Новини :: Чемпіонат ААФУ

Чемпіонат ААФУ

ААФУ: Штурм загострив боротьбу за плей-офф, Подоляни та Агрон мають по 7 очок навесні

ААФУ: Штурм загострив боротьбу за плей-офф, Подоляни та Агрон мають по 7 очок навесні

Склади, огляди та відео чергового туру Чемпіонату України з футболу серед аматорських команд під егідою ААФУ сезону 2023/24 в огляді Sport Arena.

Артур Валерко, Sport Arena.

Група 1 – 15-й тур

субота, 6 квітня 2024 року

Агрон (Великі Гаї) - Колос (Полонне) - 0:0

Агрон: Рогаль, Соколовський©, Олексюк, Щербатюк, Скакун, Стриєшин (Кохман, 46), Луцик (Онищук, 85), Пришнівський, Пежинський (Семенець, 84), Гром'як, Войцещук. Запасні: Мазур, Понєдєльнік, Павлович, Ковалик. Головний тренер: Сергій Богородіченко.

Колос: Фіяло, Луцюк, Никитюк, Бартошук, Морозов, Кошка (Семенюк, 89), Притуляк (Кашперук, 46), Брицький (Попадюк, 83), Наконечний (Лавренюк, 46), Коляда, Скоцький© (Демчик, 76). Запасні: Омелянюк, Дерман. Головний тренер: Сергій Бадрак.

13:00; 06.04.2024. Великі Гаї. Стадіон "Центральний". Поле 3; +15С

Суддя: Байдюк Микола (Чернівці)

Попередження: Стриєшин, 10, Войцещук, 42, Семенюк, 90+1

Вилучення: Войцещук, 55 (повторне попередження)

Якісний матч приберегла нам західна група для початку 15-го туру. Третя команда приймала четверту при трьох очках різниці – можна зрозуміти всю важливість протистояння для групи претендентів на плей-офф. Але десь впливало на суперників розуміння ваги цього протистояння. Грали обережно, перестраховувалися, подвійними силами тримали найнебезпечніших суперників. Та й дощ, який пройшов на Тернопільщині, зробив газон вологим і в’язким.

Обидві команди покладалися на хороші якості своїх провідних гравців, виконували стандарти, проте забити не могли. А коли відкриття весни в Агрону – нападник Войцещук – уже маючи жовту картку, не відійшов при виконанні штрафного Никитюка й заробив вилучення, стало ще важче розраховувати на яскравий, відкритий футбол. Отже, рівна гра завершилася закономірною нічиєю. Напевно, на користь конкурентів.

Герой матчу: Роман Никитюк (Колос)

Захист полончан зіграв у вимушено експериментальному складі. Тут важливою була гра досвідченого Никитюка, який зумів нав’язати боротьбу суперникам і дещо нівелював переваги Агрону в групі атаки.  

http://www.youtube.com/watch?v=_qM2yx4AfU0

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир) - VIVAD (Романів) - 1:2 (1:0)

Голи: Куртяк, 14 – Борисевич, 49, Мазуренко, 74

Галичина-Фенікс: Шарун, Янчак© (Задорожний, 79), Даців, Чабан (М.Шута, 65), Матусевич (Д.Яців, 65), А.Вільховий, А.Шута, Куртяк (Сидор, 69), Сороколіт, П.Яворський, Т.Вільховий (Михайлів, 37). Запасні: Федишин, В.Яців, Андрушко. Головний тренер: Андрій Чіх.

VIVAD: Дворнін, Павловський, Базь, Кучерчук© (Тарасюк, 59), Ващенко (Березін, 65), Тимофєєв (Федорчук, 55), Швець (Чопенко, 84), Д.Яворський (Гордеєв, 49), Петрук, Вакула (Мазуренко, 60), Борисевич. Запасні: Сингаївський, Макаревич. Головний тренер: Віктор Чорний.

14:00; 06.04.2024. Львів. Стадіон "Прогрес". Поле 3; +17С

Суддя: Гординський Артем (Вінниця)

Попередження: Янчак, 44, Д.Яців, 71, А.Вільховий, 90+2

Господарі в матчі з більш успішними дебютантами змагань намагалися скоротити відставання від групи лідерів і плей-офф. Причому, дебютний відрізок приніс їм успіх: м’яч скакав від голови до голови в центрі поля, аж поки Яворський не дав класну діагональ на правий фланг – на Куртяка, і Богдан смачним ударом у дальню «шістку» з правої ноги відкрив рахунок. Це 1:0 на 14 хвилині. Перший гол Куртяка в цьому чемпіонаті.

