпіонаті ще не забивав.

Герой матчу: Сергій Шевчук (Штурм)

Взяв участь ще в підготовці першої результативної атаки, а потім двома голами зламав супротив господарів.

http://www.youtube.com/watch?v=mwxT-F9cZHI

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

↑1

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

9

5

2

2

26:11

17

2

↑1

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

8

4

4

0

9:2

16

3

↑1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

8

5

0

3

14:8

15

4

↓3

Титан (Одеса)

7

5

0

2

12:9

15

5

Штурм (Іванків, Київська область)

9

4

2

3

17:11

14

6

Зірка (Кропивницький)

9

3

1

5

10:17

10

7

Атлет (Київ)

8

2

2

4

12:11

8

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

7

1

3

3

11:16

6

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

9

1

0

8

1:27

3

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

9

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

7

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

(4)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

6

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

6

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

6

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

6

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

6

(1)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

Коляда Микола

Колос (Полонне)

5

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

4

Павлюк Олег

Пробій (Городенка)

4

Патуляк Віталій

Куликів-Юність

4

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

14

7

7

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

6

4

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

9

9

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

6

2

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

7

7

0

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

7

6

1

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

7

6

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

7

5

2

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com