Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: диво-гол Балашова, Титан зрівнявся з Олімпією, Агрон здійснив прорив на третє місце

ААФУ: диво-гол Балашова, Титан зрівнявся з Олімпією, Агрон здійснив прорив на третє місце

Група 1 – 11-й тур

субота, 4 листопада

Агрон (Великі Гаї) - Фенікс (Підмонастир) - 3:1 (1:1)

Голи: Гром'як, 12, Кохман, 78, Луцик, 80 - Фещук, 31

Агрон: Мазур©, Семенець, Олексюк, Стриєшин, Червонецький, Кохман, Луцик (Онищук, 85), Білик, Пришнівський (Павлусь, 82), Гром'як (Софінський, 85), Процик. Запасні: Рогаль, Войнарський, Скакун. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

Фенікс: Малоїд, Шишка (Сороколіт, 61), Яців, Заліпа©, Куртяк, Яворський (Медведєв, 58), Залога, Вільховий (Андрушко, 70), Сидор (Янчак, 46), Задорожний, Фещук (Ус, 74). Запасні: Дяків, Павлишин. Головний тренер: Андрій Чіх.

15:15; 04.11.2023. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +13С ПТ

Суддя: Кошура Андрій (Чернівці)

Попередження: не було

Важливий матч двох клубів із очковою рівністю мав дати «золоту акцію» переможцю протистояння, проте його довелося почекати – на 135 хвилин затримався стартовий свисток через затяжну повітряну тривогу. І вже до початку зустрічі Агрон зазнав прикрої втрати. Зазнав пошкодження лівий захисник Скакун, якого з численними перестановками довелося замінити на півзахисника Луцика.

Проте на старті зустрічі з Феніксом. Саме Луцик став співавтором голу. Коли дальній Гром’яка удар з рикошетом від суперника пішов на кутовий, Луцик подав від правого прапорця, а Тарас на дальній стійці головою пробив у дев’ятку ‒ 1:0 на 12-й хвилині. Гром'як довів свій особистий рахунок до восьми голів у чемпіонаті.

Гості зі Львівщини, в складі яких є кілька досить досвідчених гравців, зуміли відігратися ще в першому таймі. Вони провели атаку через правий фланг, Задорожний розвернув гру, підробивши собі під праву ногу, та зручно навісив, а Фещук забив м’яча «рибкою» ‒ головою в падінні, досить красиво. 1:1 – для Максима це третій гол у поточній першості.

Розв’язка в цьому складному протистоянні настала вже в кінцівці, після серії замін у гостей. Гарно грав у ці хвилини Агрон, створив кілька 100% моментів, і ось після одного з них кутовий господарі вирішили не подавати напряму, а розіграти на лівому фланзі. І от подачу Червонецького ударом головою замкнув Кохман ‒ 2:1. Ігор, до слова, ще не забивав у поточному чемпіонаті до цього. А через дві хвилини все той же Луцик закріпив перевагу великогаївців. Причому, Руслан сам почав атаку з глибини правого флангу, підключив Процика, а потім встиг замкнути його передачу від лицьової лінії ‒ 3:1.

Яскрава й одночасно важлива перемога вивела Агрон на третє місце.

Герой матчу: Руслан Луцик (Агрон)

Зі стартових хвилин не планувався, проте ж зробив великий вклад у перемогу – гол і асист.

http://www.youtube.com/watch?v=0vi47BQfE7Q

Колос (Полонне) - СК Вільхівці - 0:1 (0:1)

Гол: Хрієнко, 21

Колос: Омелянюк, Наумець, Дерман (Козьбан, 85), Носарєв©, Луцюк, Кошка (Морозов, 78), Гордійчук (Кашперук, 53), Брицький, Федоров (Наконечний, 58), Коляда (Семенюк, 70), Скоцький. Запасні: Фіяло, Царьов. Головний тренер: Сергій Бадрак.

Вільхівці: Гумметов©, Мілєсін, Кучеренко, Гаврилюк, Лєсунов, Цуркан (Радченко, 71), Клочан, Маркевич, Кірєєв (Тимошенко, 85), Куцин (Ульянов, 90+3), Хрієнко (Апіян, 63). Запасний: Кіктенко. Головний тренер: Сергій Дірявка.

15:20; 04.11.2023. Полонне. Стадіон "Полонь". Поле 3; +9С ПТ

Суддя: Скрипник Максим (Київська обл.)

Попередження: Дерман, 43, Цуркан, 56, Мілєсін, 59, Носарєв, 73, Кірєєв, 86 (за межами поля)

Гучна сенсація на Хмельниччині – СК Вільхівці, дебютант турніру з досить молодим складом, зуміли перемогти Колос, який минулого сезону був серед лідерів і кваліфікувався в плей-офф. Щоправда, матч у Полонному затримався через затяжну повітряну тривогу (загалом на 1 годину та 20 хвилин).