Втім, другий тайм краще використали гості з Житомирщини. Відразу після перерви в ході атаки Вакула зберіг м’яча й підключив Швеця, той майстерно позбавився суперника та навісив з лівої ноги, а Борисевич без перешкод пробив головою – 1:1. Для Віталія це п’ятий гол у 13 матчах першості при одному асисті.

За рівного рахунку йшла хитка гра, шанси зберігали обидва суперники. Аж поки Мазуренко на лівому фланзі заробив штрафний у боротьбі з Янчаком, а потім прямо перед воротарем підправив хитрий низовий удар від Швеця – 1:2. Оце так джокер у Чорного! Роман відзначився першим голом у поточному чемпіонаті. Останні хвилини не похитнули переваги VIVAD’у, він вийшов на четверте місце.

Герой матчу: Дмитро Швець (VIVAD)

Досвідчений півзахисник був козирем своєї команди в центрі поля. Маючи за спиною школу ФК Маріуполь, практичні виступи за краматорський Авангард, ФК Суми, Нафтовик-Укрнафту, житомирське Полісся, Швець приймає неординарні рішення, як-от в голах: у першому пішов сміливо на суперника й подав, у другому навпаки оминув стінку ударом по низькій траєкторії. Це й призвело до голів.

https://www.youtube.com/watch?v=5U-W0RGpRpA

неділя, 7 квітня 2024 року

Подоляни (Тернопіль) - Сокіл (Михайлівка-Рубежівка) - 4:0 (2:0)

Голи: Дячинський, 30, Жуміга, 40 (пен.), Проців, 54, Мальський, 90+2

Подоляни: Новаков, Сагайдак (Кірієнко, 61), Фриз, Ткачик (Тарасов, 46), Васильченко (Падух, 87), Мальський©, Мацієвський, Бутенко (Малащук, 53), Жуміга (Співак, 83), Проців (Царюк, 78), Дячинський (Трух, 37). Запасні: Чубак, Тяпкін. Головний тренер: Андрій Хоптовий.

Сокіл: Сидоренко, Хурулоходжаєв, Боженко, Васильєв© (Бруй, 28), Сахно, Шишкін, Боровський (Новик, 57), Ємельянов (Костенко, 60), Трушенко (Берест, 46), Мельничук, Овчарук (Набільський, 55). Запасний: Колос. Головний тренер: Олег Самченко.

13:00; 07.04.2024. Тернопіль. Стадіон "Міський ім. Р. О. Шухевича". Поле 4; +29С

Суддя: Шевчук Андрій (Волинська обл.)

Попередження: Ткачик, 12, Ємельянов, 26, Боровський, 47, Шишкін, 61, Тарасов, 90+1

Вилучення: Боженко, 39 (позбавлення суперника очевидної можливості забити м’яч)

ФАТ Подоляни навесні заслужили загальну повагу, демонструючи не за роками зрілий футбол і вийшовши на чисте друге місце. Візит команди з Київщини, яка напередодні позбавила очок міцні СК Вільхівці (1:1), мав стати черговим випробуванням для тернополян на їхньому шляху до плей-офф.

Початок матчу був вкрай тривожним для Сокола. В одному з моментів капітан гостей Васильєв, блокуючи удар Дячинського з кута воротарського майданчика, зазнав травми стегна й через кілька хвилин вимушено залишив поле. А ще за кілька хвилин Подоляни повели в рахунку. Сагайдак довгим пасом вздовж правого флангу запустив прохід на Мальського, той виконав передачу в центр карного майданчика – на Дячинського, й Іван встиг першим дотиком прийняти, другим пробити повз воротаря, який кинувся йому навперейми – 1:0. Четвертий гол для Івана, восьмий асист для Руслана.

Ще до перерви на довгий пас тепер із лівого флангу стартував Жуміга, проте перед ударом був збитий оборонцем гостей Боженком. До слова, хоча паралельним курсом ішов інший польовий гравець Сокола, захисник взагалі був вилучений з поля. Іван з лівої ноги з пенальті розвів м’яч і воротаря – 2:0. Жуміга провів дев’ятий гол у чемпіонаті.

Після перерви в більшості Подоляни довели матч до очікуваної перемоги. Спершу на довгу передачу Малащука стартував Проців, першим дотиком прокинув воротаря, другим з правої ноги пробив у порожні ворота – це 3:0. Для Максима це третій гол у чотирьох матчах, причому забив він із прем’єрного асисту багаторічного товариша по тернопільській Ниві Малащука. Наприкінці матчу крапку поставив найпродуктивніший півзахисник господарів – Мальський. Після скидки Тарасова він протягнув м’яча повз трьох суперників і правою ногою проштовхнув повз голкіпера – 4:0. Руслан доводить лік своїх голів до восьми.

Герой матчу: Руслан Мальський (Подоляни)

Важко вирізнити когось одного в такій яскравій командній перемозі, проте хай це буде гравець, який створив перший і заключний голи в матчі. Тож не виключався з гри від початку до завершення.

http://www.youtube.com/watch?v=2A8phPWTAlw

Пробій (Городенка) – Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ) - 1:1 (0:0)

Голи: Борисевич, 90+3 – Неледва, 80

Пробій: Піцан, Борисевич©, В.Радульський (Я.Пархуць, 73), В.Пархуць, Писко (Семенюк, 76), Харук, Сікач, Дриган (Кукурудз, 80), Сондей, Волошинович (Романчук, 56), Дитко. Запасні: Кудла, Креховецький, Білик, Іваничук, Комуніцький. Головний тренер: Володимир Ковалюк.

Ревера-ФАПФ: Кравець, Школьний, Максименко, Коновалов, Брацюнь (Сальваровський, 70), Бойко©, Шмаль (Салій, 62), Шкварилюк (Угринюк, 68), Дрекало (Корвацький, 77), Неледва, Пащак (Максимів, 90). Запасні: Горбатюк, Гоголь, Пицик, Равлюсь. Головний тренер: Ярослав Матвіїв.

14:00; 07.04.2024. Серафинці. Стадіон "Колос". Поле 3; +20С

Суддя: Козак Тарас (Львівська обл.)

Попередження: Волошинович, 14, В.Радульський, 51, Дитко, 87, Пащак, 87, В.Пархуць, 90+3, Угринюк, 90+4

Дербі Івано-Франківщини видавалося цікавим. І сам НК Пробій посилився досить відомими, досвідченими екс-гравцями першолігового Прикарпаття, і ФАПФ провів ребрендинг, оновив тренерський штаб і склад. Достатньо сказати, що Ревера 1908 у минулому турі здобула свою прем’єрну перемогу в чемпіонаті, і тут більше не залишилося тих, хто б не перемагав (більше того, на всі чотири всеукраїнських дивізіони тільки Кремінь-2 з Другої ліги все ще залишається без виграшів).

А проте дербі виявилося затяжним, важким для учасників. Лише в кінцівці наступила розв’язка, і вона, як у трилері, зберігала фінальний сюрприз. Спершу далеко на чужій половині поля Корвацький обібрав досвідченого Сондея, Салій тут же видав йому проникаючу передачу, а на рубежі карного майданчика м’яча підхопив Неледва. Опинившись перед воротарем, Ігор чітко пробив низом правою ногою свій восьмий м’яч у чемпіонаті – 0:1 на 80 хвилині. Розв’язка? Та куди там!

До честі господарів, вони великими силами пішли вперед. Рукою підіграв собі в центральному полі хтось із Ревери-ФАПФу. Сікач запустив довгу подачу на Борисевича, і Роман головою направив м’яча в ворота – 1:1. Перший гол в чемпіонаті при двох асистах для авторитетного універсала. Пробій зберігає таке відставання від першої п’ятірки, яке можна подолати буквально за один тур.

Герой матчу: Роман Борисевич (Пробій)

Із похвальною холоднокровністю капітан городенківців врятував їх від прикрої домашньої поразки.

http://www.youtube.com/watch?v=srlnQlqLRiE

СК Вільхівці - Куликів-Білка - 1:2 (0:1)

Голи: Куцин, 47 - Патуляк, 37, Яворський, 54

Вільхівці: Кіктенко, Мілєсін (Базаров, 57), Радченко (Гаврилюк, 75), Кучеренко, Вапняр, Вагін, Клочан© (Тарасов, 57), Глагола, Маркевич, Тимошенко, Куцин (Минайленко, 75). Запасні: Гумметов, Лєсунов, Фінченко, Головін, Лісовенко. Головний тренер: Олексій Зорін.

Куликів-Білка: Данкович, О.Савошко, Грось (Калинчук, 86), В.Білий©, Береза, В.Савошко, Іваночко, Яворський (Малецький, 86), Патуляк, Войтович (Юськевич, 67), Гладкий (Шарабура, 67). Запасні: Малоїд, Процишин, Дмитрух, Денега. Головний тренер: Богдан Костик.