Якщо аналізувати, чим здивували в цьому матчі підопічні Дірявки (сам головний тренер, до речі, на лікарняному – бажаємо швидшого видужання), то це націленістю на ворота досвідчених полончан уже з перших хвилин. Тоді як Колос поважно розігрував м’яч і готував багатоходівки, Вільхівці відразу ж після перехоплення старалися бити. Воротар господарів Омелянюк справився відразу з кількома дальніми ударами – Хрієнка, Лєсунова, Кірєєва.

Аналогічним чином сам Колос намагався перевірити Гумметова, проте Скоцький здалеку пробив повз ворота. Пізніше його розкішний простріл не встиг на порожні ворота замкнути ніхто з партнерів. А далі сталося несподіване. Кірєєв, Куцан і Клочан розіграли трьоохходівку біля карного майданчика, пішла проникаюча передача на Хрієнка, і Назар прийняв лівою, а правою пробив у дальній кут ‒ 0:1 на 21-й хвилині. Це сьомий гол у чемпіонаті для Хрієнка.

Ще до перерви Колос провів кілька атак із хорошими подачами, проте коли Мілєсін зрізав у свої ворота, Вільхівці виручив воротар, а Наумець теж головою пробив поруч зі стійкою. Після перерви Омелянюк справився з кількома прицільними ударами, а, зважаючи на серйозну затримку матчу, кожен випад таїв особливу загрозу для воротарів – догравали ж у сутінках. Мінімальна перевага залишилася до фінального свистка, СК Вільхівці випередили добре укомплектований і значно досвідченіший Фенікс (Львівська область).

Герой матчу: Назар Хрієнко (СК Вільхівці)

Став автором переможного голу, а ще міг забивати зі штрафного та з гри.

https://youtu.be/4dlXbBqLI5Q

ФАПФ (Івано-Франківськ) - Куликів-Юність - 0:2 (0:2)

Голи: В.Білий, 27, Гладкий, 36

ФАПФ: Панчак, Горинь©, Лазар (Сморжанюк, 90), Пицик, Равлюсь, Вад.Салій, Ківнюк (Максимів, 90), Василів (Дем'яник, 90), Зборовський (Шкварилюк, 86), Пащак, Неледва. Запасні: Залізний, Когут, Коржук, Кравець, Костишин. Головний тренер: Володимир Салій.

Куликів-Юність: Данкович, О.Савошко (Дещиця, 78), Грось, В.Білий (І.Білий, 73), Дмитрух (Процишин, 46), Савошко, Іваночко, Малецький (Шарабура, 46), Юськевич (Патуляк, 63), Панасюк© (Войтович, 73), Гладкий (Пиріг, 89). Запасні: Денега, Либик. Головний тренер: Богдан Костик.

15:30; 04.11.2023. Івано-Франківськ. Стадіон Академії НФК Ураган. Поле 4; +16С ПТ 2:30хв.

Суддя: Дубиківський Сергій (Київська обл.)

Попередження: Панасюк, 17

Ще один матч, який постраждав через затяжну повітряну загрозу. На дві з половиною хвилини довелося відкласти його початок. А між тим, лідер турніру прагнув продовжити свою унікальну переможну серію, тоді як господарі, навпаки, в дебютному сезоні все ще не перемагали.

Звісно, значно більший загальнокомандний досвід гостей зі Львівщини дався взнаки. Ще до перерви вони фактично забезпечили собі перемогу. Та спершу довелося понервувати. Хороший простріл Лазаря ледве не замкнув Неледва, кіксанувши на ближній штанзі повз воріт. А пізніше Василів взагалі створив для Неледви 100% шанс забити, проте, опинившись перед воротарем, той пробив прямо в Данковича.

Куликів-Юність також мав свої моменти. Особливо Гладкий, який кілька разів опинявся перед воротами. Здалеку небезпечно пробивав Дмитрух. Отже, гол, який вдалося провести на 27-й хвилині, не був випадковістю. Гості заробили штрафний на лівому фланзі, який подавав Володимир Савошко, ну а Василь Білий замкнув його орлиним ударом головою ‒ 0:1. Другий гол у першості для досвідченого захисника.

Вже за п’ять хвилин мав усі шанси подвоїти рахунок півзахисник Іваночко, проте його удар у дотик з меж карного майданчика на реакції парирував Панчак. Проте наступна атака виявилася результативною. Активний Дмитрух підключив того ж Іваночка, який правою ногою м’яко навісив із лівого флангу на Гладкого. Володимир головою переправив м’яча в сітку ‒ 0:2. 10-й гол у 10-ти матчах для нападника!

До честі Футбольної академії, вона не здавалася. Відразу ж після цього Данкович парирував сильний удар Неледви після прориву через правий фланг, після перерви Пащак пробив повз ворота, хороший момент мав все той же Неледва. Але загалом Куликів-Юність контролював перебіг подій. Юськевич, Гладкий, Панасюк неодноразово випробовували воротаря господарів, але все ж задовільнилися перевагою в два голи. Лідер іде без очкових втрат, і це вражає.

Герой матчу: Володимир Гладкий (Куликів-Юність)

Найбільш небезпечний гравець куликово-білчан – забив раз, але міг разів п’ять. Хороше гольове чуття, вміла гра на просторі та вибір позиції.

http://www.youtube.com/watch?v=uA8nbKkpmbk

неділя, 5 листопада

VIVAD (Романів) - Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - 5:0 (4:0)

Голи: Мосійчук, 6, Борисевич, 11, Швець, 36, Притуляк, 45+1, Яворський, 81

VIVAD: Дворнін, Березін (Федорчук, 65), Базь, Кужіль, Кучерчук©, Мосійчук, Яворський (Тарасюк, 84), Притуляк (Тосіч, 61), Вакула (Демчик, 56), Швець (Мазуренко, 52), Борисевич. Запасні: Синицький, Чорний. Головний тренер: Віктор Чорний.

Сокіл: Колос, Пресняк, Шевчук, Пустовіт© (Барбон, 46), Андрейчіков, Шишкін, Ємельянов (Мельничук, 46), Валага (Зозуля, 66), Ільченко, Олексієнко (Новік, 46), Заїка (Набільський, 46). Запасний: Сидоренко. Головний тренер: Олег Самченко.

12:00; 05.11.2023. Романів. Стадіон "Центральний". Поле 4; +12С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Валага, 25, Яворський, 26, Ільченко, 71

Ще один важливий матч. Сокіл відставав на чотири очки й у випадку успіху отримував реальний шанс вирватися з аутсайдерів, проте в господарів були аналогічні бажання. А крім цього, напередодні заключним домашнім матчем року проти лідера, треба було порадувати своїх вболівальників. Це VIVAD’у вдалося. Розгромна перемога – перша за час виступу в ААФУ.

1:0 – Притуляк у боротьбі з Шишкіним заробив штрафний, Швець подав із глибини поля на дальню стійку, звідки Мосійчук головою переправив м’яча в ворота з гострого кута. Для Богдана це другий гол у першості.

2:0 – на кутовий від Вакули висувався Кужіль, але насправді Борисевич зблизька переправив м’яча в сітку. Віталій забив три м’ячі в останніх двох турах.

3:0 – Швець після прострілу Борисевича не пробив відразу, проте підробив собі м’яча й правою ногою влучив у дальню «шістку». Дмитро забиває вдруге в чемпіонаті.

4:0 – тепер Швець видряпав м’яча на своїй половині поля та підключив Мосійчука, який дав на хід Притуляку. Олексій метрів із 25-ти зарядив у ближній кут і видав SIIIIIIIIIIUUUUUUU. Другий гол при одному асисті для романіського Кріштіану.

5:0 – атаку, яку розвивали Борисевич і Мосійчук, прямо перед воротарем завершив Яворський. Денис прийняв і пробив з лівої низом.

Герой матчу: Дмитро Швець (VIVAD)

Півзахист господарів працював блискуче, і Мосійчук, Притуляк і Борисевич заслужили номінацію так само. Відзначимо Швеця – гол, асист і робота ще в двох результативних комбінаціях. Топ-матч.

http://www.youtube.com/watch?v=Br1Zemkn-8E

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Юність (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

10

10

0

0

27:2

30

2

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

10

4

4

2

19:13

16

3

↑3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

10

4

4

2

17:14

16

4

↓1

Марамуреш (Нижня Апша (Закарпатська область)

9

4

3

2

10:6

15

5

↓1

Подоляни (Тернопіль)

9

4

2

3

19:15

14

6

↑2

VIVAD (Романів, Житомирська область)

10

4

2

4

14:11

14

7

↓2

Колос (Полонне, Хмельницька область)

10

4

1

5

15:12

13

8

↑1

СК Вільхівці (Закарпатська область)

10

4

1

5

15:16

13

9

↓2

Фенікс (Підмонастир, Львівська область)

10

4

1

5

13:16

13

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

10

2

1

7

6:25

7

11

ФАПФ (Івано-Франківськ)

10

0

1

9

10:35

1

Група 2 – 8-й тур

неділя, 5 листопада

Титан (Одеса) - Авангард (Лозова) - 1:0 (0:0)

Гол: Балашов, 71

Незабитий пенальті: Опря (Титан), 11 ‒ воротар

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Васько, Ратушняк, Кондратюк, Гончар (Балашов, 8; Дубіна, 90+1), Іванченко, Політило, Швидерський© (Слободяк, 89), Опря (Гнатюк, 58), Мішуренко (Гузенко, 35). Запасні: Лободров, Хоренженко, Завозненко. Головний тренер: Юрій Куліш.