14:30; 07.04.2024. Вільхівці. Стадіон "Арена-Парк". Поле 5; +24С

Суддя: Салаш Іван (Калуш)

Попередження: Костик (гол.тр.КБ), 55, Грось, 81

Лідер завітав на Закарпаття до іншої команди, яка називається інсайдерами в числі претендентів на підвищення в класі. Відзначимо, що в господарів мала місце прикра втрата – найбільш забивний нападник Хрієнко не зміг зіграти проти Куликова-Білки (так тепер офіційно іменуємо Куликів-Юність). Гості ж підійшли в цілком боєздатному, основному складі.

Проте й без нього СК Вільхівці могли повести в рахунку, проте зі штрафного, заробленого Вагіним, Клочан пробив трішки в сторону від лівої для себе дев’ятки. Пізніше двічі збурював гру колишній гравець юнацького складу Шахтаря, Минаю та Полісся Глагола – він не лінився пресингувати й змушував помилятися суперників, але ні сам, ні Тимошенко, ні Маркевич не встигали скористатися ситуацією.

А Куликів-Білка грав розважливо, контролював в цілому хід подій і ще до голу створив низку моментів (найкращий із них мав Патуляк, але з лету не зміг забити після флангової подачі – підвернувся під м’яча суперник). І от якраз коли Глагола вкотре оживив гру, контратакою в відповідь гості зі Львівщини створили перший у матчі гол. Береза здорово відіграв на своєму фланзі, заволодівши м’ячем, розігравшись із Войтовичем і вистеливши простріл. Патуляк без перешкод підставив праву ногу в межах воротарського майданчика – 0:1. Для Віталія це другий гол при чотирьох асистах.

Чи могли зрівняти рахунок господарі? Так, могли. Тепер уже Вапняр зі штрафного не поцілив у ворота, а відразу після перерви активізація Вільхівців призвела до голу. Кутовий від правого прапорця виконував Глагола, інший екс-минаєць і екс-хустянин – Вагін – пробив головою, а на добиванні спрацював Куцин – 1:1. Іван відзначився другим голом у чемпіонаті при одному асисті і ще кілька хвилин терзав оборону гостей, що призвело до небезпечного удару Клочана – і знову невлучно.

Проте високий клас і глибина складу принесли успіх Куликову-Білці. Міг забивати Патуляк, небезпечно комбінували обидва фланги, а гол «прийшов» зі штрафного. Це Березу коліно в коліно зачепив суперник, а Яворський обвідним ударом з правої ноги направив м’яча в ближню дев’ятку – 1:2. Тарас має тепер чотири голи при двох асистах. Супер-шанс врятувати цей матч втратив Тимошенко, проте й гості виявилися не дуже успішними у завершенні, тож рахунок більше не змінювався.

У наступному турі на нас чекає топовий матч Куликів-Білка – Подоляни. Для тернополян це шанс дещо повернути інтригу в питання першого місця, для господарів – спокійно продовжити свій шлях у плей-офф.

Герой матчу: Олег Береза (Куликів-Білка)

Лівий оборонець зі школою Карпат зробив вирішальний внесок у перемогу лідера. Асист під перший гол і зароблений штрафний під другий – ось що встиг зробити в цьому виїзді Береза.

http://www.youtube.com/watch?v=iJEJ8zfPCfg

М

 

Команда

І

В

Н

П

М’ячі

О

1

Куликів-Білка (Куликів-Верхня/Нижня Білка, Львівська область)

13

12

1

0

34:7

37

2

Подоляни (Тернопіль)

14

8

3

3

35:19

27

3

Агрон (Великі Гаї, Тернопільська область)

13

6

5

2

20:14

23

4

↑1

VIVAD (Романів, Житомирська область)

14

6

3

5

21:17

21

5

↓1

Колос (Полонне, Хмельницька область)

14

6

2

6

20:19

20

6

Пробій (Городенка, Івано-Франківська область)

14

4

6

4

20:17

18

7

Марамуреш (Нижня Апша, Закарпатська область)

13

4

5

4

13:11

17

8

СК Вільхівці (Закарпатська область)

14

5

2

7

21:22

17

9

Галичина-Фенікс (Львів-Підмонастир)

14

5

1

8

20:26

16

10

Сокіл (Михайлівка-Рубежівка, Київська область)