Авангард: Мурга©, Галушка (Бобіта, 86), Олійник, Череватенко, Махайов, Воловик (Шабалтас, 73), Зеленський (Сухомлин, 64), Гребенюк, Боровик, Співак, Смірнов (Недай, 75). Запасні: Орловський, Філіпов-Пушкін, Півтораус. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

13:00; 05.11.2023. Одеса. Стадіон "Іван". Поле 3; +17С ПТ

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Мурга, 10, Гребенюк, 66, Шабалтас, 84, Гнатюк, 85

Чемпіони Одещини, володарі Кубка міста та обласного Кубка Трусевича – Титан виграв усе, от тільки дещо відстав у чемпіонаті України серед аматорів, де конкуренти зіграли більше матчів. Отже, в переносі з Авангардом із Харківщини підопічні Куліша були налаштовані тільки на перемогу.

Коли перенесена гра 8-го туру розпочалася, на одеситів очікувала подвійна прикрість. У боротьбі з воротарем Мургою заробив пенальті, проте й зазнав травми нападник Мішуренко (в підсумку ще до кінця першого тайму його довелося замінити). А Опря, який взявся виконувати 11-метровий, не зміг перехитрувати голкіпера, тож Мурга стрибнув вправо від себе й накрив м’яча намертво.

З гри міг забивати Швидерський, виконувалися досить небезпечні стандарти. Після перерви Гузенко не реалізував вихід на воротаря. А вже пізніше Титан відкрив рахунок – і як забив, то забив! Один із найкращих голів першого кола, яке підійшло до свого завершення. Взагалі, гості відбилися після кутового Балашова, проте далеко в полі на підбиранні зіграв капітан одеситів. Швидерський діагональною передачею повернув м’яча на лівий фланг Віталію. Що витворив Балашов, того не чекали ні свої, ні чужі. Він в дотик щічкою зарядив м’яча в дальню дев’ятку – 1:0. Четвертий гол для Віталія. Чорноморець ностальгійну сльозу пустить, переглядаючи хайлайти змагань ААФУ.

От тільки цей матч також зазнав збитків через затяжну повітряну тривогу. На 74 хвилині сирена перервала поєдинок. Як би там не було, півгодинна пауза дещо збила темп, і команди не змогли змінити рахунок, хоча старалися. Мінімальна перемога дозволяє Титану наздогнати Олімпію, проте савинецька команда залишається лідером завдяки перемозі в очній зустрічі.

Герой матчу: Максим Швидерський (Титан)

Балашов забив найкращий м’яч туру, проте асистував-то йому Швидерський. Мобільний півзахисник і сам міг неодноразово забивати, був найбільш активним.

http://www.youtube.com/watch?v=GXY5F2oiKOQ

М

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

9

6

0

3

16:8

18

2

↑2

Титан (Одеса)

8

6

0

2

13:9

18

3

↓1

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

9

5

2

2

26:11

17

4

↓1

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

8

4

4

0

9:2

16

5

Штурм (Іванків, Київська область)

9

4

2

3

17:11

14

6

Зірка (Кропивницький)

9

3

1

5

10:17

10

7

Атлет (Київ)

8

2

2

4

12:11

8

8

Авангард (Лозова, Харківська область)

9

1

3

5

11:19

6

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

9

1

0

8

1:27

3

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

10

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

(4)

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

6

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

6

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

6

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

6

(1)

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

5

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

5

(1)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

5

(3)

 Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

Коляда Микола

Колос (Полонне)

5

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

4

Павлюк Олег

Пробій (Городенка)

4

Патуляк Віталій

Куликів-Юність

4

Юськевич Іван

Куликів-Юність

4

Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

14

7

7

Гладкий Володимир

Куликів-Юність

10

10

0

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

10

6

4

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

8

0

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

6

2

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

8

5

3

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

7

0

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

7

6

1

Неледва Ігор

ФАПФ (Івано-Франківськ)

7

6

1

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

7

5

2

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

6

5

1

Пастухов Павло

Агротех (Тишківка)

6

4

2

Іваночко Юрій

Куликів-Юність

6

3

3

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

1

5

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com