13

2

2

9

9:34

8

11

Ревера 1908-ФАПФ (Івано-Франківськ)

14

1

2

11

16:44

5

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Басовський Данило

Марамуреш

13.04.2024

2

Войцещук Михайло

Агрон

13.04.2024

3

Боженко Владислав

Сокіл

14.04.2024

4

Данилюк Тарас (тренер)

Куликів-Білка

14.04.2024

5

Ткачик Іван

Подоляни

14.04.2024

6

Шишкін Сергій

Сокіл

14.04.2024

7

Яців Денис

Галичина-Фенікс

14.04.2024

Група 2 – 9-й тур

Нафтовик – Титан – 3:0 (технічна перемога)

Гра не відбулась через відмову команди гостей від виїзду на гру

30.03.2024 (субота)                  

Група 2 – 11-й тур

субота, 6 квітня 2024 року

Зірка (Кропивницький) - Агротех (Тишківка) - 2:1 (1:0)

Голи: Лобода, 17, 59 – Біжко, 85

Зірка: Травкін, Манастирний©, Владіміров, Стаднік, Кваша, Марценюк, Гончаров, Катеринка, Бондар, Михайленко (Курінний, 64), Лобода (Палюх, 83). Запасні: Абрамян, Шмагайло, Бобошко, Холявко. Головний тренер: Самір Гасанов.

Агротех: Рудик, Співак (Мацюта, 89; Бедін, 90+1), Кривошей, Біжко, Скоров (Пономаренко, 83), Загальський© (Шмат, 76), Чичиков (Радченко, 73), Хорольський (Пісний, 83), Пастухов, Соколан, Сурженко (Коломієць, 53). Запасні: Козинець, Кулібаба. Головний тренер: Олександр Мизенко.

12:00; 06.04.2024. Кропивницький. Стадіон "Зірка" імені С.Березкіна. Поле 5; +19С

Суддя: Макаренко Євгеній (Суми)

Попередження: Катеринка, 12, Біжко, 21, Пастухов, 29, Хорольський, 77

Вилучення: Катеринка, 90+5 (повторне попередження)

Дербі Кіровоградщини – гарний початок весняної частини сезону для східної групи. Тим більше, турнірна ситуація: Агротех зовсім поряд із першою трійкою – прохідною для участі в стикових матчах, а Зірка відставала як від групи лідерів, так і конкретно від своїх успішніших земляків-конкурентів. Для розуміння принциповості цього матчу достатньо згадати, що Агротех очолює легенда Зірки Мизенко, а під його керівництвом грають Чичиков, Загальський і ще кілька екс-кропивничан. Їх кількість поповнюється – ось проти недавніх одноклубників дебютував нападник Сурженко, який колись вважався перспективним нападником у ПФЛ, в МФК Миколаїв.

За таких обставин не дивно, що Агротех розпочав яскраво і вже в дебюті створив пару гострих моментів. Травкін парирував складний штрафний від Загальського, а потім зреагував на удар головою в падінні від Соколана. Проте натомість це Зірка відкрила рахунок у ситуації, яка цього не передвіщувала. Манастирний вкинув аут на правому фланзі на Лободу, Вадим змістився в центр, розвернувся і з лінії карного майданчика правою ногою пробив у ближній кут – 1:0 на 17 хвилині.

Наступні хвилини виявилися тривожними та нервовими. Дует лідерів Зірки створив ще кілька небезпечних ударів – Манастирний і Лобода пробивали з різних позицій, воротар гостей Рудик змушений був вибігати з воріт, реагувати, рятувати. Тож після перерви, незважаючи на те, що Агротех загалом багато тримав м’яча та старався відігратися, господарі подвоїли свою перевагу. Марценюк у центрі поля перехопив м’яча, закинув лівою ногою хорошу «посилочку» на хід Лободі, і Вадим елегантно перекинув воротаря правою – 2:0.

Тут треба сказати, що тишківчани могли забивати ще раніше, коли після одного зі стандартів від Загальського м’яч відскочив до Чичикова й зачепив стійку. Проте лише в кінці зустрічі, коли залишалося мало часу на порятунок, після подачі кутового Володимир Біжко підстеріг відскок і з правої ноги пробив у дальню дев’ятку – 2:1. Ця перемога повертає Зірці шанси на боротьбу за плей-офф – напевно, вперше за час виступів у змаганнях ААФУ в новітні часи.

Герой матчу: Вадим Лобода (Зірка)

Екс-нападник Інгульця, Кременя та черкаського Дніпра настільки важливий для Зірки, що забив вісім із 12-ти м’ячів кропивницького клубу в чемпіонаті. Якийсь час Лобода навіть був автором УСІХ голів своєї команди.

https://www.youtube.com/watch?v=rZfiZQcMnMI

Титан (Одеса) - Атлет (Київ) - 3:0 (0:0)

Голи: Гнатюк, 54, Мішуренко, 61, Гузенко, 87

Титан: Даскалиця, Лаптєв, Дубіна (Антонов, 88), Ратушняк, Тимошевський, Швидерський© (Співаченко, 90+1), Гнатюк (Кербаль, 87), Бринько (Гузенко, 85), Урсолов, Федоров (Романов, 85), Мішуренко (Білошицький, 84). Запасний: Лободров. Головний тренер: Юрій Куліш.

Атлет: Комаренко©, Тищенко (Лямін, 80), Гаркуша (Білозеров, 74), Липовий, Тверезенко (Тумасов, 82), Кавун (Семененко, 68), Пресич, Мурашенко, Патик (Левченко, 58), Теймуров (Курагін, 80), Бабич. Запасний: Кіяшко. Головний тренер: Дмитро Мурашенко.

12:00; 06.04.2024. Чорноморськ. Стадіон "Шкільний". Поле 3 (шт.); +16С

Суддя: Галіцин Роман (Суми)

Попередження: Швидерський, 18, Гаркуша, 29, Гнатюк, 33

Один із фаворитів чемпіонату весняну частину розпочав не в Одесі, а в Чорноморську. На матч проти столичного Атлета Титан виставив кількох новачків із таких професіональних клубів, як ФК Тростянець, Реал Фарма, Локомотив, Васт (це Друга ліга ПФЛ України), бузівська Нива (це Перша ліга). При цьому провідний вінгер Балашов перейшов у іванківський Штурм, найбільш зірковий центрхав Політило поки в заявці, проте є інформація, що надалі грати за одеситів не буде, ще кілька хороших гравців перейшли в професіонали.

Атлет, у свою чергу, постарався зберегти всіх лідерів і навіть дозаявив кількох більш вікових новачків, що рідкість для команди столичного ДЮСШ. Найсуттєвіша втрата – центрхав Тарасов, і її компенсувати гостям було дуже важко. Тим більше, в першому календарному матчі чемпіонату в 2024 році. При цьому кияни дуже гідно опонували досвідченим суперникам. У дебюті Кавун виривався на прекрасну позицію, проте потрапив в офсайд, слідом Бабич взагалі відправляв м’яча в ворота – і тут воротаря Титану підстрахував оборонець. Ще в одному моменті стрімкого лівого нападника обеззброїв прямо перед ударом Ратушняк.

В цілому ж, Титан володів ігровою та територіальною перевагою, проте в першому таймі змушений був грати з постійною оглядкою на швидких суперників. А початок другого тайму затримався на 40хв. через повітряну тривогу. За очікування господарі були винагороджені очікуваними та потрібними голами. Спершу Мішуренко запресингував суперників, кутовий від Урсолова воротар відбив правіше від себе, і там Гнатюк поклав корпус і шикарним ударом з правої ноги пробив у дев’ятку – 1:0 на 54 хвилині. Анатолій відзначився першим голом у чемпіонаті.

Міг оперативно закріпити перевагу Федоров, проте не замкнув гострий простріл. А от Мішуренко, зреагувавши на передачу Швидерського від самої лицьової лінії, з правої в дотик розстріляв ворота – 2:0. Олександр має тепер шість голів і два асисти в восьми матчах поточної першості. Було кілька атак і стандартів у атлетівців, але без завершення. А от Титан вдало грав по рахунку й закріпив свою перевагу в кінцівці. Гнатюк підключив до атаки Урсолова, той протягнув м’яча й від лицьової відпасував на Гузенка, Віталій проштовхнув м’яча в ворота зблизька – 3:0 на 87 хвилині.

Герой матчу: Олександр Мішуренко (Титан)

Новачки непогано ввійшли в гру одеситів, захисники багато зробили, щоб запальний і швидкий Атлет не зміг забити. Проте відзначимо Мішуренка, який забив сам і постійно завдавав турбот обороні киян. Саме його фактор став вирішальним у цьому протистоянні.

http://www.youtube.com/watch?v=Nco4vtcRZp8

Пенуел (Кривий Ріг) - Авангард (Лозова) - 0:2 (0:0)

Голи: Смірнов, 68, Гладкий, 78

Незабитий пенальті: Поздняков (ПКР), 36 – воротар

Пенуел: Бичко, Пилипенко, Остапенко, Чернуха, Петруніч©, Божко, Мисляй, Шкель (Матко, 61), Поздняков (Марусяк, 70), Маціюк (Носовський, 66), Лебедєв (Полтавець, 68). Запасні: Ситько, Череватий, Бойко, Шарков, Каюн. Головний тренер: Олександр Зеленський.

Авангард: Мурга©, Топоров, Череватенко, Олійник, Воловик, Гребенюк (Смірнов, 57), Веприцький, Співак (Науменко, 79), Галушка, Боровик (Недай, 89), Гладкий. Запасні: Литвин, Боєв, Басалаєв, Бобіта. Головний тренер: Ігор Рахаєв.

15:00; 06.04.2024. Кривий Ріг. Стадіон "Металург". Поле 3 (шт.); +18С

Суддя: Артеменко Артем (Миколаїв)

Попередження: Маціюк, 25, Смірнов, 83, Остапенко, 88

Обидві команди є дебютантами чемпіонату ААФУ, проте все-таки в Авангарду склад більш досвідчений, а з приходом на посаду граючого спортивного директора свого легендарного земляка Гладкого команда з Харківщини взагалі привернула загальну увагу. В Кривому Розі відчувалася солідність і впевненість у діях лозовчан, але їм не вистачало завершення. Тож перший тайм Пенуел міг вигравати. Після ауту на правому фланзі Поздняков протягнув м’яча й біля лицьової лінії заробив пенальті. Бити взявся сам – виконував щось на кшталт Панєнки, проте досвідчений Мурга залишився на місці й спіймав м’яча.

Напевно, це надихнуло гостей, тому що вони ще до перерви могли забивати. Повз воріт пішов удар головою Олійника після стандарту, а Галушка влучав з правого краю у площину воріт – і тут Пенуел виручив воротар Бичко. Проте відкрити рахунок Авангард зміг уже після перерви. Того ж Галушку на правому фланзі взяли в оточення Остапенко та Носовський, після подачі штрафного м’яч відлетів у поле, де його підстеріг Смірнов. Данііл тут же пробив правою ногою низом з напівкола карного майданчика – 0:1. Успішна заміна Рахаєва.

Не встигли лозовчани відсвяткувати як слід, як матч було перервано на повітряну тривогу, яка тривала 36 хв. Важко сказати, кому ця пауза пішла на користь – можливо, нікому, адже збила темп. Але саме Авангард закріпив свою перевагу, коли кутовий Боровика від лівого прапорця головою замкнув Гладкий – 0:2. Для Олександра це дебютний гол за команду рідного міста. Можна собі уявити, яка це надихаюча новина для любителів лозівського футболу.

Герой матчу: Роман Боровик (Авангард)

Не найпростіший матч своєї команди Боровик провів на хорошому рівні. Власне, обидва голи відбулися саме після його подач зі стандартів.  

http://www.youtube.com/watch?v=tHHSI8CKOo4

неділя, 7 квітня 2024 року

Штурм (Іванків) - Нафтовик (Охтирка) - 3:0 (1:0)

Голи: Ічанський, 10, 72, Журавель, 90+4

Штурм: Погорілий©, Нестеренко, Дитятьєв, Басов, Сокол, Турчанов (Осадчий, 89), Ічанський, Любко (Петренко, 46), Димнич (Бриженко, 61; Журавель, 79), Шевчук (Рубльов, 82), Хруль. Запасні: Міхєєв, Скляренко, Лящук, Балашов. Головний тренер: Володимир Бондаренко.

Нафтовик: Шварц, Мигаль, Хомич (Галета, 36; Назаренко, 68), Сосєдко, Масло (Биченко, 89), Кузнецов, Кісіль©, Фоменко, Гайван, Шаповаленко (Бабинін, 71), Якименко (Мартиненко, 64). Запасні: Бірюк, Черепанський. Головний тренер: Віталій Бала.

14:30; 07.04.2024. Віта-Литовська. Стадіон НТБ Динамо (поле). Поле 4; +21С

Суддя: Орендочка Владислав (Полтава)

Попередження: Фоменко, 11

Важливий матч закривав 11-й тур у східній групі. Нафтовик мав шанс посунути Титан із першого місця, проте для цього треба було вигравати на Київщині в команди, яка дозволяє собі посилення гравцями з досвідом виступів в УПЛ. Штурм на цей матч виставив дещо перешикований (порівняно з півфіналом Кубка України серед аматорів проти Олімпії) склад. Вийшли одночасно обидва новачки з першолігового Металурга (Запоріжжя) – Сокол і Басов, за рахунок чого Ічанського можна було переводити в центр поля. Ми запам’ятаємо цей момент.

Тому що саме Ічанський після вдалої скидки Басова під час кутового сильним ударом з правої ноги влучно пробив у дальню дев’ятку – 1:0 на 10 хвилині. Надалі йшла хитка гра, Нафтовик відчайдушно опирався і навіть мав нагоди вирівняти становище, проте в другому таймі відбувся другий гол Сергія. Справжній шедевр! Турчанов підключив Ічанського на місці лівого півзахисника, і той тут же лівою ногою метрів із 40-ка закинув за воротаря – 2:0. Це перші два голи Сергія в поточній першості!

Штурм довів гру до перемоги, граючи по рахунку, причому ще й довів його до розгромного. В ході атаки удар Сокола з лівої ноги переривав у падінні захисник, проте м’яч відскочив на дальній край воротарського майданчика – на Журавля, і Вадим в дотик підправив у ворота. 3:0 – іванківський клуб зрівнявся за очками з Агротехом і тепер знаходиться за один крок до зони плей-офф.

Герой матчу: Сергій Ічанський (Штурм)

Універсал Ічанський своїми двома голами повернув Штурм у боротьбу за плей-офф і медалі.

https://www.youtube.com/watch?v=fP4MzBDZXGs

М

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

↑2

Титан (Одеса)

10

7

0

3

16:12

21

2

Нафтовик (Охтирка, Сумська область)

10

5

4

1

12:5

19

3

↓2

Олімпія (Савинці, Полтавська область)

9

6

0

3

16:8

18

4

Агротех (Тишківка, Кіровоградська область)

10

5

2

3

27:13

17

5

Штурм (Іванків, Київська область)

10

5

2

3

20:11

17

6

Зірка (Кропивницький)

10

4

1

5

12:18

13

7

↑1

Авангард (Лозова, Харківська область)

10

2

3

5

13:19

9

8

↓1

Атлет (Київ)

9

2

2

5

12:14

8

9

Пенуел (Кривий Ріг, Дніпропетровська область)

10

1

0

9

1:29

3

 

Дискваліфіковані: 

Команда

Дата

1

Катеринка Сергій

Зірка

13.04.2024

2

Біжко Володимир

Агротех

14.04.2024

3

Сікун Олександр (голова клубу)

Нафтовик

14.04-20.04.2024

4

Хорольський Дмитро

Агротех

14.04.2024

Показники по ААФУ загалом

Найкращі бомбардири:

Гравець

Команда

Голи

Пен.

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

 

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

9

(1)

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

 

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

8

 

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

8

 

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

(1)

Хрієнко Назар

СК Вільхівці

7

 

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

(4)

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

6

 

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

6

 

Борисевич Віталій

VIVAD (Романів)

5

 

Шарабура Микита

Куликів-Білка

5

 

Скоцький Богдан

Колос (Полонне)

5

(1)

Сондей Іван

Пробій (Городенка)

5

(1)

Гребенюк Кирило

Авангард (Лозова)

5

(3)

Найкращі асистенти:

Гравець

Команда

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

8

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

7

Коляда Микола

Колос (Полонне)

6

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

5

Іваночко Юрій

Куликів-Білка

4

Береза Олег

Куликів-Білка

4

Павлюк Олег

*** Пробій ***

4

Патуляк Віталій

Куликів-Білка

4

Юськевич Іван

Куликів-Білка

4

 Найефективніші гол+пас:

Гравець

Команда

Гол+Пас

Голи

Паси

Мальський Руслан

Подоляни (Тернопіль)

16

8

8

Жуміга Іван

Подоляни (Тернопіль)

14

9

5

Загальський Ігор

Агротех (Тишківка)

14

7

7

Гладкий Володимир

Куликів-Білка

10

10

0

Лобода Вадим

Зірка (Кропивницький)

9

8

1

Неледва Ігор

Ревера-ФАПФ (Івано-Франківськ)

9

8

1

Гром'як Тарас

Агрон (Великі Гаї)

8

8

0

Мішуренко Олександр

Титан (Одеса)

8

6

2

Соколан Євгеній

Агротех (Тишківка)

8

6

2

* * *

Всі підрахунки – Артур Валерко, SportArena.com